Site icon Szallas.hu Blog

Vízpart, malmok, sárkányok, barlangtúrák – Orfű az eldugott nyári paradicsom!


Ha Pécs környékére látogattok, mindenképpen keressétek fel a közeli Orfűt. Ez a kis mecseki község annyi szépséggel lepi meg az utazót, hogy nem is tudjátok majd eldönteni, hol is kezdjétek a felfedezését. Hogy könnyebb legyen válogatni a sokféle látnivaló között, összegyűjtöttük neked Orfű és környéke legjobb programjait. 

Kulturális látnivalók Orfűn

1. Orfűi Malmok

Tudod, hogyan működik a vízimalom? És a szárazmalom vagy a papírmalom? Bármi is a válaszod, az orfűi malmok felkeresése az egyik legkülönlegesebb program az egész családnak. Nemcsak az érdekességek, hanem a mindig frissen sült péksütemények miatt is érdemes beiktatni ezt a helyet a programotokba.

Szállás Orfűn: Natúra Panzió és Apartmanház Orfű

Különlegesen szép, helyi védettséget élvező épületben működik a Natúra Panzió és Apartmanház Orfű, mely kényelmes szálláshely családoknak, társaságoknak, de egyéni utazóknak is. 

Natúra Panzió és Apartmanház Orfű

2. Medvehagyma Ház – Ökoturisztikai Látogatóközpont

A Medvehagyma Ház gyerekek és felnőttek számára is érdekes tárlatán megismerhetitek a térség természeti és kulturális értékeit. A Pécsi-tó partján felépült Látogatóközpontban látványosságok, sport- és zenés programok is várnak.

Medvehagyma Ház – Ökoturisztikai Látogatóközpont

Vízparti szállás Orfűn: Kajakos Vendégház Orfű

A Pécsi-tótól pár perc sétára vár a Kajakos Vendégház Orfű, ahol saját konyhával rendelkező különálló apartmanokban szállhattok meg. Tökéletes választás, ha nagy társasággal nyaralnátok Orfűn.

Kajakos Vendégház Orfű

A legjobb strandok Orfűn 

3. Árnyas Part Szabadstrand – Pécsi-tó

Látogatói szerint az Árnyas Part a legjobb orfűi szabadstrand, ráadásul kutyával is érkezhettek. Kánikulában remek hely a fürdőzésre, vize tiszta, a sok fa pedig kellemes árnyékot ad. A közeli büfében ízletes ételeket kóstolhattok, közben gyönyörködhettek a Pécsi-tó látványában.

Itt foglalj Orfűn: Diás Panzió Orfű

Az egyik legjobb szálláshely pároknak és családoknak Orfűn a Diás Panzió. Kétágyas és családi szobáiban egyaránt saját konyhátok lehet, s a kényelmes ágyakkal együtt úgy fogjátok érezni magatokat, mintha otthon lennétek.

Diás Panzió Orfű

4. Orfűi Kistó Strand

Az Orfűi Kistó Strand ideális célpont a nyári melegben kisgyerekeseknek és felnőtteknek egyaránt. Lassan mélyülő, homokos, és gyorsabban mélyülő, épített partja minden korosztálynak megfelel. A strandolás lehetősége mellett játszótér, vízibicikli kölcsönző és futballpálya is használható, pihenéshez pedig kellemesen árnyas helyeket találsz. 

Vízparti szállás a Kis-tó mellett: Orfűi Kocka Vendégház Orfű

Barátságos önálló kiadó nyaraló a tó partján az Orfűi Kocka Vendégház Orfű, mely kitűnő választás kis családoknak, pároknak. Gyerekekkel utazóknak örömhír, hogy a babagondozási kellékek biztosításán túl a szállás 6 éves korig ingyenes.

Orfűi Kocka Vendégház Orfű

Kihagyhatatlan erdei kirándulások Orfűn

5. Vízfő-forrás tanösvény és Forrásház látogatás

A Vízfő – forrás tanösvény az orfűi malmok mellől induló nagyjából 1 kilométeres sétaút, mely vadregényes égerlápon, fahidakon át vezet a Vízfő – forrásig. Ez a Mecsek legnagyobb vízhozamú forrásbarlangja, mellette pedig a hazai organikus építészet egyik leghíresebb épülete, a Forrásház áll, amely ma ipari műemlék. A Gomba néven is emlegetett egykori szivattyúházban barlangász pihenő, kis kiállítás és gépház található, melyek előzetes bejelentkezéssel megtekinthetőek. Ti se hagyjátok ki!

Medencés szálláshely Orfűn: The Passenger Spot

Medencés vendégház családoknak Orfűn a The Passenger Spot, mely igazi láblógatós hely. A különleges hangulatú, stílusos vidéki szálláshelyen hintaszékek, függőágyak és a nagybetűs pihenés várnak.

The Passenger Spot

6. Sárkány-forrás

Orfű bevezetőútjának közelében található a Sárkány-szakadék, melynek közepén bújik meg a Sárkány-forrás. A szakadékban turistaút vezet, az erről leágazó kis gyalogösvény mentén jutunk el magához a forráshoz. 

Sárkány-forrás

Csendes szállás családoknak: Poppe Vendégház Orfű

Ha családoddal utaznál a Mecsekbe, és nyugalmas szálláshelyet keresel, a Poppe Vendégház Orfű tetszeni fog. Saját teakonyhával rendelkező apartmanjaiban teljes lesz a kikapcsolódás. 

Poppe Vendégház Orfű

Barlangtúrák Orfűn

7. Trió-barlang

Ha szívesen barlangásznátok egy jót a családdal a Mecsekben, a Trió-barlang felé vegyétek az irányt. Az összesen 4 órás barlangtúrán már 6 éves gyerekek is részt vehetnek, akik biztosan nagyon élvezik majd a kúszást, mászást, létrázást a változatos természeti formák között. Nézzétek meg, milyen is a Rétes-terem, a Búbos kemence vagy a Liftakna! A speciális felszerelést a szervezők biztosítják

Trió-barlang

Szállástippünk: Aqua Apartman Orfű

A Pécsi-tóra panorámás szálláshely az Aqua Apartman Orfű, mely kiváló pihenőhely családok számára. Modern, igényes berendezés, kényelem és a vízpart csak pár lépés. 

Aqua Apartman Orfű

8. Mészégető-források barlangja

Különleges kalandtúrára indulhatsz az Orfűi-tó közelében, ha csatlakozol a Mészégető-források barlangjának felfedezéséhez. A 400 méter hosszú túraútvonal bejárása során hol négykézláb kell másznod, hol vastag iszapréteggel megküzdened vagy deréig érő vízben gázolnod, ám a vízesések és cseppkövek látványa mindenért kárpótol. A programon 14 év felettiek vehetnek részt előzetes bejelentkezés után, szakképzett vezetővel. A megfelelő felszerelést a szervezők biztosítják.

Mészégető-források barlangja

Ha tóparti szállást keresel, ezt válaszd: Gábor Apartman Orfű

Remek elhelyezkedésének köszönhetően a Gábor Apartman Orfű vendégei az erkélyükről a tó látványában gyönyörködhetnek nap, mint nap. A modern, igényes szálláshely nagyszerű választás a strandolásért rajongó családok számára. 

Gábor Apartman Orfű

Ha még nem jártál itt, azért, ha pedig jártál, akkor azért válaszd úti célul idén nyáron Orfűt! Foglald le most a legjobb szálláshelyet, válogass a szallas.hu óriási kínálatából! >>

(fotók: szallas.hu, Instagram, shutterstock)


Exit mobile version