Site icon Szallas.hu Blog

Nyári belföldi „élménylista” – 22 bakancslistás úti cél pároknak és baráti társaságoknak


Magyarország izgalmas! Talán sokan nem is sejtik, mennyire, ezért összeállítottunk egy olyan élménylistát, amin még a legextrémebb kalandokat kedvelő párok és baráti társaságok is garantáltan találnak olyan programot, amit szívesen kipróbálnának. Életre szóló élményekért nem feltétlenül kell átutazni a fél világot! Íme a nyári belföldi élménylista, válasszátok ki a nektek tetsző kalandot!

Nyári belföldi élménylista pároknak és baráti társaságoknak

Ezeket a vizes kalandokat tutira nem ússzátok meg szárazon!

A vizek szerelmesei idén nyáron megszámlálhatatlan program és élményelem közül válogathatnak. A legizgalmasabbakat most összegyűjtöttük nektek!

Tipp: a naptej ne maradjon otthon!

1. Új élmény a hazai vizeken: pattanj fel egy SUP-ra!

Először néhány éve Tenerifén láttunk egy szörfdeszkán evező srácot, de akkor még nem igazán értettük, miért nem rendeltetésszerűen használja a szörföt. Azóta persze kikupálódtunk, és tavaly, a Bohinj-tónál már tudtuk, ez nem szörf, ez a SUP, azaz a stand up paddle. Ez nagyjából annyit jelent, aminek látszik: egy deszkán állva evezünk egy tavon, a rutinosabbak pedig folyó vízen is kipróbálhatják. Kívülről egyszerűnek tűnik, de aki már próbálta, tudja, kell azért némi ügyesség és egyensúlyérzék, hogy az ember ne boruljon vízbe.

Jó hír, hogy nem kell már külföldre utazni azért, hogy kipróbáljuk ezt az új, menő sportot, hiszen itthon is van lehetőség SUP bérlésre. Ha érdekel, hol, kattints ide >>

SUP túrák

Aki még nem elég bátor, hogy egyedül nekivágjon, csatlakozhat néhány klassz társasághoz, akik rendszeresen szerveznek SUP túrákat. Ilyen a SUP Hungary csapata, akik azon munkálkodnak, hogy segítsék a hazai turizmus ismételt fellendülését, ezért most a belföldi túrákra helyezik a hangsúlyt.

A másik kedvenc csapatunk a Nomad Sup Hungary, akik szintén hazai vizeken eveznek a legszívesebben, és olyan helyekre is eljuthattok velük, ahová más módon nem lehetne. Romantikára vágyó pároknak pedig ajánljuk a naplemente túráikat.

SUP a Tisza-tónál

Abádszalóki Riviera Vízisport, ahol a SUP mellett még számos élményben lehet részed >>

Az abádszalóki Riviera Vízisport igazi fellegvár a vízi sportok szerelmeseinek. Itt zárt vízi pályán jogosítvány nélkül bérelhetsz jet-skit-t, a baráti társasággal kipróbálhatjátok a 10 személyes vízibanánt, a SUP mellett bérelhettek kajakot, vagy vízisielhettek és wakeboardozhattok is.

Foglaljátok le szállásotokat a Szallas.hu oldalán, és 10% kedvezményt kaptok a szolgáltatások árából.

Abádszalóki Riviera Vízisport

A legjobb szállások Abádszalókon:

SUP a Velencei-tónál

Tóparti Kajak, SUP, Vízibicikli Kölcsönző – Gárdony

Aki inkább a Velencei-tavat részesíti előnyben, annak sem kell lemondani az új őrületről, már itt is van lehetőség (több más mellett) SUP bérlésre. Ráadásként a Szallas.hu oldalán foglalók 15% kedvezményt kapnak a szolgáltatások árából.

Szállások Gárdonyban >>

Tóparti Kajak, SUP, Vízibicikli Kölcsönző – Gárdony

2. Kenus expedíció a Velencei-tavon, vagy csapatépítő sárkányhajózás

A Velencei-tó önmagában egy nagy kaland, de aki szeretné felfedezni az eldugottabb részeit is, az ne érje be a part menti sétákkal. Érdemes részt venni egy kenus expedíción, mert így a tó rejtett szépségeit is felfedezhetjük titkos ösvényeken, halászcsapásokon átevezve.

