Site icon Szallas.hu Blog

Mit lehet csinálni Balatonfüreden? 5+1 családi program gyerekekkel


A Balaton északi partja legalább annyi kihívást tartogat a gyerekek számára, mint a déli. A családi kiruccanást kirándulás, hajózás, vonatozás és biciklizés is színesítheti, de a csemeték nagy kedvence biztosan a pancsolás lesz. Akár Balatonfüred strandjain, akár a fergetegesen izgalmas csúszdák környékén egy élménymedencében. 5+1 családbarát program Balatonfüreden, amely biztosan nem maradhat ki a hétvégi kikapcsolódásból! 

Mit lehet csinálni Balatonfüreden? 5+1 családi program gyerekekkel

1.Vizes élmények a Balatonfüredi Hajóállomás környékén

A hajózás a gyerekek számára éppen olyan érdekes kikapcsolódás, mint bárki másnak. Sőt, egy kirándulóhajó fedélzetén igazi kaland számukra utazni, figyelni a tájat, a közelben pihenő vitorlásokat és szörfösöket. A menetrendi hajójáratokkal megközelíthető Siófok és akár Tihany is, a hajózás hossza pedig a kisebb csemeték számára sem okoz problémát. 

A kikötőből indul a Minimax Gyerekhajó is, amelyen a gyerekek találkozhatnak Pici Cicával, Maci Kutyával és a kedvenc gyerekzenekaraikkal. 

Baba-, és gyermekbarát szállások Balatonfüreden >>

Tipp! A hajójáratokra érdemes sapkával, vagy szalmakalappal érkezni, hogy a tűző naptól a déli órákban is védve legyenek a legkisebbek!

A hajóállomáson a gyerekek emlékérmét készíthetnek a zsebpénzükből, de a közelben akár motorcsónakozni is lehet. Egy séta a Tagore sétányon, néhány gombóc fagyi, és esetleg egy strandos palacsinta is belefér a napba, illetve a hattyúkat is sok gyerek szereti megszámlálni a kacsák gyűrűjében. A Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont szintén szuper, érdemes időt szánni rá egy füredi kirándulás során. 

Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont

2.Liliput kisvonat – Vonatos városnéző kalandozás

A Liliput városnéző kisvonat 30 perces körútját a gyerekek kalandos zötykölődésnek tartják majd, tavasztól egészen őszig, amikor már inkább az óvodába és iskolába készülnek. A 9 km-es út során találkozhatnak Balatonfüred nevezetességeivel, a kirándulást városnézés helyett inkább izgalmas családi programként élik majd meg. 

A kisvonat a Vitorlás térről indul, egy mozdonyból és 3 kocsiból áll. 60 felnőtt, vagy 75 gyermek utas szállítására alkalmas. 

3. Annagora Aquapark, vízi vidámpark kicsiknek és nagyoknak

Az Aquapark az egyik legizgalmasabb célpont a családi kikapcsolódáshoz, a 12 csúszda a gyerekeket már első találkozás alkalmával meggyőzi arról, hogy jó helyen járnak. A kalózhajós élménymedence, a spriccelő tűzoltóautó, a vízköpő sárkány és a homokozó is hatalmas kedvenc lesz, akárcsak a gyermekpancsoló és a gyermek hullámmedence. 

A felnőttek számára legalább ugyanilyen vonzóak az extrémebb csúszdák, illetve a wellness részleg élménymedencéjében a nyakzuhanyok, örvénykamrák, és buzgárok is segítik az ellazulást és a feltöltődést. Az egész család hamar megkedveli majd az Aquaparkot, Balatonfüred gyerekekkel itt lesz igazán teljes. 

4. Extrém Kalandpark, extrém kihívások, életre szóló élmények

A vizes élmények mellett a levegőben is megmutathatják a gyerekek, és persze a szüleik is, mennyire kedvelik a kihívásokat. A Kalandparkban található az ország legmagasabb mászótornya, amely 18 méteres magasságból nyújt kilátást a Balatonra. A panoráma helyett a gyerekek biztosan még nagyobb örömmel fogadják majd a kötélpályát, ahol különböző nehézségű feladatok várják őket. 

Mivel a parkban kerékpárbérlésre is van lehetőség, ezért a család apraja-nagyja bicajra pattanhat, és bejárhatja a Balaton-partot, illetve a város központját is. Ez szuper kikapcsolódás lesz azokon a napokon is, amikor az időjárás nem kedvez a strandolásnak. 

Szállástipp! 

A Lila Füge Apartman szuper választás azoknak, akik szeretnek a kertben kikapcsolódni. A 400 m2-es kertben fedett kerti kiülő, épített szalonnasütő bográcsállvány, barbecue sütő és grillsütő is helyet kapott. A bababarát szálláshelyen ingyenes a wifi és a parkoló is! 

5. Jókai Kilátó – Balatoni panoráma minden korosztálynak

A mászótorony meghódítása, a biciklizés, és a csúszdák után érdemes felkeresni a Jókai kilátót, amely a Tamás-hegyen található. 

A panoráma elképesztő, és a táv sem teljesíthetetlen, hiszen a 3 km-es túrát még a kisebb csemeték is bírni fogják. A pihenőpadoknál meg lehet állni egy kicsit piknikezni vagy fotózni, így fel sem tűnik majd a 3 km-es távolság. Hűvösebb napokon, akár télen is érdemes elsétálni a kilátóhoz! 

+1 Fürdés Balatonfüred legjobb strandjain! 

A füredi családi programok közül a meleg nyári napokon nem maradhat ki a strandolás, elvégre a Balatonban fürdeni olyan élmény, amit már csak néhány úszógumi, matrac, és labda tehet teljesebbé. A Kisfaludy strand és az Esterházy strand a gyerekek nagy kedvence lesz. 

Kiknek ajánljuk a balatonfüredi pihenést?

Ezekhez a kihagyhatatlan programokhoz már csak egy remek szállásra van szükség Balatonfüreden. Szemezgess a szállás.hu kínálatából! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version