Site icon Szallas.hu Blog

Mit lehet csinálni Siófokon? 6+1 családi program gyerekekkel


Siófok nem véletlenül a Balaton fővárosa, minden évszakban tartogat meglepetéseket az ide érkező kíváncsi turistáknak. Ahhoz, hogy tartalmasan teljen a siófoki kikapcsolódás, fel kell tennünk magunknak a kérdést: „Na de mit lehet csinálni gyerekekkel Siófokon?”.  A válasz pedig roppant egyszerű: Ez 6+1 családi program a lehető legizgalmasabb élményt garantálja a csemetéknek, és természetesen a szülőknek is!

Mit lehet csinálni Siófokon? 6+1 családi program gyerekekkel

1.Bella Állatpark – Állatkerti élmények Siófokon!

Óriási kaland, vidám kikapcsolódás a család apraja-nagyjának! A télen-nyáron nyitva tartó Bella Állatpark Siófok központjához közel fekszik, benne kétpúpú tevék, lovak, lámák, kenguruk, minipónik, ormányos medvék, törpe kecskék és számos más állat várja a családokat. 

Szállások Siófokon >>

Az állatsimogató mellett tevegelni és pónilovagolni is lehet az állatkertben, de a gyerekek imádni fogják a sétakocsikázást, és a buborékfocit is. Az egész család élvezni fogja a programot, a jópofa állatok vissza-visszacsalogatnak majd Siófok állatkertjébe. 

2.Talizmán City Kisvonat – Kalandos vonatos városnézés!

Bár a gyerekek számára első hallásra nem túl izgalmas program egy városnézés Siófokon, a Hajóállomás és a Galerius Élményfürdő között közlekedő Talizmán City Kisvonattal azonban valódi élmény lesz! A vonat érinti a Bella Állatparkot is, a nyári szezonban napi rendszerességgel, menetrend szerint közlekedik. 

Egy utazás a kisvonattal emlékezetes élmény lesz a gyerekek számára, a közös kalandnak köszönhetően megismerik a Jókai-parkot, a Rózsakertet, és a Balatoni Sellő szobrát is. 

3.Óriáskerék – Élmények és panoráma Siófok felett!

Az első hazai készítésű óriáskerék Siófok legnépszerűbb részén, az Aranyparton áll. Hatalmas élmény a gyerekek számára, mert az Óriáskerék kabinjaiból 50 méteres magasságból nézhetik a Balatont, Tihanyt, Badacsonyt, vagy akár csak a közeli Siófoki Víztornyot

A 180 turista befogadására alkalmas Óriáskerék kabinjaiban egyszerre 6 fő utazhat, tehát a nagycsaládosok is együtt élhetik át az élményt, ami 10 perc alatt örök életre szóló kalanddal ajándékozza meg a családot. Szuper program, ha gyerekekkel nyaralunk Siófokon!

4.Fordított Ház – Itt feje tetejére áll a világ!

A Fordított Ház valóságos turisztikai attrakció Balatonszéplakon, amely minden generáció számára tartogat egy kis gravitációs kalamajkát. A házban a berendezés teljesen a feje tetejére állt, ami nem csak különös látvány, de az egyensúlyérzékünket is alaposan próbára teszi. 

A gyerekekről szuper képek készülhetnek, miközben kapaszkodnak a csalóka ház bútoraiban, és közben elgondolkodhatunk azon, hogyan látják a világot a denevérek fejjel lefelé lógva. Kihagyhatatlan családi program Siófokon, kisebb gyerekekkel is érdemes felkeresni! 

5.Talizmán Kalózhajó – Ringatózás a Balaton hullámain 

A Balatonon vitorlázni tavasztól őszig remek szórakozás, hiszen a hajózásnál, és a Balaton illatánál hogyan kerülhetnénk közelebb ahhoz a bizonyos „balatoni életérzéshez”? A 70 fős Talizmán kalózhajó változatos programokkal várja az érdeklődőket, akik egy ágyúdörgéssel kísért interaktív kalózprogramon vehetnek részt. 

A kisgyermekes családok az utazás idejére kalózokká változnak, akik a tengerjáró vitorlás yachton ringatózva veszik be napról napra a magyar tenger siófoki szakaszát. 

6.Bebo Aquapark – Vízipark az Aranyparton!

A Bebo Aquapark az Aranyparton található, igazi kihívás azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a vízi sportokat, és szívesen próbára tennék az erejüket a 600 négyzetméteren elterülő víziparkban. 

A 110 cm-nél és 6 évnél idősebb gyerekek eldönthetik, hogy a trambulint hódítják-e meg, vagy a gerenda, a majom ketrec, a torony és a csúszda áll-e közelebb hozzájuk. 

A Balaton hűsítő vize mellett a vízi kalandpark az egyik legjobb családi program a legmelegebb nyári napokon! 

+1 Strand, strand, strand!

A kikapcsolódás Siófok legszebb strandjain lesz teljes a forróságban. Attól függően, hogy hol foglalunk szállást magunknak, választhatunk az 

Kiknek ajánljuk a programokat?

A programokhoz érdemes szállást keresni a legjobb család- és bababarát szálláshelyek között a szallas.hu kínálatában!  >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version