Site icon Szallas.hu Blog

Megvan az idei Ország Tortája! Ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg

Ország tortája: Napraforgó (f: cukraszat.net)


Az idén tizenötödik alkalommal megrendezett „Ország Tortája” verseny győztese a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának, Fodor Sándornak „Napraforgó” fantázianevű süteménye lett. A „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal.

A győztes tortákat augusztus 20-a után lehet majd megkóstolni a magyarországi cukrászdákban.

Ilyen az új „Ország Tortája”

A versenyben olyan sütemények vehetnek részt, melyek valamilyen módon kapcsolódnak Magyarországhoz vagy az államalapítás ünnepéhez, és kiváló minőségű, természetes és egészséges, hazai alapanyagokból készülnek. A győztes „Napraforgó” ízeit négy fő összetevőnek köszönheti: az édes vilmoskörtének, a hársmézes friss joghurtnak, a pirított napraforgónak és a karamellizált csokoládénak. 

„Egy a Természettel”

Az azonos nevű, „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére meghirdetetett versenyre szintén vártak tortákat, s a megmérettetést Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrásza nyerte. „Nimród” fantázianevű tortája harmonikusan ötvözi a vegyes bogyós erdei gyümölcsök, a feketeribizli és a gesztenye ízét, melyet tökéletesen kiegészít a vadászok egyik ikonikus itala, a St. Hubertus, és a finom vanília mousse.

„Magyarország Cukormentes Tortája”

A „Magyarország Cukormentes Tortája” viadalt szintén évente hirdeti meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A versenyre olyan tortákat várnak, melyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, a további összetevőket pedig a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott listáról választják ki. Az idei versenyt szintén Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrásza nyerte „Beszterce Rózsája” fantázianevű desszertjével. A cukormentes torta legfőbb alapanyaga a sárgabarack, a dió és az étcsokoládé.

Mostanra már biztosan összefutott a nyál a szádban, és alig várod, hogy megkóstolhasd ezeket az isteni tortákat. Azokban a cukrászdákban érdemes majd keresned az ország tortáit, ahol megpillantod a plakátjukat. Most pedig következzen egy csokor a legjobb hazai cukrászdákból!

1. Szilágyi Cukrászda – Zalakaros

A Szilágyi Cukrászat nem kisebb címmel büszkélkedhet, mint hogy ez volt Zalakaros első cukrászdája. A finom fagylaltokat, süteményeket árusító cukrászdát a város szívében találod.

Szilágyi Cukrászda – Zalakaros

Zalakarosi szállásajánlat: Hotel Vital Zalakaros****

A Hotel Vital Zalakaros csendes részén várja a pihenni vágyó párokat, családokat. Számtalan wellness szolgáltatást kínál minden korosztály számára, a kicsiket még játszószoba is várja.

Hotel Vital Zalakaros****

2. Balajti Cukrászda – Miskolctapolca

Kóstold meg a családi recept szerint készülő különleges fagylaltokat a miskolctapolcai Balajti Cukrászdában! Akkor is érdemes ellátogatnod hozzájuk, ha egyedi dísztortát keresel.

Balajti Cukrászda – Miskolctapolca

Miskolctapolcán itt szállj meg: Zenit Panzió Miskolctapolca

A híres Barlangfürdő közelében található a szállodai színvonalú Zenit Panzió Miskolctapolca. Igényes, barátságos és pihentető környezet, ahol családok és párok egyaránt jól érzik majd magukat.

Zenit Panzió Miskolctapolca

3. Anna Café Kávézó és Cukrászda – Balatonfüred

A patinás balatonfüredi Anna Grand Hotelben kapott helyet az Anna Café. Nemcsak az exkluzív, békebeli miliő teszi egyedivé ezt a balatoni cukrászdát: itt még reformkori receptek alapján készülnek a házi sütemények.

Anna Café Kávézó és Cukrászda – Balatonfüred

Szállás családoknak Balatonfüreden: Danubius Hotel Annabella Balatonfüred***+superior

Saját stranddal és gyermekanimációs programokkal vár minden kicsit és nagyot Balatonfüred központjában a Danubius Hotel Annabella. Itt az egész család felhőtlenül élvezheti az igazi balatoni nyarat.

