Site icon Szallas.hu Blog

Kihagyhatatlan nyári programok Siófokon


Siófokot a Balaton (déli) fővárosának is nevezik, nem véletlenül. Népszerű strandjai, változatos szálláshelyei és a szórakoztató nyári programok mágnesként vonzzák a turistákat szerte az országból, emellett állandó látnivalókból sincs hiány Siófokon. Tudtátok, hogy Magyarország egyik fordított háza itt található? Kipróbáltátok már az Óriáskereket vagy kávéztatok a Víztorony tetején? Van még néhány ötletünk, mivel lehet eltölteni néhány emlékezetes napot Siófokon – akár rossz időben is!

Nyári programok Siófokon, amiket nem szabad kihagyni!

Fordított Ház

Igazi kuriózumnak számít a Fordított ház, ahol nem csak az épület külseje, hanem a belső berendezés is minden részletében fordított képet mutat. Az ott eltöltött idő alatt a látogatók kipróbálhatnak egy feje tetejére állított világot és játszhatnak a gravitációval. Életre szóló élmény!

TIPP: A szallas.hu oldalon foglalóknak 10 % kedvezmény jár a belépőjegy árából (egész évben).

Fordított ház, Siófok

Bella Állatpark

Állatsimogató, tevegelés, pónilovaglás, sétakocsizás hintóval és persze sok-sok állat várja a családokat Siófokon, a Bella Állatparkban. Jó hír, hogy aki a szallas.hu-n foglalja le nyári szállását, 20 % kedvezményt kap a belépők árából. Nem szabad kihagyni!

A Bella Állatparkban a tevegelést is ki lehet próbálni

Plázs

Siófokon nincs hiány vízpartokban, hiszen válogathatunk szabadstrandok és minősített strandok között is. Aki pedig a vizes élményeket összekötné a bulihangulattal, válassza a Plázst! A 2000 négyzetméteres, fehér homokos strandon holdfényes partikkal és fergeteges koncertekkel várnak mindenkit.

Ezek a legjobb balatoni strandok 2019-ben >>

Siófok – Plázs

Siófok hajóállomás – Balaton Hajózás Zrt.

Egy Balaton-parti nyaralás nem az igazi hajókázás nélkül! Váltsd meg jegyed a siófoki kikötőben és fedezd fel a tó legszebb településeit az északi és a déli parton egyaránt. Ne feledd! A szallas.hu-n foglaló vendégek 15 % kedvezményt kapnak a jegy árából.

Siófoki Víztorony és Kávézó

A város jelképe a 45 méter magas víztorony, amelynek tetején nem csak nézelődni, hanem kávézni is lehet. A látogatók 2 panorámalifttel juthatnak fel a kávézó szintjére, innen csigalépcsővel lehet tovább menni a Samsung élményközpontba, illetve a nyitott teraszra.

Siófoki Víztorony, ahonnan körpanoráma nyílik Siófokra és a Balatonra

Barbarossa Kalózhajó Siófok

Koronázd meg balatoni nyaralást egy sétahajózással és gyertek el a gyerkőcökkel egy izgalmas kalandra a Barbarossa kalózhajóval! A szallas.hu vendégeinek 20 % kedvezmény jár a belépőből!

Barbarossa Kalózhajó Siófok

Ásványmúzeum

A családi tulajdonban lévő Kövecses-ásványgyűjtemény 3000 példányát csodálhatjuk meg a siófoki Ásványmúzeumban. A múzeum gyűjtői területe az ún. “történelmi Magyarország” egykori ásványlelőhelyei, különös tekintettel a hazai és erdélyi bányahelyekre. Szuper program az egész család számára, esős időben is!

Ásványmúzeum Siófok

Óriáskerék

Csodáld meg a Balatont felülről! Az 50 méter magas és 180 turista befogadására képes óriáskerék kabinjaiból csodálatos panoráma tárul elénk. Megismerhetjük a madarak szemével is Balaton legszebb tájait, például a Badacsonyt, a Balaton-felvidéket, a Somogyi-dombságot, sőt a Tihanyi Apátságot is. Egy kabinban egyszerre 6 fő utazhat és a 10 perces menetidő alatt háromszor tárul elénk a Balaton csodája, hiszen háromszor megy körbe a kerék a 10 perc alatt

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Esős időt fogadott a Balatonnál? Ne ess kétségbe! A siófoki Galerius Élményfürdő összesen 6 medencével várja vendégeit. A legkisebbeket gyermekmedence vízi játékokkal, játszóház, a nagyobb gyermekeket pedig két csúszda és élménymedence is csalogatja. Az élményfürdő mellett termálvizes medencék és szaunavilág is található a komplexumban.

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Játékbirodalom

A közel 200 m2-es játszóházban labdás medence, alagút, pókháló, autómosó, boxzsák, függőhíd, labirintus, csúszda, forgópadló, trambulin, forgóajtó, csapágyas csúszka és sok-sok kreatív játék, óriás Lego, óriás építő kocka szórakoztatja a gyerekeket. Ha rosszra fordul az idő, irány a Játékbirodalom! Szuper programok gyerekeknek Siófokon!

Még több siófoki programot és látnivalót keresel? Itt tudsz nézelődni >>

Ha pedig szállást foglalnál, válogass kedvedre apartman- és hotelkínálatunkból >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version