Site icon Szallas.hu Blog

Mit jelent a tematikus szálloda?


Néhány magyarországi és horvátországi példa apropóján megvizsgáljuk, mitől lesz tematikus egy szálloda. 

Mit jelent a tematikus szálloda?

Attól, hogy valamilyen témára fűzi fel a berendezését, külsejét, kiszolgálását, az alkalmazottak megjelenését, stb. De! Számos átfedési lehetőség létezik; egy boutique hotel is lehet tematikus vagy fordítva. De akár egy nagy szállodalánc háza is épülhet valami tematikára. A tematikus szálloda lehet 1, 2, 3, sok csillagos, vagy teljesen csillagmentes.

Magyarországi tematikus szállodák

Aquamarina Boathotel & Rendezvényhajó Budapest 

Egy példa arra, hogy a helyszín maga a téma. A budapesti Római parton találjátok egy egykori gőzösön ezt a 40 szobás szállodát.

Science Hotel Szeged 

43 tematikus, a tudomány ihlette szobával épített szálloda, a szegedi tudományos életre, valamint annak szereplőire koncentrál.

Hotel Merops Mészáros Szekszárd

Szekszárd, bor, borhotel a Mészáros borászat által. 22 szobás borhotel Szekszárd belvárosában, a Mészáros Borház szomszédságában.

Kristinus Vinotel Kéthely 

Még egy borhotel, ezúttal a Balaton déli partján. Szerintem az egyik legérdekesebb ebben a műfajban Magyarországon.

Pangea Hotel Nyíregyháza

Ezt a magyarországi tematikus szállodát a kölkök imádni fogják; feltéve, hogy kedvelik a dínókat. Őstörténeti tematika minden mennyiségben, Nyíregyházán.

Programok az őszi szünetre – Hotel Pangea és a Nyíregyházi Állatpark >>

Kolostor Hotel Sopron 

Ez valóban kolostor volt. Évszázadokon át a sprituális elmélyülést szolgálta. Ma, szállodaként szintén ez a főtéma egy nagyon nyugodt környezetben.

Cotton House Hotel Budapest 

Zene, zene, zene. A szobák névadói az 1920–30-as évek meghatározó művészei a Cotton Club világából; Louis Armstrong, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, stb.

Horvátországi tematikus szállodák

Íme, három horvátországi tematikus szálloda!

Naturist Park Koversada Villas, Vrsar 

Nem kifejezetten a következő hónapokra ajánljuk, de a meleg évszakban szuper hely, ha szeretitek szabad testkultúrát! Textilmentesek, hajrá!

Wine & Heritage hotel ROXANICH Motovun 

32 szobás csodás szálloda Horvátország egyik – szerintem – legszebb vidékének városában. Helyi fogások és a bor témája izgalmas belső építészeti miliőben.

Murum Boutique Hotel Split 

Átmenet boutique és tematikus hotel között. A spliti óváros falait idéző szobafalak tökéletesen passzolnak az ókori Split Diocletianus-i témájához.

Nézzetek utána, hogy találtok-e az érdeklődési körötöknek megfelelő magyarországi, külföldi tematikus szállodát! >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version