Baráti társaságoknak ajánljuk az 5-6 órás „Nyugati medencét kerülő túrát”, a pároknak pedig a másfél órás „Romantikus naplemente” és „Esti holdfényes” kenutúrákat.

Kenus expedíció a Velencei-tavon

A nagyobb baráti társaságok ne hagyják ki a sárkányhajózást sem, ami amellett, hogy hatalmas élmény, a csapatszellemet is erősíti, hiszen a társaságnak összehangoltan, ritmusra kell eveznie. A bérelhető sárkányhajók 20 fősek, de minimum 10 fő szükséges. A csapatot tapasztalt kormányos kíséri.

Ha a Szallas.hu oldalán keresztül foglaltok szállást, mindezt 10% kedvezménnyel tehetitek.

Agárdi szállásajánló:

3. Barangoljátok be a Tisza-tavat kajakkal!

Ha már kistrandoltátok magatokat, jöjjön valami izgalmas kaland! A tiszafüredi Chili Outdoors Kajaktúrák szervezői maximum 6 fős csapatoknak kínálnak önfeledt szórakozást Tisza-tavi kajaktúráikon. A legjobb az egészben, hogy nem egy menetrendszerű programról van szó, a túrát a ti igényeitekhez szabják, és úgy alakítják, hogy az valóban emlékezetes legyen. Itt nem csak lapátolni kell, hogy mielőbb letudjátok a távot, van idő nézelődni, fotózni, és gyönyörködni a tájban. A Szallas.hu-n foglalóknak 15% kedvezmény jár a programok árából.

Kajakkal a Tisza-tavon

A legjobb szállások Tiszafüreden:

4. Kalózkodjatok és fürdőzzetek a Balatonon, távol a tömegtől

A siófoki Talizmán Kalózhajó Fürdő túráit azoknak ajánljuk, akik idén sem szeretnék kihagyni a Balatont, a tömeget viszont annál inkább kerülnék. Yachtjaikkal egészen a Balaton közepéig hajóznak, ahol aztán a zsúfolt strandoktól távol élvezhetjük a fürdőzést, napozhatunk a hajó fedélzetén, és megkóstolhatjuk a frissen készült grillételeket is. Igazi tengeri élmény a „magyar tengeren”.

A 2 és fél órás program ára felnőtteknek 3000 Ft, gyerekeknek 2000 Ft. A Szallas.hu oldalán foglalóknak pedig 15% programkedvezmény jár.

Siófoki szálláskínálat >>

Talizmán Kalózhajó

5. Extrém vízi kalandok a vonyarcvashegyi Vízisí és Wakeboard Pályán

A vízi sportok kedvelőit egy jó adag adrenalinfröccs várja a vonyarcvashegyi strandon, ahol egy 820 méter hosszú, 5 oszlopos, különböző elemekkel felszerelt pályán hódolhatnak kedvenc sportjuknak. Aki még kevésbé rutinos, de szívesen elsajátítaná a vízisí, vagy a wakeboard alapjait, kérheti az oktatók segítségét. A szükséges felszerelés benne van az árban, így mielőtt beruháznánk néhány kellékre, itt kipróbálhatjuk, valóban ez-e a mi sportunk.

Az árak és Szallas.hu kedvezmények itt érhetők el >>

Szállások a közelben >>

Extrém vízi kalandok a vonyarcvashegyi Vízisí és Wakeboard Pályán

Romantikus nyári programok

6. A naplemente nem csak a tengerparton lehet romantikus: romantikázzatok a siófoki Talizmán Naplemente Túra és Diszkóhajón!

A balatoni naplemente semmihez nem fogható, csodálatos látvány, főleg, ha a szerelmünket átölelve gyönyörködhetünk benne. Ennél már csak az lehet jobb, ha mindezt egy hajóról tesszük. A Siófokról induló Naplemente Túrán egy romantikus panoráma kör során mutatják be a csodás balatoni tájat, miközben a lemenő nap sugarai nem mindennapi látványban részesítik az utasokat. Az este ezzel még nem kell hogy véget érjen, szálljunk át egy bulihajóra, és finom koktélokat iszogatva, táncolva ünnepeljük a balatoni nyarat.

A felnőtt jegy 1900 Ft, amiből 20% kedvezmény jár a Szallas.hu oldalán foglalóknak.

