Site icon Szallas.hu Blog

Orosz dizájnhotelek, ahol Csajkovszkij is szívesen megpihenne


Idén május 7-én 180 éve, hogy megszületett Pjotr Iljics Csajkovszkij orosz zeneszerző, a zenetörténelem egyik legismertebb alakja. Remekművei közül a legismertebbek az egész estés balettjei, A hattyúk tava, A Diótörő vagy a Csipkerózsika. A zeneszerző emlékére Szentpétervárba és Moszkvába repítünk. Oroszország nagyságából adódóan is rengeteg szép, felfedezni való várossal rendelkezik, viszont vannak olyan szállások, ahonnan inkább ki sem mozdulna az ember, csak élvezné, hogy ott lehet! Nézzük mit is nyújtanak ezek az orosz dizájnhotelek!

A moszkvai Vörös tér télen

Mi az a dizájnhotel?

Hogy teljesen őszinték legyünk, eléggé nehéz behatárolni ezt a kategóriát, mivel viszonylag relatív. Egyrészt jelenti azokat a magas rangsorolású szállodákat, amik a luxusra törekednek, illetve azokat is, akik dizájner berendezéseik, trendi szolgáltatásaik miatt különlegesnek, modernnek számítanak.

Ezen hotelek célcsoportja nincsen eredetileg leszűkítve a fiatalokra, viszont az elmúlt időszakban kiderült, hogy leginkább a Z és Y generációra tudnak építeni, mivel az ő igényük pont erre irányul. Ők szeretik ha egy hely különleges kialakítású, berendezésű, ha eltér az átlagtól.

A 20 évesek wifit, zenei streamet, street foodot és koktélbárt kérnének a szállodákba

Fontos nekik, hogy legyenek a hotelben közösségi terek, programok, hogy szórakozhassanak és ismerkedhessenek akár nappal, akár éjszaka. Alapszükségletük a wifi és a zene. Sőt, ha már a zenénél tartunk, érdekesség az is, hogy Amerikában vannak olyan sztárok, akik lemezeiket dizájnhotelek stúdióiban veszik fel, a rajongók pedig csak emiatt megszállnak az adott helyen, hátha összefutnak velük.

A gasztronómia szintén első helyen szerepel a fontossági listán. Az említett generációk igénye viszont leginkább a street foodra és koktélbárokra irányul, ezért a szállodák is már ez alapján alakítják kínálatukat. Ha jobban belegondolunk itthon is a romkocsmák, gourmet bisztrók a legmenőbbek manapság, így egyáltalán nem meglepő, hogy ez a trend átterjed a hotelek kínálatára is, csak egy kicsit luxus kivitelben.

Ez a korosztály már leginkább azért dolgozik, hogy a félretett pénzét élményekre, utazásra költse. Ugyanakkor ezt nem esztelenül teszik! Fontos nekik a stílus, az ellátás, a szolgáltatások és a digitalizáció, azonban az kell, hogy ezt megfizethető áron kapják meg.

Különleges desztinációk érdeklik őket, ahol maradandó élményekkel (és természetesen menő insta fotókkal) gazdagodhatnak. Ilyen trendi desztinációnak számít Oroszország is!

Szentpétervár

Orosz dizájnhotelek a bohémtól a luxusig 

Oroszország korábban leginkább a üzleti célú utazók szempontjából volt jelentős, azonban ma már egyre többen kíváncsiak különleges épületeire, tájegységenként eltérő éghajlatára és történelmére is.
Legtöbbünknek a hideg jut eszünkbe a két kontinensen elnyúló országról, így a “melegebb” tájakra is inkább télen vágyunk.

Nézzünk ezért néhány olyan orosz formabontó dizájnhotelt, ahol a korábban említett bohém életérzést és modern légkört megtapasztalhatjuk akár a téli vagy nyári időszakban is!

Crystal House Suite Hotel & Spa Kaliningrad

Kalinyingrád Oroszország azon területének székhelye, ami Lengyelország és Litvánia közé esik. A Crystal House Suite Hotel & Spa a balti-tengeri kikötőváros központjától 10 perc sétára található. A szálloda 71 szobával várja vendégeit, beleértve ebbe a luxus szobát, a wellness és a business lakosztályt is. Wellness részlegében nem csak medence, de szauna és spa szolgáltatások is elérhetők, sőt akár a szobánkba is kérhetjük a masszázst!

A Crystal House Suite Hotel & Spa luxus bárja

A hotel éttermében a hagyományos orosz konyhát élvezhetjük, a közelben pedig egy különleges kávézóba lazíthatunk. Széles italkínálatból válogathatunk a bárban, amiből nem csak az épületen belül, de a medence mellett is találunk egyet. Érdemes idelátogatni, mert nem csak a fiatalok wifi és szórakozás igényét elégíti ki a hely, hanem minden korosztály számára biztosít szolgáltatásokat!

Boutique Hotel Seneshal Solnechnogorsk

Solnechnogorsk Moszkvától északra található tóparti város. Első ránézésre egy egyszerű, tipikus orosz település, azonban ha jobban szétnézünk, felfedezhetjük különleges, rejtett szépségeit. A legjobb példa erre a Boutique Hotel Seneshal, ami kívülről egy mesebeli házikónak tűnik, majd ha beljebb megyünk, rá kell jönnünk, hogy valóban az!

