Site icon Szallas.hu Blog

Mitől lehet egy osztrák sítúra más, mint a többi?


Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy Ausztria már nem tartogat meglepetéseket a számunkra, hisz olyan sokszor jártunk már nyugati szomszédunknál síélményt keresve. Van még ugyan néhány kipróbálásra váró sírégió, de miben tudnának azok mást nyújtani?

Ha nincs kedvünk Tirolig utazni, viszont Karintiát már kezdjük unni, érdemes SalzburgerLand területein körülnézni. Itt se muszáj rögtön a SkiAmadéra gondolnunk…

 4 úti cél a téli romantika jegyében >>

Lassan kezdik a magyarok is felfedezni maguknak Dachstein Westet. Persze Schladmingot már jól  ismerjük. De ha Schladmingtól még egy kicsit tovább autózunk, felfedezhetjük a Dachstein rejtettebb, nyugati oldalát. A Dachstein West sírégió eddig nem épített a magyarokra, ezért kevesebbet hallhattunk róla. A pályákon is sokkal inkább találkozunk német és holland szóval, mint magyarral. Viszont a pályarendszer nem tagja a SkiAmadénak, így esélyünk van valamivel olcsóbb bérletárakat találni.

A Dachstein West régió 142 km jól karbantartott pályát kínál, melyből 122 km hóágyúzott.  A környéken összesen 215 km sífutó pályát tudnak használni a sport szerelmesei. És ez még nem minden! A Dachstein West régió egyik igazi különlegességét a Gaudi élménypályák jelentik. Ha már meguntuk, hogy tökéletes pályákon kanyarogjunk, próbáljuk ki a technikai pályákat: buckapályák a haladóknak, gyorsasági pályák sebességmérővel, snowboard park korlátokkal, ugratókkal és természetesen gyermek- és családi pályák. Mindenki talál valamilyen számára izgalmas élményelemet. Ha pedig elfáradunk, feküdjünk ki egy nyugágyra napozni, és szürcsöljünk el egy forró csokit valamelyik hütte teraszán.

Bár maga a síterület még csak most kezdi el jobban hirdetni magát a magyarok körében, de honfitársaink már találhatnak maguknak olyan szálláshelyet Dachstein Westen, ahol nem kell tudniuk németül, hogy megértessék magukat. A Sporthotel Dachstein West*** Annaberg im Lammertal településen, magyarul beszélő személyzettel várja a síelőket. A családi szálloda 200 méterre található a Kopfbergbahn ülős felvonótól és 3 km-re a 2014-ben átadott, hipermodern Donnerkogelbahn felvonótól. A síbusz a háztól 100 méterre áll meg, és használata ingyenes a bérlettel rendelkezők számára. A szállodában saját étteremmel, szaunával és gőzkabinnal, kényelmes szobákkal, kávézóval, fűtött sítárolóval várják a vendégeket, és természetesen télen-nyáron kínálnak kedvező árú akciós csomagokat is!

Idén télen tehát irány Dachstein West! És ha megtetszik a régió, érdemes nyáron is visszatérni, mert Salzburgerland nyáron is csodálatos!

Ausztriai szállások síeléshez a Szallas.hu-n >>


Szállásajánló a síelés szerelmeseinek: panziók és hotelek Bánkút közelében >>

1-2 napos téli kikapcsolódás: síelés belföldön és a szomszédos országokban >>

Szánkózni az Alföldön? Igen, lehet! >>


Exit mobile version