Talizmán Naplemente Túra és Diszkóhajó

7. Hajókázz úgy, mint a sztárok! – Élményvitorlázás Alsóörsön

Ugye, ismerős a kép, ahogy a legnagyobb sztárok a vitorláson süttetik a hasukat miközben boroznak, vagy éppen koktéloznak? Ha te is szeretnéd kipróbálni, milyen érzés, Alsóörsön megfizethető áron lehet részed megfizethetetlen élményekben. Az élményvitorlázás pároknak, vagy kisebb (maximum 6 fős) baráti társaságoknak is szuper program. A 2 órás programhoz saját hajóskapitányt is kaptok, és lehetőség van zamatos balatoni borok kóstolására, vagy egy naplementenézéssel egybekötött vacsorára is. Ugye, milyen romantikusan hangzik?

Az élményvitorlázás ára 22000 Ft, amiből 10% kedvezmény lejön, ha a Szallas.hu kínálatából választotok szálláshelyet.

Szállásajánló: stílusos szálláshely egy vitorlás programhoz a vitorláskikötőben található, egyedi stílusú Marina Hotel.

Marina Hotel

8. Kaland, izgalom, romantika, száguldás! – Motorcsónakázás a Dunán!

Ha szeretnéd elkápráztatni a barátnőd, vagy éppen meglepni a barátod, ne keresgélj tovább, a motorcsónakos budapesti városnézés egy hófehér luxus motorcsónakból tökéletes választás lesz. A csónakkal a város legszebb részeinél haladtok el, útba esik sok más mellett a Margit-sziget, a Duna-korzó, az Országház és a Budai Vár is. Az élményt csak fokozza, ha esti időpontot választotok, mikor a város fényeit is megcsodálhatjátok. Az egyedi elképzeléseket is szívesen megvalósítják, legyen az jégbe hűtött pezsgő, virágcsokor, egy finom vacsora, vagy akár egy romantikus lánykérés. A Szallas.hu vendégeit egy üveg ajándékpezsgővel várják a fedélzeten.

Motorcsónakázás a Dunán

9. Koktélozzatok a főváros egyetlen rooftop bárjában!

A Cortile Hotel Budapest a főváros új, négycsillagos butikhotele, ami egyedülálló ötlettel rukkolt elő. Egy tetőtéri wellness részleget, és tetőteraszt alakított ki a szálloda fölött, és ezzel felkerült Budapest legmenőbb bárjainak, valamint a legromantikusabb randihelyeinek listájára. A Sky Bar & Pool Budapest első, és jelenleg egyetlen medencés rooftop bárja, amit már csak ezért is érdemes felkeresni. Szuper hangulatos a tetőteraszon, vagy éppen a medencénél koktélozni, és közben a várost csodálni. 

Ha nem éritek be néhány órával, foglaljatok szobát a szállodában, és bármikor felugorhattok a tetőre egy kis sziesztára.

Cortile Hotel Budapest ****

10. Romantika a felhők fölött

Balaton Ballooning Cserszegtomajon

Léghajóval a Balaton felett több, mint élmény, életre szóló emlék! Egy ilyen kalandot nem lehet egykönnyen elfelejteni. A romantikus hangulathoz hozzájárul, hogy a sétarepülések általában délután indulnak, és napnyugta előtt landolnak a léghajók. A 3 órás program végén hűtött pezsgő, ásványvíz, és egy oklevél várja a bátor kalandorokat.

Részletek és kedvezmények a linkre kattintva érhetők el >>

Balaton Balloning Cserszegtomajon

Hőlégballonnal a Gemenc vidéke felett

A szekszárdi Gemenc Hőlégballon SE megmutatja, milyennek látják a madarak a Gemenc csodálatos vidékét. Aki nem szeretne másokkal osztozni az élményben, akár páros, vagy VIP repülésre is befizethet.

Részletek és kedvezmények >>

Foglaljatok több napra szállást, és ne hagyjátok ki a városnézést sem >>

Szállások romantikázni vágyó pároknak Szekszárdon:

Hőlégballonnal a Gemenc vidéke felett

11. Csónakázás a Tapolcai Tavasbarlangban

Talán elfogultság, mert az egyik első közös romantikus hétvégénket Tapolcán töltöttük még jó pár éve, ezért a listáról semmiképpen nem maradhat le. Bár nem nagy rész járható végi a barlangrendszerből, de forró nyári napokon akkor is kitűnő randihelyszín. 