12 db barátságos szobával rendelkezik, melyek erkélyre nyílnak és olyan tóranéző kilátást biztosítanak, ami garantáltan maradandó élmény lesz!
A dizájn kialakításánál környezetbarát anyagokat használtak és kézzel készített bútorokkal rendezték be a helyet, így kicsit egy régies arisztokrata villa hatását kelti. Mind a pihenéshez, mind az aktív kikapcsolódáshoz számos lehetőséget biztosítanak.

A Boutique Hotel Seneshal hangulatos szobája

Saját jól felszerelt stranddal rendelkeznek, továbbá spa szolgáltatásokat, biliárdozási és karaoke lehetőséget is biztosítanak. Az étteremben mindenféle finomságból válogathatunk, a reggeli pedig különösen bőséges és ízletes, így a sokáig alvókat is csak biztatni tudom arra, hogy kicsit hamarabb ébredjenek! Mindenképpen érdemes ellátogatni erre a mesebeli helyre, mert minden részletével elvarázsolja az embert!

Author Boutique Hotel St. Petersburg

Az Author Boutique Hotel 24 db kényelmes szobával és korlátlan internettel várja vendégeit. A szálloda éttermében helyi és olasz fogásokat is kóstolhatunk, valamint egy éjjel-nappal nyitva tartó bár is rendelkezésünkre áll. A hotel közvetlen közelében található egy múzeum, város központja 20 perc, a Téli Palota pedig körülbelül 25 perc sétára található.

Az Author Boutique Hotel modern szobája

Mindegyik szoba kézzel készített bútorokkal lett berendezve, illetve a legtöbb a tengerre néz. 24 órás szobaszervízt biztosítanak, illetve minden vendég használhatja a medencét, TV-szobát, valamint a szálláshely területén betérhetünk egy kávézóba vagy a butikokba is. Ha Szentpéterváron jártok, mindenképpen szálljatok meg az Author Boutique Hotelben és élvezzétek a pompát és a kényelmet!

StandArt Hotel Moscow. A Member of Design Hotels Moscow

A StandArt Hotel az első olyan orosz szálloda, ami csatlakozhatott a Design Hotels egyesülethez, ami körülbelül 50 országban több, mint 280 hotelt ölel fel. A szálláshely Moszkva történelmi központjában található, a legtöbb látványosság és múzeum közelében. 105 különleges szobával rendelkezik, melyek jelentős része a Pushkin térre néz. Azonban ha ez a kilátás nem lenne elég, akkor a hangulatos tető-teraszon megcsodálhatjuk Moszkvát egészen addig, amíg a szem ellát!

A StandArt Hotel letisztult szobái

Az épület úgynevezett “retro-futurism” stílusban épült, ami azt jelenti, hogy a régi kor elemeit ötvözik a jövőbeli modern jegyekkel. Minden szobának egyedi dizájnja van, ami a globális trendeket követi, mégis magas kényelmi szintet biztosítanak. A legtöbb tér köríves kialakítású, illetve a bútorok is ehhez igazodnak, sőt a világítás szintén erősíti ezt a különleges megjelenést. Az étterem kiemelkedő kulináris élményt nyújt, mivel a menü kialakításánál és az ételek elkészítése során is a legmagasabb minőségre törekednek.

Ha egy fárasztó nap után wellnessre vágyunk, akkor szintén rengeteg lehetőség közül válogathatunk, ugyanis masszázs, kozmetikai szalon, török fürdő, szauna és különböző kezelések is rendelkezésünkre állnak.
Akinek pedig még van ereje, az nem csak a fitness teremben edzhet, hanem részt vehet jóga vagy qigong órán is! Ha a StandArt Hotelt választjuk utazásunk során, akkor érdemes egy-két napot rászámolni az ott-tartózkodásra, hogy ne csak a városnézésre legyen időnk, hanem a szálloda kényelmét, szolgáltatásait is maradéktalanul kiélvezhessük!

Radisson Blu Hotel, Moscow Sheremetyevo Airport Khimki

A Radisson Blu Hotelt leginkább gyors utazások, átutazások esetén tudjuk ajánlani, mivel Khimkiben, Moszkva határában, a Sheremetyevo repülőtér mellett található, sőt közvetlen átjárást biztosít a terminálokhoz is. Általában üzleti céllal utazók szállnak meg itt, mivel a hotel 5 db tárgyalóval és 42 konferenciateremmel rendelkezik, illetve közel van a legtöbb cég, vállalat irodájához.

A Radisson Blu Hotel reptérrel összekötött étterme

Ettől függetlenül mindenki számára ideális szálláshely lehet, mivel a 391 kényelmes szobán kívül fitness teremmel, szaunával és 2 db olyan étteremmel várja vendégeit, ahol éjjel-nappal biztosítva van az étkezés.
Tehát ha üzleti céllal látogatsz Moszkvába vagy csak rövid ideig tartózkodsz ott, válaszd a Radisson Blu Hotelt!


(fotó: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version