Site icon Szallas.hu Blog

Nyári programok pároknak a Balatonnál – Romantikus séták, hűs borospincék, aranyló naplementék


A Balatonnak ezer arca van, s bárki látogat el hozzá, mindenkit egyedülálló élményekkel lep meg. Családok számára az egyik legjobb nyaralóhely, ám akkor is eszményi célpont, ha pároddal kettesben töltenél egy romantikus hétvégét vagy hosszabb nyaralást. Kulturális és gasztronómiai programok, virágos parkok, csodálatos tóparti sétautak várnak. Fedezzétek fel kéz a kézben a legjobb, pároknak szóló programok sorát 2020 nyarán is!

Gasztro programok pároknak a Balaton körül

Nyári programok pároknak a Balaton északi partján

1. Hévíz – Tófürdő 

Tudtad, hogy a hévízi tó több mint 2000 éves múltra tekint vissza? És azt, hogy ez a világ legnagyobb vulkanikus eredetű, tőzegmedrű termáltava, melynek gyógyhatását ki is élvezhetjük? A világon egyetlen hasonló tó létezik, méghozzá Új-Zélandon, ám a víz magas hőmérséklete miatt abban lehetetlen fürdőzni. Ne hagyjátok hát ki a lehetőséget, hogy kis hazánk egyik leghíresebb fürdőjében, gyönyörű tavirózsák között ringatózva találjatok gyógyulást, felfrissülést. Az itt működő fürdőkomplexumban wellness- és gyógyászati szolgáltatások is elérhetőek. Ha tudni szeretnéd, milyen betegségekre nyújt gyógyírt a hévízi termálvíz, a Fürdő honlapján tájékozódhatsz.

A legjobb szálláshelyeket pároknak Hévízen itt találod >>

Hévízi tó

2. Hegymagas – Lengyel kápolna

A Szent György-hegy oldalából, 215 méteres magasságból tekint le Szigligetre és a Balatonra a Lengyel kápolna, melyet az azonos nevű család emelt 1760-ban, s a Boldogságos Szűz tiszteletére szentelték fel. A barokk-rokokó stílusú épület gyönyörű, fából faragott oltárán Szent István, Szent László és Szűz Mária aranyozott szobrait csodálhatja meg az utazó.  

Hegymagason és környékén ajánljuk ezeket a szálláshelyeket >>

3. Tihany – Lavender Tihany Levendula Lepárló, Látványműhely és Kiállítás

Tihany jelképe az Apátság mellett a levendula. A községben nevelt bódító illatú, apró, lila virágzatból számtalan natúrkozmetikai, sőt, gasztronómiai különlegesség készül. Látogassatok el a Lavender Tihany Levendula Lepárló, Látványműhely és Kiállításra, ahol bepillantást nyerhettek a levendula feldolgozásának műhelytitkaiba, kipróbálhatjátok, és meg is vásárolhatjátok az itt készülő portékákat. 

Tihanyban is nagyszerű szálláshelyek közül válogathatsz itt >>

Lavender Tihany Levendula Lepárló, Látványműhely és Kiállítás

4. Lesencetomaj – Aklan Családi Pince

A meseszép balatoni panoráma csak megkoronázza a lesencetomaji Aklan Családi Pince által kínált élményeket. Fantasztikus kulináris élményekkel gazdagodhattok itt. A borász személyes vezetésével kóstolhattok zamatos fehér, vörös és rozé borokat, haraphattok hozzá házi húskészítményeket és sajtokat. Sőt, még kutyusotok is elkísérhet benneteket ide. 

Lesencetomajon és környékén ezek a legjobb szállások pároknak >>

Aklan Családi Pince

5. Badacsony – Folly Arborétum és Borászat

Képzeld el, hogy százéves ciprusok közt andalogtok, kezetekben egy pohár illatos borral, miközben gyönyörködtök a balatoni panorámában. Ezt az élményt kínálja a badacsonyi Folly Arborétum és Borászat, melynek megálmodója és életre hívója Dr. Folly Gyula pécsi orvos volt. A létesítményt 1905-ben alapította, s a többek között különleges cédrusokat és ciprusfákat nevelő park azóta is a családé, akik szívvel-lélekkel ápolják örökségüket. A család 160 éves egykori lakóházában modern étterem működik, részt vehettek bor- és szörpkóstolón, ráadásul különféle koncerteket, műsorokat is hallgathattok.  

