Site icon Szallas.hu Blog

Ősszel is szuper programok és látnivalók várnak a Balatonnál!


Színes falevelek, magyaros ételek, fantasztikus borok és izgalmas városnéző programok várnak mindenkire, aki ősszel is a Balaton gyönyörű tájait és városait választja úti célnak. 

Hőlégballonos sétarepülések – Keszthely

Fantasztikus kilátásra invitállak titeket, hiszen október 31-ig élvezhetitek az ősz színeit akár 1500 méteres magasságban is. Keszthely kertvárosában heti 3-5 alkalommal 19 személyes hőlégballonnal vár mindenkit, aki a madarakkal együtt szeretne gyönyörködni az őszi Balaton egyedi látványában.

Balaton Ballooning (fotó: szallas.hu)

Kivételes élmény benevezni egy ilyen programra, hiszen a starthelyen részt vehettek a ballon felállításában is, majd biztonsági oktatás következik magyar, német, angol, orosz nyelven – igény szerint. A majdnem 1 órás repülés alatt, 1000-1500 méter magasságig emelkedik fel a ballon, a repült távolságot és irányt a szél határozza meg. Landoláskor a földi személyzet várja a járművet, hűtött pezsgőt és ásványvizet szolgálnak fel, majd oklevelet kapnak az utasok. A három órás programról, a repülésről pedig HD videó felvétel készül, ami külön megvásárolható, így a megélt élmény örök emlékként kerül be a családi videótárba.

Cím: Keszthely, Cserszegtomaj, Hévízi út, 8372 Magyarország Kertváros

Telefonszám: +36-20/4032667

TIPP: Szallas.hu-n foglalóknak minden jegytípus árából 15% kedvezmény jár >>

Vezetett gyógynövénytúra – Gyenesdiás

A vulkáni kúpok tetején, hegyek és dombok mezején számtalan gyógynövénnyel találkozhattok kirándulásaitok során.

A szakvezetett túra keretein lehetőség nyílik megismerni e növányeket. A túra végén megtudhatjátok, hogy milyen finom ételek készíthetők ezekből a növényekből, illetve hogy melyik növényt mire lehet használni a gyógyításban. A program időtartama kb. 2 óra (A túra legalább 5 fő jelentkezése esetén indul)

Találkozó: Gyenesdiás, Nagymező/parkoló

Mikor? 2018. boktóber 6. 9.30 órakor

Ár: 3.000 Ft/fő és gyerekeknek 10-14 éves korig 1.500 Ft. Előzetes bejelentkezés szükséges: Tourinform Gyenesdiás: +36 83/511-790

Szállást keresel Gyenesdiáson? >>

Hévízi Termelői Piac

A régi idők hangulatát idézve hetente többször szerveznek terelői piacot Hévízen. Autentikus népzenék kíséretében méztermelők, savanyúság- és gyümölcslé készítők, sajt- és zöldségárusok termékeivel ismerkedhetnek az érdeklődők, miközben friss kenyeret, kolbászokat, a házilag készített süteményeket és tehéntejet kóstolhatnak és vásárolhatnak. A finom áruk mellett mesteremberek árulják portékáikat, helyben vásárolhatók cserépedények, kosarak vagy akár kézi készítésű szappanok is.

A piac az alábbiak szerint tart nyitva: március 27 – december 31. kedd: 8:00-13:00, csütörtök: 12:00 -18:00, szombat:8:00 -13:00, január 1 – március 26. csütörtök: 13:00 -18:00, szombat: 8:00 -13:00.

Hévízi szálláshelyek >>

Ökoturisztikai Látogatóközpont – Badacsony

A badacsonyi ökoturisztikai létesítmény a legjobb hely arra, hogy megismerjétek a Badacsony környékének élővilágát, geológiáját és kultúrtörténetét két kiállító teremben, interaktív tárlatvezetéssel.

Badacsony

Megtudhatjátok, hogy mi is valójában a bazaltvulkanizmus és a bányászat múltját is feltárják előttetek a szakvezetett túrák alkalmával. Az éves nyitva tartású létesítményben a bemutató terekben audiovizuális eszközök, filmek, szöveges és képi dokumentumok, valamint kiállítási tárgyak teszik teljessé az élményt.

Megközelíthetőség: a badacsonylábdihegyi vasútállomással szemben, a 71-es számú főútvonal és a Balaton között

További részletek: www.olk.badacsonylabdihegy.hu

Szállások Badacsonyban >>

Interaktív városnézés – Veszprémben és Tihanyban

Egy nem mindennapi séta, akár Veszprémben, akár Tihanyban, amely során az élő történelem részeseivé váltok, miközben izgalmas feladatokkal színesítve mutatják be mind két város történelmi múltját és izgalmas jelenét, az építészettől kezdve a történelmi, kulturális és egyházi emlékekig.