Információk a nyitvatartásról és a belépőkről >>

Kedvenc tapolcai szállásunk, ahol minden a kényelemről szól: Hunguest Hotel Pelion

Hunguest Hotel Pelion

Nyári élmények álomszép környezetben

12. A levendula bűvöletében Tihanyban

Júniusban a Tihanyi-félszigetet belengi a levendula illata, és lilába borulnak a környékbeli levendulamezők. Nagyszerű program az évente megrendezett Levendula Fesztivál, és a levendulaszüret, de nem csak ilyenkor érdemes idelátogatni. Egész nyáron kaphatók levendulás termékek, és meg is kóstolhatjuk az olyan levendulás finomságokat, mint például a fagyi, vagy a szörp. A városban rengeteg izgalmas látnivalót és programot találunk, úgyhogy egy nap ide tuti nem lesz elég!

Ezeken a szállásokon még találsz szabad helyet a nyárra:

Csató Vendégház

13. Desedai kerékpártúra

Kaposvárnál található az ország leghosszabb mesterséges tava, a Deseda, amit legjobban kerékpárral lehet körbejárni. Az ajánlott túraútvonal: Kaposvár vasútállomás – Deseda, füredi átkötő út – Fekete István Látogatóközpont – Deseda északi vége – Deseda kilátó – Deseda gát – Kaposvár, vasútállomás ( 26 km). Biciklit a Tourinform Irodában vagy a Fekete István Látogatóközpontban lehet bérelni, aztán indulhat is a kaland!

Árak >>

14. A kihagyhatatlan Prédikálószék

A Prédikálószék több útvonalon is megközelíthető, akik nem szeretnének sokat gyalogolni, a Prédikálószék nevű parkolótól induljanak, de akik bevállalósak, Dömös központjából kezdjék a túrát és a Vadálló-kövek érintésével hódítsák meg a csúcsot. 2016-ban egy kilátót is avattak itt, így az egyébként is lenyűgöző panorámát ennek tetejéről még zavartalanabbul élvezhetjük. A program úgy az igazi, ha baráti társasággal vágtok neki, és közösen küzditek le a távot.

Prédikálószék

15. Túrák a titokzatos Nagyberekben

A zegzugos, vizenyős, varázslatos vízi világ felfedezése olyan kaland, amiről minden természetkedvelő álmodik. A védett területet a Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület által szervezett, vezetett túrák keretében lehet látogatni. Attól függően, hogy mennyire bevállalós a csapat, a rövidebb, hagyományos túrák mellett van lehetőség nordic walking, kerékpáros és evezős túrákra is. Ha ránk hallgattok, többet is kipróbáltok, mert a táj szépségével nem lehet betelni!

Részletek >>

Túrák a titokzatos Nagyberekben

Nagyobb társaságoknak is kitűnő szállások Balatonfenyvesen:

Extrém kalandok a természetben

Attól, hogy nem vagy bevállalós, ne görgess tovább rögtön! Olyan nyári bakancslistás programokat mutatunk, amik többsége rendhagyó módon extrém, és nem azzal tér el a megszokottól, hogy hajmeresztő kalandokba kell keveredni.

16. Motorcsónakos ökotúrák a Tisza-tó madárvilágában

Ha vállalkozol valamelyik tiszafüredi élménytúrára, vadregényes utazásban lesz részed. Hívd el a barátaidat is, mert a kaland úgy lesz az igazi, ha közösen élitek át! Az UNESCO által a Világörökség részévé nyilvánított terület több min 200 madárfajnak ad otthont, melyek közül többet is megfigyelhettek a motorcsónakos ökotúra keretében.

Ha nem okoz gondot a korán kelés, akkor leginkább a „Napfelkelte túrát” ajánljuk, amikor a legtöbb madárral találkozhattok, de a „Naplemente” és az „Éjszakai csillagtúrák” sem fognak csalódást okozni.

Tipp: a szúnyogriasztó nyáron szinte nélkülözhetetlen kellék a programhoz.

Motorcsónakos ökotúrák a Tisza-tó madárvilágában

17. Szafaritúra a somogyfajszi „madárparadicsomba”

Kisebb, 4 fős baráti társaságoknak nagyszerű program a somogyfajszi terepjárós túra, melynek során a kócsagok, kanalas gémek, búbosbankák és színpompás gyurgyalagok otthonában kalandozhatunk.

