Site icon Szallas.hu Blog

Noszvaj Huset Vendégház – egy csepp Skandinávia Magyarország egyik legtisztább levegőjű településén


Rendhagyó szállásbemutatóra invitálunk ma!
Megéri velünk tartanod akkor is, ha imádod a skandináv életstílust, de akkor is, ha Svédországról eddig csak a bútorok, a hosszú és hideg tél, vagy a húsgolyó jutott az eszedbe. Egy olyan arcával ismerkedhetsz meg a svéd életérzésnek, ami boldoggá és kiegyensúlyozottá teszi az ott élőket. A természetrajongók és a borkedvelők kedvenc településére, Noszvajra vezet utunk, ahol egy mesebeli kis skandináv házikó található, a Noszvaj Huset Vendégház. Tarts velünk a vendégház felfedezésében, ismerjünk meg olyan svéd kifejezéseket, mint a Huset vagy a Lagom, és fedjük fel a skandináv pihenés minden titkát!

Hogyan kapcsolódik a svéd életstílus egy noszvaji vendégházhoz?

Ha a bevezetőt olvasva benned is felmerült ez a kérdés, máris megválaszoljuk. A Noszvaj Huset Vendégház hangulatát a vidéki Svédország inspirálta. A “huset” svéd szót a legjobban talán „egyszerű ház” -ként fordíthatjuk magyarra. Egy olyan egyszerű házat jelent, amit a benne megszálló emberek töltenek meg élettel. Pont, mint a Noszvaj Huset Vendégházat.

Mi is az a lagom életérzés és hogyan kapcsolódj ki úgy, mint a Svédek?

A noszvaji kis házikó árasztja magából a svéd életérzést. A svédek ezt egészen pontosan „lagom” -nak hívják, amit magyarra nem is igazán lehet lefordítani, de a lényege az „éppen elég” -ben rejlik.  A vendégház is a lagom életstílust követi, van a házban régi és új, fa és porcelán, natúr és színes. Mindenből éppen elég!

A lagom életérzés egyik fontos eleme a szabadság fontossága. Mit jelent ez a valóságban? Azt, hogy a svédek örömmel végzik munkájukat, de nagyon fontos számukra a pihenés, és hogy kellőképp fel tudjanak töltődni a szabadságuk során. Ezért azt általában egy falusi kis házikóban töltik, valahol a természet megnyugtató társaságában. Pontosan ezt kínálja nektek a Noszvaj Huset Vendéház is, olyan pihenésre csábít, ami kiegyensúlyozottabbá tesz majd a hétköznapokban!

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT>>

Noszvaj Huset Vendégház – a részletek, melyek tökéletessé teszik a házikót

A tökéletes élményhez tökéletes körülményeket biztosít a vendégház. Mindent megtalálsz itt, ami a nyugodt pihenéshez szükséges. Mindenből éppen eleget. A hálótér kényelmes ággyal és galériával vár, ezért 4 fő kényelmesen belakhatja a vendégházat. A tágas nappali részben található a jól felszerelt konyha, ahol igazi élmény lesz a főzés, ha nem szeretnétek étterembe menni. 

A vendégház minden négyzetcentiméterén látszik az igényes és gondos kialakítás. Fantasztikus élmény a téli estéken a kandalló köré gyűlni, borozgatni, beszélgetni, nevetni. Vagy egyszerűen csak olvasgatni kedvenc regényedet a hangulatos olvasósarokban. Ezen a helyen mindenki átélheti a skandináv életérzés minden szépségét. 

MÉG TÖBB KÉP A SKANDINÁV VENDÉGHÁZRÓL>>

Így fedezd fel Noszvajt és környékét pár nap alatt!

A varázslatos kis házikó Noszvaj legcsöndesebb és legszebb részén, a Bükk szélén található Síkfőkúton lelt otthonra. Rengeteg túraútvonal fut itt össze pár méterre a vendégháztól. Szinte csak ki kell lépnetek az ajtón és máris egy madárcsicsergés kísérte erdei sétán találjátok magatokat!

Két tó is található itt, melyeken igazi aktív kikapcsolódásban lehet részetek. A felső nyáron csónakázásra, vizibiciklizésre, az alsó horgászásra, a tórét pedig piknikezésre csábítja az ide érkezőket.

A legjobb Noszvaji látnivalókat korábban már összeszedtük számotokra, így most próbálunk a környék felfedeznivalóira koncentrálni:

Kiknek kell kipróbálni a vendégházat?

A Noszvaly Huset Vendégház a tökéletes hely számodra, ha:

Nehezen tudjuk elképzelni, hogy valaki csalódjon egy itt eltöltött pihenésben. Egy elégedett vendég pedig előttünk már tökéletesen összefoglalta, milyen hatással van az utazóra a Noszvaj Huset

„Nem túlzás azt mondani hogy a NYUGALOM SZIGETÉN pihentem a családommal.

„A házba belépve, tátott szájjal fedeztük fel a házban rejlő extrákat! Imádtuk minden szegletét! A tágas tereket a csoda felszereléseket. Gyermekeink izgatottan vették birtokba a galériát és töltötték meg gyermeki játékokkal. A környezet látnivalója, hívogató kalandtúrái már csak hab a tortán. 

Ha egy gyermek hetek óta azt kérdezgeti, hogy mikor megyünk vissza, akkor elhihetik, hogy hihetetlen klassz napokat töltöttünk a Noszvaj Husetben!”

Ne habozz, töltődj fel úgy, akár a svédek és tölts te is felejthetetlen napokat a Noszvaj Huset Vendégházban!

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version