Site icon Szallas.hu Blog

Mitől négycsillagos egy szálloda?


Magyarországon ma a 2009-ben alapított Hotelstars Union minősítési rendszerhez csatlakozott szállodák használnak úgy csillagot, hogy azok száma mindenhol ugyanazt jelenti. 2009-ben 7 uniós tagország, köztük Magyarország, úgy döntött, hogy egységes európai szállodaminősítési rendszert gründolnak. Ez lett a Hotelstars Union. Célja, hogy a vendég számára átláthatóbbá váljon, mit jelent egy-egy minőségi kategória, mivel mást jelentett a magyar, spanyol, svéd stb. négycsillagos minősítés.

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózatához éveken át bombázták az eltérések miatti panaszokkal. A szakmai érdekképviseleteknek, így a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének valamit tennie kellett. Nálunk 2012 júliusában lépett hatályba a Hotelstars Union.

Az egész egy 270 szempontból álló, jellemzően a német sztenderdeken alapuló kritériumrendszer.

Minden kategóriában létezik egy legalacsonyabb pontszám, amelyért már jár az adott számú csillag. Nem elvárás az összes követelménynek teljes mértékben megfelelni; az egycsillagos házak esetében minimum 44 követelményre kell legalább 90 pontot kapni, az ötcsillagosok esetében 121 feltételre 570 pontot kell összegyűjteniük. A minőség színvonalát 3-5 csillagosok esetében álruhás próbavásárlók ellenőrzik. Ti pedig győződjetek meg egyebek mellett a magyarországi négycsillagos hotelek színvonaláról!

Mitől négycsillagos a szálloda?

Nos, ahhoz, hogy egy magyarországi szálloda négycsillagos legyen, a háromcsillagosok már korábbi cikkünkben idézett feltételei mellett az alábbiakat szintén teljesíteni kell:

Magyarország négycsillagos szállodák >>

La Prima Fashion Hotel Budapest ****

La Prima Fashion Hotel Budapest ****

Hotel Botrytis Mád ****

Hotel Botrytis Mád ****

Fraser Residence Budapest ****

Fraser Residence Budapest ****

Buda Castle Fashion Hotel Budapest ****

Buda Castle Fashion Hotel Budapest ****

Még több négycsillagos hotel Magyarországon:

Mi teszi a négycsillagos wellness szállodát?

Íme, néhány a több tucat feltételből:

Természetesen ennél sokkal több feltétel vonatkozik a négycsillagos hotelekre, de ha mindet felsorolnánk, attól vennénk az időt, hogy ti magatok derítsétek ki ezeket. És ne csak Magyarországi négycsillagos hotelekben, hanem a Hotelstarshoz szintén csatlakozott Szlovéniában, Csehországban. Horvátország nem Hotelstars-tag, de ez ne tartson vissza titeket horvátországi négycsillagos hotel foglalásától!

Magyarország négycsillagos szállodák >>

(fotók: shutterstock)


Olvass tovább >> TOP 20+1 családbarát szálláshely Magyarországon


Exit mobile version