„Vendégeinkkel terepjárós túránkon bejárjuk somogyfajszi területünket, ahol a legelőerdők világa és a tavas, mocsaras vizes élőhelyek növény- és állatvilága találkozik egymással. Szakmai vezetés keretében bemutatjuk e változatos ökoszisztéma jelentőségét, visszaállításának történetét, állat- és növényvilágát. A réten rackanyáj és szürke marha gulya legel.”

A szafari díja 24000 Ft, amiből a Szallas.hu-n foglalók 10% kedvezményt kapnak.

Szállások a közelben >>

Szafaritúra a somogyfajszi „madárparadicsomba”

18. Szilvásváradi dzsip túrák az extrém kalandok kedvelőinek

A Lipicai Hotel szervezésében többféle túrából is lehet választani, de egy valami közös, a hatalmas luxus dzsipben száguldozva rendkívül izgalmas programban lesz részünk.

Persze Szilvásváradot nem csak ezért éri meg pihenésünk helyszínéül választani, mutatunk még 5 okot, amiért kihagyhatatlan akár a párunkkal, akár barátokkal érkezünk.

Hogy minden helyben legyen, foglaljatok szállást a Lipicai Hotelben!

Lipicai Hotel

19. Speciális túrák a csodálatos Mátrában

A hagyományos túrázás mellett extrém módon is felfedezhetjük a Mátra rejtett szépségeit, vagy bejárhatjuk a már jól ismert helyeket. A mátrafüredi 4 Évszak High-Tech Sportok Bázisánál ehhez minden kelléket megtalálhatunk. Nem csupán egy sima kölcsönzőről van szó, hanem egy olyan komplexumról, ahol az étteremtől a szálláson át egészen a programszervezésig minden szolgáltatás elérhető. Pároknak vagy baráti társaságoknak ajánljuk a vezetett speciális túráikat, melyek között van terepsegway, e-ranger, elektromos quad, e-coaster, mountaincart, monsterroller, monsterbike, hill-dog és cross country.

A hozzájuk tartozó 4 Évszak Hegyihotel Mátraházán található.

4 Évszak Hegyihotel

20. Tata úgy, ahogy még nem láttátok: HappyTours Segway Túrák

Így még biztosan nem láttátok Tatát! A segway önmagában is izgalmas program, de amitől igazán emlékezetes lesz, hogy a város legszebb részeit járhatjátok be a túrák során. Attól függően, hogy városnézéshez, vagy természetjáráshoz van kedvetek, különféle csomagokból válogathattok, akár még a csodaszép Fényes-tanösvényt is bejárhatjátok így. A Borkóstoló túránál azért óvatosan a kóstolgatással, hogy még vissza tudjatok gurulni a kiindulópontra!

Részletek és csomagajánlatok >>

Tata tele van népszerű látnivalókkal, de néhány titkos helyet még azért mutatunk >>

Unatkozni biztos nem fogtok!

HappyTours Segway Túrák

Szállásajánló:

21. Adrenalinbomba a Dunakanyarban: Fun Extreme Canopy és Kalandpark Visegrádon

Visegrádon található az ország első canopy pályája, ahol nem csupán száguldozhatunk a lombok felett, hanem mindeközben hazánk egyik legszebb panorámájában, a mesés Dunakanyarban is gyönyörködhetünk. Az 1 kilométer hosszú pályán 4-10 fős csapatok, baráti társaságok tehetik próbára bátorságukat 2 szinten, összesen 44 elemen. Ezt az élményt nem felejtitek el egyhamar.

Jegyárak, és Szallas.hu kedvezmény >> 

Fun Extreme Canopy és Kalandpark Visegrádon

Ha még nem lenne elég a száguldozásból, a közelben található a Visegrádi Bobpálya is. 

Ha megéheztek, nem kell messzire menni, a Kalandpark ugyanis a Nagyvillám Étteremnél található, ahonnét szintén pazar a kilátás.

22. A legvagányabb nyári szállás, a glamping

Aki vágyik arra, hogy egyszer kempingezzen, de nem szívesen mond le a kényelemről, annak feltétlenül ki kell próbálnia a nyár legvagányabb szállását, a glampinget!

Hogy mi is ez pontosan? Kattints az alábbi linkre, és garantáltan beleszeretsz valamelyik szállásba!

Te melyik kalandot vállalod be idén nyáron?

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version