Site icon Szallas.hu Blog

Ismerjétek meg Nyugat-Magyarország rejtett kincseit!


Szuper őszi programajánlattal készültünk nektek, hogy megismerhessétek Nyugat-Magyarország varázslatos látnivalóit közelebbről is. Vártúra, gasztrokaland, andrenalin fröccs, őscápa vagy természetjárás? Megmutatjuk, hol találjátok őket!

Nyugat-Magyarország rejtett kincsei

1. Kőszegi városnézés

Nem messze az osztrák határtól, Vas megye nyugati oldalán található Kőszeg városa, mely ideális a városnéző kalandorok számára. Nézzétek meg közelebbről a Tábornokházat, az interaktív kiállításáról híres Jurisics-várat és pihenjetek meg a Jézus szíve templom árnyékában! 

Jézus Szíve Templom, Kőszeg

Foglaljatok ide: Akácos Vendégház Kézműves Rönkház Kőszeg

2. Béke és nyugalom az Őrségben

Kiszakadnátok egy kicsit a hétköznapokból? Akkor válasszátok Őriszentpétert, melyet az ősz csak még szebbé varázsol. Rengeteg kirándulási lehetőség vár rátok: itt fekszik az Őrségi Nemzeti Park, a Szala-völgye is, de érdemes felkeresni a Natura 2000 Látogatóközpontot is! 

Natura 2000 Látogatóközpont

Foglaljatok ide: Patika Vendégház Őriszentpéter

3. Minden évszakban Balaton

Bár a nyári szezonnak már vége, mégis rengeteg olyan program akad Balatonbogláron, amiért érdemes útra kelni. Látogassátok meg az élményelemekben gazdag kalandparkot, ahol próbára tehetitek az ügyességeteket a kötélpályán, falat mászhattok, íjászkodhattok és a száguldásnak is hódolhattok a bobpályán! 

Bobpálya Balatonbogláron

Foglaljatok ide: Violetta Apartman Balatonboglár

4. Hőstettek színhelye Szigetváron

Utazzatok el „a leghősiesebb városba”, Szigetvárra és keressétek fel Zrínyi Miklós dicső tetteinek emlékhelyét, a várat! Ismerjétek meg a középkori fegyvereket, a csaták nagy pillanatait és járjátok be múltról suttogó kőfalakat is!

Szigetvár

Foglaljatok ide: Szigetvári Stúdió Apartman

5. Út a csillagokig

Patakokkal, erdőkkel körülzárt apró település bújik meg Somogy-megyében, mely a ti szíveteket is rabul ejti majd. Ez Zselickisfalud, ahol a természetjárók nagy örömére számos csodaszép kiránduló útvonal várja bakancsos túrák szerelmeseit. Ha pedig valami igazán különlegesre vágytok, akkor a Csillagparkot érdemes felkeresni, de itt található az az egyedülálló, faszerkezetes kilátó is, melynek legmagasabb pontjáról, 25 méter magasról szemlélhetitek meg a mesebeli tájvédelmi körzetet!

Zselici Csillagpark

Foglaljatok ide: Ló-Beálló Faház Bárdudvarnok

6. Vízi kalandok Kehidakustányon

Ajándékozzátok meg magatokat a felhőtlen pihenéssel és egy jó adag wellness-szel a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőben, ahol 13 medence, óriáscsúszda, szauna világ, pezsgősziget és pool bár is helyet kapott – oly sok más mellett. Itt minden generáció megtalálja magának a tökéletes kikapcsolódási lehetőséget.

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

Foglaljatok ide: Dorka Vendégház Kehidakustány

7. Páratlan fürdőélmény

Egy kis gyógyvíz minden évszakban jól jön a testnek és a léleknek is, ezért azt ajánljuk, hogy idén ősszel fürdőzzetek a szabad ég alatt, a különleges Hévízi termáltóban! Érdemes kipróbálni a sokszínű szolgáltatásokat  (beleértve a gyógykezeléseket is), melyeket a fürdő kínál.

Hévízi gyógytó

Foglaljatok ide: Park Hotel Hévíz ***

8. Ízutazás a Balaton-felvidéken

Jól tudjuk, hogy nem csak a szuper látnivalókért, hanem néha a finom falatokért is megéri kimozdulni otthonról. Látogassatok el a festőien szép Vászolyra, mely a Balaton-felvidék egyik méltán híres ékkövének számít, majd térjetek be a Zománc Bisztrócskába, ahol különleges környezetben, mennyei ízek várnak rátok! 

Zománc Bisztrócska

Foglaljatok ide: Portus Home Vászoly

9. Mászógyakorlat a Bakony szívében

A Bakony-vidékén nem csak a Cseszneki vár jelenti az egyetlen kihívást az aktív kikapcsolódás elkötelezett híveinek, hanem itt található az egyik Via Ferrata, vagyis Vasalt útvonal is, melyek igazi kalandot ígérnek a résztvevőknek… szóval karabinereket bekapcsolni és indulhat a mászás!

Via ferrata

Foglaljatok ide: Erzsébet Vendégház Csesznek

10. Őstengeri világ és természeti kincsek

Fedezzétek fel a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházat, ahol nem csak a Fertő melléki dombsor és a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeit ismerhetitek meg testközelből, hanem a kőfejtés eljárásait, eszközeit is. Ha pedig mindez még nem lenne elég, akkor az itt található egyedi témapark a 15 millió évvel ezelőtti miocén őstengerek élővilágát is megidézi nektek. Ne felejtsetek el szelfizni az életnagyságú őscápával!

Fertőrákosi kőfejtő

Foglaljatok ide: Horváth-ház Panzió Fertőrákos

Még több belföldi szálláshelyért – nem csak Nyugat-Magyarország területén- látogass el a szallas.hu oldalára >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version