Veszprém belvárosában

A program hossza kb. 1,5-2 óra, létszám: min. 4 fő, max. 30 fő

Helyszín: Veszprém/Tihany

Részvételi díj: 1500 Ft/fő (csoportoknak kedvezmény), további információ: www.idegenvezetok-veszprem.org

Veszprémi szálláshelyek >>

Koronglövészet – Gyenesdiás

Skeet, vagy másnéven agyaggalamb-lövészet vár rátok egy csodálatos természeti környezetben a Balatonnál. Ha valami izgalmas, nem hétköznapi programra vágytok, akkor ezt mindenképp ki kell próbálni! A modern Sportlőtéren szakszerű irányítás mellett nyílt napokon (kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton 9.00-17.00 óra között) az amatőrök is kipróbálhatják az agyaggalamb-lövészetet, valamint pisztollyal és sörétes fegyverekkel is lehet lőni. A nagy érdeklődésre való tekintettel bejelentkezés a nyílt napokon is ajánlott a várakozás elkerülése miatt.

További információ: Keczeli Zoltán 30/976-9995 vagy Kaszás Zoltán 30/624-5594 vagy Tourinform Gyenesdiás (8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.)

Tel: 83/511-790, E-mail: gyenesdias@tourinform.hu

Szállást keresel Gyenesdiáson? >>

Kristálycsiszolás bemutató – Balatongyörök

Most lehetőség nyílik arra, hogy Balatongyörökön belepillantsatok az ólomkristály dísztárgyak, üveg használati tárgyak csiszolásának, a gravírozásnak, valamint a homokfúvásnak a rejtelmeibe.

Panoráma a balatongyöröki Szépkilátóból

A nyers, úgynevezett hutakész formák megmunkálása durva csiszolással kezdődik, majd az üvegmű savazása, polírozása következik, és végül a kitöltő részek megcsiszolására kerül sor. Ez az izgalmas és látványos folyamat tárul a szemetek elé, ha ellátogattok a Kajdi Kristályhoz.

Nyitva: naponta 10-től 17 óráig, elérhetőség: www.kajdikristaly.hu

Szállások Balatongyörökön >>

Árpád kori templom – Hévíz

Hévíz belvárosától egy kényelmes, 30 perces sétával, az Egregyi szőlőhegyen keresztül juthattok el Hévíz Árpád-kori templomához. Az útvonal része a Kék túra útvonalnak is, nem véletlenül, hiszen az itt elénk táruló panoráma lenyűgöző!

Árpád-kori templom Hévíz-Egregyen

A séta során betérhettek a boros gazdák pincéibe, majd a dombtetőre felérve találkozhattok a Balaton-felvidék Árpád-kori templomainak egyikével. A XIII. században épült templomot először 1341-ben említik írásos emlékek. A XVI-XVI. században azonban sajnos megsérült, de 1731-ben renoválták, és máig látogatható. Különlegessége a harangtorony nyolcszögletű, csürlős tornya. Belsejében egy román kori keresztelő medence töredéke és egy felszentelt középkori kereszt tekinthető meg.

Hévízi szálláshelyek >>

Festetics Imre Állatpark – Keszthely

Tolnai gróf Festetics Imre (1764-1847) nagybirtokos, genetikus a névadója a 2012 tavaszán megnyílt keszthelyi Állatparknak. A 4,2 hektáros területen a Bakonyerdő Zrt. őshonos magyar állatfajokat, és különböző vadfajokat mutat be.

Az őshonos szarvasmarhafajták mellett juhok, lovak, sertések, nemesített magyar kecskék, magyar szamár, magyar tyúkfélék, pulykafélék, vízi szárnyasok, gyöngytyúkok, kutyafajták tekinthetők meg. A magyarországi vadfajokat gímszarvas, őz, dámvad, vaddisznó, fácán és fogoly képviseli. Az állatpark nem csak gyerekeknek lesz kedves emlék, hanem a felnőtteknek is, hiszen újra gyermekkoruk kedves emlékeit fogja idézni az őshonos állatokat bemutató park. A gyerekek még kisállat simogatót, homokozót és játszóteret is találnak itt.

További információ: 8360 Keszthely, Csapás út. Telefon: +36 30/2165-336, www.bakonyerdo.hu

Szállások Keszthelyen >>

 


Exit mobile version