Badacsonyi szálláshelyeket közel a Balaton parthoz és híres pincészetekhez itt találsz >>

Folly Arborétum és Borászat

+1 Romantikus badacsonyi tippünk

Ha kettesben barangoltok itt, keressétek fel a szerelmesek lépcsőjét. A 464 lépcsőfokból álló grádicsot mindenképpen érdemes megmászni, hisz egy csodaszép helyen álló kilátóhoz érkeztek majd. Szintén Badacsonyban található a híres Rózsakő, mely a hagyomány szerint Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza kedvenc búvóhelye volt. Kövessétek szép példájukat: egymás kezét fogva telepedjetek a kőre. Ha így tesztek, szerelmetek még erősebb lesz.

6. Balatonfüred – Tagore-sétány

A Balatonfüredre látogatók körében az egyik legnépszerűbb hely a parton végigfutó Tagore-sétány. A sétautat Rabindranath Tagore indiai költőről nevezeték el, aki 1926-ban itt tartózkodott gyógykezelésen, s gyógyulásának emlékére hársfát ültetett. Egyedülálló hagyományt teremtett, hiszen utána Nobel-díjas hírességek, mint Salvatore Quasimodo költő, Marx György fizikus, Wigner Jenő fizikus, Kürti Miklós fizikus, Harsányi János tudós, Oláh György kémikus, Teller Ede atomfizikus is ültettek itt fát, Farkas Bertalan, Valerij Kubaszov és Leonov űrhajósok szinten így tettek. Sőt: Indira Gandhi, India miniszterelnök-asszonya, Göncz Árpád és Orbán Viktor is letették itt ily módon névjegyüket. 

Balatonfüreden ezek a legjobb medencés vagy vízparti szálláshelyek pároknak >>

Tagore-sétány

7. Keszthely – Babamúzeum

A keszthelyi Babamúzeumban 500 porcelánbabát csodálhattok meg, melyek különböző magyar népviseletekbe öltöztek. Matyó, palóc, csángó, sokác, székely és még sok más népcsoport jellemző és hagyományos viseleteit ismerhetitek itt meg. Ha ide látogattok, vigyetek magatokkal egy lakatot is. Ha szeretnétek látogatásotokról kedves emléket hagyni, feltehetitek a múzeum korlátján sorakozó, másfél mázsányi lakat közé. 

Ha Keszthelyen szállnátok meg, itt válassz szálláshelyet >>

Keszthelyi Babamúzeum

8. Balatongyörök – JazzFiesta

A balatoni nyár nem lehet teljes zenei fesztiválok nélkül. Balatongyörökön idén is vár benneteket a JazzFiesta, mely a kis templom előtti téren kerül majd megrendezésre, közel a Balaton parthoz. Kevés hangulatosabb balatoni páros programot találhattok, mint ha kedvenc zenéiteket hallgatjátok egy balzsamos nyári estén, a koncertek között pedig kellemes sétát tesztek a selymesen fodrozódó víz partján.

Kiváló balatongyöröki szállodák, vendégházak és apartmanok közül válogathatsz >>

JazzFiesta

9. Veszprém – Benedek-hegy

A Benedek-hegy a csúcsán álló kereszttel a veszprémi Várhegy folytatása, a város egyik legszebb kilátópontja. Ha már végigbarangoltátok a Várnegyedet, sétáljatok ki a kereszthez vezető ösvényen a sziklakolosszus csúcsáig, s készítsetek gyönyörű fotókat a Várról, a panorámáról és persze magatokról.

Itt nézz szét, ha szállást keresel pároknak Veszprémben >>

Benedek-hegy

10. Balatonalmádi – Hajóállomás

Ha a Balatonnál töltitek rég várt páros nyaralásotokat, szinte kötelező program egy hajókirándulás. A balatonalmádi hajóállomásról menetrend szerinti hajójáratokra válthattok jegyet, s nem is érdemes kihagyni ezt az élményt. A sétahajózás akkor a legromantikusabb, ha az esti órákban szálltok vízre, mert ilyenkor a képeslapokra illő balatoni naplementében is gyönyörködhettek.   