Danubius Hotel Annabella Balatonfüred***+superior

4. Százéves Cukrászda – Gyula

Gyula neve összeforrt a legendás Százéves Cukrászdával, amely hazánk második legrégebbi cukrászdája. Igazi időutazást tehetünk itt a XIX. századba, miközben elfogyasztunk egy hagyományos Ekler-fánkot vagy gyümölcsös szeletet.  

Százéves Cukrászda – Gyula

Gyulai apartmanok: Castellum Apartmanház Gyula

Vadonatúj szálláshely Gyulán, a Várfürdő közvetlen szomszédságában a Castellum Apartmanház, melynek lakrészeiből a Gyulai Vár vagy a Vár előtti csónakázó tó látványában gyönyörködhetünk. Szupermodern szálláshely, felszerelve minden kényelemmel. 

Castellum Apartmanház Gyula

5. Jókai Cukrászda – Pécs

Aprócska Franciaország Pécs szívében: ez a Jókai Cukrászda. Nemcsak a berendezés és a stílus idézi Provence-ot, de az itt készülő különleges desszertek is. Macaron-rajongóknak bakancslistás hely!

Jókai Cukrászda – Pécs

Természetközeli szálláshely Pécsett: Kismélyvölgyi Vendégház Pécs

Bújj el a Mecsek erdeiben egy igazi ökoházban! A természetes építőanyagokból készült, egyedi stílusú Kismélyvölgyi Vendégházat akár egyben is kibérelhetitek, így családi, vagy barátokkal eltöltendő pihenéshez is remek hely, ahová házi kedvenc is bevihető.

Kismélyvölgyi Vendégház Pécs

6. Kuglóf Cukrászda – Győr

Győr történelmi belvárosában található a népszerű Kuglóf Cukrászda. Fedett terasza révén mindig biztos pont egy kellemes kávézásra, sütizésre, melyek között széles a kínálat paleo és mindenmentes desszertekből is. A kicsiket játéksarok várja, s még kutyust is szívesen fogadnak. 

Kuglóf Cukrászda – Győr

Győri szállásajánlatunk: Hotel Klastrom Győr***

A Hotel Klastrom az 1732-ben épült, egykori karmelita rendház felújított épületében kapott helyet, stílusában és berendezésében őrzi az egykori kolostor hangulatát. Kényelmes és modern szobáiban pihentető napokat tölthetünk.

Hotel Klastrom Győr***

7. Gerbeaud Kávéház – Budapest

Európa-szerte híres, exkluzív cukrászda Budapesten a legendás Gerbeaud Kávéház, mely a XIX. század közepén nyitotta meg kapuit. Az impozáns, nagystílű épületben nemcsak a legkiválóbb süteményeket kóstolhatjuk meg, de az alapítás 160 – ik évfordulójára megalkotott csokoládé különlegességet is.

Gerbeaud Kávéház – Budapest

Budapesti szállástipp: The Three Corners Lifestyle Hotel Budapest****

Design és elérhető luxus várja a családokat és párokat, akik igényes szálláshelyet keresnek Budapest szívében. A stílusos fővárosi szállóból kényelmes sétával elérhető a belváros minden nevezetessége.

The Three Corners Lifestyle Hotel Budapest****

8. Szent Korona Cukrászda – Soltvadkert

Ha még nem jártál náluk, máris vedd fel a listádra a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdát, melyet 2005-ben az Év cukrászdájának választottak! Közösségi tér és irodalmi kávézó is egyben, ahol a 90-féle sütemény mellett saját recept szerint készült kávékülönlegességet is kínálnak.

Szent Korona Cukrászda – Soltvadkert

Olvass tovább: Fagyizók, ahol nem érjük be egy gombóccal! – Az ország legjobb fagyizóinak NAGY TÉRKÉPES GYŰJTEMÉNYE

Különleges szálláshely Soltvadkerten: Frittmann Borház és Panzió Soltvadkert

A családi pincészet bővítése során épült fel a Frittmann Borház és Panzió Soltvadkerten, amely azonban nemcsak a borkedvelők számára ideális szálláshely. Családok és párok egyaránt találnak kényelmes szobát a környék felfedezéséhez.

Frittmann Borház és Panzió Soltvadkert

Már csak néhányat kell aludni és megkóstolhatjuk az Ország Tortáját! Figyeld a cukrászdák kirakatait, és ahol megpillantod az erről szóló plakátot, már állhatsz is sorba egy szelet sütiért!

Szállásokat itt találsz >>

(fotók: szallas.hu, instagram)


Exit mobile version