Site icon Szallas.hu Blog

Nagy Gatsby-élmény! A ’20-as évek csillogásával startol az Orient Expressz!


Közel áll hozzád az 1920-as évek csillogása, a vonatozás, és legalább ezerszer láttad A nagy Gatsby című filmet? Akkor biztosan örömmel fogadod majd a hírt, hogy nem kisebb útra csábítunk, mint a méltán híres Orient Expressz márciusi extravagáns dobására, amelyet csak „The Party” néven emlegetnek! 

Az 1920-as évek az art deco legizgalmasabb időszaka volt, A nagy Gatsby film pedig újra divatba hozta a „flapper” stílus varázsát a flitterekkel, rojtokkal, csillogással és egyedi kiegészítőkkel. Nem csoda hát, ha ez az irányzat a mai napig olyan pezsdítően hat ránk, hogy mindannyian örömmel visszarepülnénk az időben, csak hogy Greta Garbo, vagy akár – hogy hűek legyünk a filmhez – Leonardo DiCaprio bőrébe bújjunk. Az Orient Epresszen 2020. március 27–29-ig garantáltan átélhetjük ezt az élményt, mialatt a vonattal bejárjuk Európát. 

A nagy Gatsby újra divatba hozta a „flapper” stílus varázsát

Lenyűgöző élmények és féktelen csillogás az Orient Expressz útján!

A Venice Simplon Orient Expressz 1882. május 25-én indult első útjára Londonból Velencébe, 1977 óta pedig nosztalgiajáratként közlekedik. A legendás vonat megihlette Agatha Christie krimi írót is, sokan innen ismerik igazán a járatot, amely talán még a Bolygó Hollandi szellemhajó történeténél is nagyobb népszerűségre tett szert. 

A Venice Simplon Orient Expressz tehát a legkevésbé sem hétköznapi vonat, 17 darab, az 1920-as évekből származó eredeti kocsiból áll. Ez önmagában is igazán különleges utazási élményt garantál, de a szervezők még különlegesebbé teszik az utat azzal, hogy arra kérik az utasokat, vegyék fel a ’20-as évek hangulatát. A szmoking, a strasszos hajpánt, és a box clutch táska ezen a járaton egy cseppet sem tűnik majd rossz választásnak, éppen ellenkezőleg!

A 2020-as évben három új lakosztállyal közlekedik a Belmond cég által üzemeltetett járat, amelyeket Velence, Budapest és Prága ihletett. 

A Venice Simplon Orient Expressz tehát a legkevésbé sem hétköznapi vonat

Mi vár rád a rendhagyó háromnapos vonatúton? 

A „The Party” néven ismert fergeteges esemény Giudecca szigetén kezdődik, amely a Velencei-lagúna déli részén fekszik. A vízparton található Belmond Hotel Cipriani egy stílusos vacsorára és egy éjszakára látja vendégül az utasokat, majd a vonat másnap a Santa Lucia állomásról indul útjára Olaszországon, Ausztrián, Svájcon és Franciaországon át Londonba.

Velence

A vendégeket arra kérik, hogy a vonat pompájához igazodva öltözékükkel is tükrözzék a ’20-as évek csillogását. A bárban koktélokat és pezsgőt fogyaszthatnak, melyet egy négyfogásos étkezés követ. A vonatút felhőtlen kikapcsolódást, meglepő élményeket és kihagyhatatlan programokat tartogat. 

Észak-Franciaországból Nagy-Britanniába az Orient Expressz útja a Csalagúton vezet át, amely a La Manche csatorna alatt a Doveri-szorosnál 55 km hosszan vezet. Útközben a vendégeknek pezsgőt, és délutáni teát szolgálnak fel, majd Kent megyén áthaladva a vonat a London Victoria pályaudvarra ér. A háromnapos, két éjszakás utazás ára 3760 £/fő, amely közel 1.523.000 forintot jelent. 

London és a Big Ben

Orient Express-élmény – Kinek ajánljuk?

Ha kedvet kaptál a vonatozáshoz és a rendkívüli programhoz, foglalj szállást akár az utazás előtti napokra Velencébe, akár az utazás utáni napokra Londonba a szállás.hu kínálatából! >>

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version