Akár szállodát, akár apartmant vagy vendégházat keresel Balatonalmádiban, itt megtalálod a legjobbat >>

Balatonalmádi hajóállomás

Látnivalók és programok pároknak a Balaton déli partján

11. Balatonboglár – Gömbkilátó

Balatonboglár leghíresebb jelképe a Várdombon álló Xántus János Gömbkilátó, mely nevét a híres etnológus – természettudósról, a Fővárosi Állatkert egyik alapítójáról kapta. A Gömbkilátó még az északi partról is jól látható, s akkor a legszebb, ha kigyúlnak éjszakai fényei. Másszátok meg ti is az ipari műemlékként is nyilvántartott építmény lépcsőit, hisz odafentről csodás körpanoráma fogad benneteket. Készítsetek odafent néhány szelfit háttérben a magyar tengerrel, s így ez a páros balatoni program a déli parton örök emlék lesz. 

Balatonbogláron is nagyszerű privát vendégházak, szállodák és apartmanok között válogathatsz >>

Xántus János Gömbkilátó

12. Zamárdi – Balaton Szíve – szobor

A szerelmesek egyik kedvenc helye Zamárdiban a parti sétányon álló Balaton Szíve – szobor, illetve a hozzá vezető Szerelmesek Hídja. Sétáljatok át a hídon kézen fogva, érintsétek meg a szobrot, és egy csókkal erősítsétek meg szerelmeteket.  

Válogass itt a legjobb zamárdi szálláshelyek között >>

13. Siófok – Víztorony és kávézó

A 45 méter magas siófoki Víztorony a déli part fővárosának egyik legnépszerűbb látványossága, ahonnan remek panoráma nyílik a Balatonra és Somogy megyére. Gondolnád azonban, hogy felső szintjén egy szupermodern kávézó, Szentkirályi oxigénbár és élményközpont működik? Pedig így van. Két panorámalift viszi fel a látogatókat a kávézóba, s aki a csigalépcsőn picit feljebb lépdel, a legfelső szinten működő Samsung élményközpontba csöppenhet, amely 360 fokban körbeforog és interaktív asztalokkal is rendelkezik. Egy finom kávét elfogyasztani a toronyban kettesben különleges balatoni élmény. 

Ha Siófokon keresel szállást két főnek, itt biztosan megtalálod a megfelelőt >>

Siófoki Víztorony

14. Balatonkeresztúr – Tibeti Kulturális Központ

Balatonkeresztúron található Magyarország egyik legkülönlegesebb vallási intézménye, a 2000-ben épült Tibeti Kulturális Központ, mely a Dalai Láma vezette Gelugpa tradíció meditációs központja. Ha a nyugalom szigetét keresitek, akkor jó helyen jártok. A központ területének legmagasabb pontjáról szép kilátás nyílik a falura és a Balatonra. Ha érdekel benneteket a távol-keleti kultúra és vallás, e hely felkeresése nagyon érdekes és tartalmas páros program lesz a Balatonnál. 

Ha nem csak egyetlen napot szeretnél a Tibeti Kulturális Központban eltölteni, itt találsz szállásokat Balatonkeresztúron >>

Tibeti Kulturális Központ

15. Szántód – Hajóállomás, kompkikötő

Ha a déli parton nyaraltok és szeretnétek minél egyszerűbben eljutni Tihanyba, illetve az északi partra, akkor a szántódi rév felé vegyétek az irányt. A révtől Tihanyba és vissza egész nap indulnak és érkeznek a kompok, melyek fedélzetén autóval, biciklivel vagy akár gyalogosan 8 perc alatt eléritek a túlsó partot. Kiváló megoldás, ha például szeretnétek kerékpáros kirándulást tenni a Tihanyi-félszigeten.

Szántódon is sok szálláshelyet találsz közel a kompkikötőhöz és a strandokhoz. Itt találod őket >>

Szántód

A Balaton idén nyáron is számtalan kikapcsolódási lehetőséget, látnivalók sokaságát kínálja egy páros nyaraláshoz. Hogy bőven legyen időtök felfedezni a magyar tenger vidékének minden szépségét, foglaljatok szállást kedvenc településeteken. Itt találod a lemondási díj és előrefizetés nélküli balatoni szállásokat >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version