Site icon Szallas.hu Blog

Neked is ott a helyed Székesfehérváron!


Székesfehérvár az egyik legjobb úticél az év végi kirándulásokhoz. Rengeteg látnivaló, pihenési lehetőség és program vonzza a feltöltődni kívánó turistákat és családokat. Azonban nem ez az egyetlen pozitívum, hanem az is jó hír a történelem iránt rajongóknak, hogy itt megannyi felfedeznivalót találnak maguknak.

A Gorsium Régészeti Parkban római kori emlékeket fedezhettek fel. Ez a terület az első században katonai táborként szolgált, sírkövek, kőemlékek és mitológiai jelenetek mesélnek erről az időszakról.

 

Akik inkább múzeum kedvelők, Székesfehérváron biztosan nem csalódnak, hiszen a Szent István Király Múzeum Régészeti Kiállítása bizonyára nekik is tud még újat mutatni. Fejér megye régészeti emlékei egészen a neolitikumtól a török korig végig követhetőek.

Forrás: Facebook – Szent István Király Múzeum

Ha pedig a sok múltbéli kaland után lazítanátok egyet, az Árpád Fürdő hangulatos fürdőterével, kényeztető medencéivel és wellness szolgáltatásaival garantálja a feltöltődést.

Természetesen egy utazáshoz, kiránduláshoz a gasztronómiai élmények is hozzátartoznak, így ha finom ebédben vagy vacsorában gondolkoztok, érdemes betérni a Hatpöttyös Étterembe, ahol megváltozott munkaképességű és sérült emberek is dolgoznak, az étel pedig a legjobb friss alapanyagokból készül.

Akiknél a kávézás az igazi napi rituálé, ne hagyják ki a Saveur Kávézó és Cukrászdát, ahol ínycsiklandó süteményekkel, tortákkal, szendvicsekkel és sok más finomsággal kedveskednek a hozzájuk látogató vendégeknek.

És hogy milyen programok lesznek novemberben Székesfehérváron?

November 17-én igazán különleges borászati program várja az érdeklődőket. A “Gyengébb? Nem! Borok női kézből – nem csak nőknek” sétakóstolóján női borászok borait kóstolhatjátok végig, de azok sem fognak csalódni, akik esetleg jobban kedvelik a sört, vagy a pálinkát.

II. András korába kalauzolnak titeket a Szent István Király Múzeum Rendházában, rendhagyó tárlat keretén belül, különös tekintettel a király szentföldi hadjárataira, az Aranybullára és Gertrudis királynéra. A II. András élete és uralkodása kiállítást december 31-ig minden nap 10-18 óráig látogathatjátok.

Ugyancsak a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében február 24-ig tekinthetitek meg hétfői napok kivételével 10-18 óráig a Vadászok és vadászatok Fejér megyében kiállítást, melynek során a vadászat Fejér megyei történeteinek korszakait mutatják be a látogatóknak.

Kattints ide a legjobb székesfehérvári szálláshelyekért>>


Exit mobile version