Site icon Szallas.hu Blog

Mitől ötcsillagos egy szálloda?


Az ötcsillag már az a szállodai kategória, ahol sokszor a csillag szinte nem is számít, mert a brand eladja a házat. De úgy vélem, mégsem baj, ha megismeritek, miért lehet ötcsillagos egy szálloda.

A Hotelstar Union szállodaminősítési rendszere

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata egy szép napon úgy érezte, hogy túl sok panaszos levél érkezik amiatt, hogy a 3, 4 vagy öt csillag nem ugyanazt a szolgáltatást adja a spanyoloknál, más egy magyarországi ötcsillagos szálloda, vagy egy skandináv, uram bocsá’ egy görög.

Hasonlóképpen éreztek a szállodai szakmai szervezetek is, ezért utóbbiak kezdeményezésére 2009-ben 7 uniós tagország, köztük Magyarország úgy döntött, hogy bevezeti az egységes szállodaminősítési rendszert, a Hotelstars Uniont, amiben a csillagok a csatlakozott országokban mindenhol ugyanazt a minőséget jelentik Eddig 17 európai ország csatlakozott. Magyarországon 2012 óta van érvényben a Hotelstars Union féle csillagozás.

Forgách Kastély Hotel Mándok *****

A német sztenderdeken alapuló minősítési feltételrendszer 270 szempontból áll. Az összes kategóriában létezik egy legalacsonyabb pontszám, amelyért már jár az adott számú csillag. Vagyis nem kell az összes követelménynek teljes mértékben megfelelni. Például az egycsillagos házaknak minimum 44 szempontra kell legalább 90 pontot kapnia. 121 szempontnál 570 pontot kell összegyűjteniük a luxushoteleknek. A minőség színvonalát – különösen a 4-5 csillagosok esetében – álruhás próbavásárlók ellenőrzik. Reméljük, ügyesen csinálják és ti is elégedettek lesztek, ha megszálltok valamelyik magyarországi ötcsillagos szállodában.

Amire egy ötcsillagos szállodában figyeljetek!

A három- és négycsillagosok követelményein felül egy ötcsillagos hotelben a Hotelstar Uniont szó szerint idézve a következő feltételeknek is teljesülnie kell:

Mitől wellness hotel egy ötcsillagos szálloda?

Magyarország ötcsillagos wellness hotelek >>

Spirit Hotel Thermal Spa Sárvár*****

Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz *****

Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz *****

Andrássy Rezidencia Wine & Spa Hotel Tarcal *****

Andrássy Rezidencia Wine & Spa Hotel Tarcal *****

Még több ötcsillagos hotel Magyarországon:

Ha szeretnétek a magyarországi ötcsillagos szállodákon túl, közeli országok hasonló hoteljeivel ismerkedni, akkor íme: szlovéniai, csehországi ötcsillagos szállodák, horvátországi luxushotelek.

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Olvass tovább >>

Prémium wellness szállodák és luxus pihenés Magyarországon


Exit mobile version