Site icon Szallas.hu Blog

A miskolctapolcai Barlangfürdő lett az Év Fürdője!

Miskolctapolca Barlangfürdő - Miskolctapolca


Miskolctapolca évek óta az egyik legnépszerűbb fürdőhely Magyarországon, így aztán nem csoda, hogy 2016-ban a miskolctapolcai Barlangfürdőt választották meg az Év Fürdőjének egy internetes oldal szavazásán.

A fürdőhely titka egyrészt a gyógyvízben rejlik, másrészt a meleg források felett emelkedő barlangnak is messze földön csodájára járnak. Lássuk, mit érdemes még tudni róla!

Évek óta az egyik legnépszerűbb fürdőhely

Európában egyedülálló jelenség, hogy egy barlangban került kialakításra a fürdő, ezért a környező országokból is gyakran járnak Miskolctapolcára a pihenni és persze gyógyulni vágyók.

A Barlangfürdő vize 30°C-os, klímája gyógyhatású,  főként ízületi betegségek esetén ajánlott. Nagy előnye a többi termálvízzel szemben, hogy sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké – nem éri el az 1000 milligramm/litert sem – így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.

A fürdőben 2 termál medence (33-35 °C), egy Római terem (32°C), Csillagterem (32°C), Öreg barlangi medence (29-30 ° C) és Fürdőcsarnok (29-30°C) áll a beltéri fürdőzést kedvelők rendelkezésére, míg a szabad ég alatt 3 gyermekmedence, Tavifürdő élménymedence, Kagylómedence és egy Úszómedence található.

A Barlangfürdőben lehetőség van spa- és wellnesskezelések kipróbálására, a különböző masszázsok mellett többek között méregtelenítések, allergiakezelések, valamint iszappakolás és súlyfürdő is igénybe vehető.

Cím: 3519 Miskolc, Pazár sétány 1.

Miskolctapolcai szállások >>

TIPP: kirándulóhely a környéken

Lillafüred, akárcsak Miskolctapolca, szintén Miskolc városrésze és az egyik legszebb, legromantikusabb kirándulóhely Észak-Magyarországon. Területén található cseppkőbarlang, erdei vasút, gyönyörű erdei túra utak, és persze a Hámori-tó, a mellette álló kecses Palota Szállóval. Sőt, Lillafüred büszkélkedhet az ország legnagyobb vízesésével is, ami egy újabb ok, hogy ősszel ellátogassunk oda.

Még több őszi kirándulóhely >>


Exit mobile version