Site icon Szallas.hu Blog

A legszebb őszi látnivalók Kelet-Magyarországon


Még akadnak táncoló napsugarak, de a hőmérséklet folyamatosan csökken, a falevelek pedig előbb-utóbb menthetetlenül barnára, vörösre és sárgára váltanak. A strandok helyett viszont számos remek őszi látnivaló várja, hogy felfedezzétek őket. Ezúttal hazánk keleti felének varázslatos vidékére csábítunk benneteket… Kukkantsatok bele a listánkba: Íme a legszebb őszi látnivalók Kelet-Magyarországon!

A legszebb őszi látnivalók Kelet-Magyarországon

1. Bolyongjatok labirintusban!

Nem csupán a Feszty-körképről híres Ópusztaszer, hanem a kalandos Csillagösvényről is, mely közvetlenül a Nemzeti Történeti Emlékpart mellett helyezkedik el és minden korosztálynak különleges élményt kínál. Ti vajon kitaláltok a 3.5 kilométer hosszú, Csodaszarvast ábrázoló sövénylabirintusból?  Tegyetek egy próbát és ne hagyjátok ki az őszi töklámpásos labirintusozást se!

Csillagösvény Élménypark, Ópusztaszer

Foglaljatok ide: Erdei Wellness Vendégház Ópusztaszer

2. Mackóetetés Veresegyházán

Állati jó kalandokban lehet részetek, ha ellátogattok a Veresegyházi Medveotthonba, ahol még meg is etethetitek a bundás mackókat! Rajtuk kívül pedig farkasokkal és oroszlánokkal is találkozhattok, ha megfogadjátok az úti tippünket!

Veresegyházi Medveotthon

Foglaljatok ide: Green Chalet Veresegyház

3. Lenyűgöző élővilág

Csodáljátok meg a minden évszakban gyönyörű Tisza-tavat és maxoljátok ki a természetben töltött időt egy egész napos pecázással, vagy béreljetek kajakot és utazzatok a hullámok hátán Sarudon! Ha pedig ez sem lenne elég, akkor a Tisza-tavi MiniZoo-ban közelebbi barátságot köthettek a kecskékkel, birkákkal és egzotikus madarakkal is!

MiniZoo

Foglaljatok ide: Nóra Vendégház Sarud

4. Vártúra Sirokon

A Mátra-hegység egyik ékkövének számít a Sirok fölé magasodó vár, ahonnan álomszép panoráma tárul elétek a környékre és az ősz színeibe öltöző erdőkre. Nem csak a bástyákra érdemes felkapaszkodni, hanem a vár alatti alagútrendszerbe is megéri bemerészkedni. Nézzétek meg a saját szemetekkel!

Siroki vár

Foglaljatok ide: Tóbik Ház Sirok

5. Aggtelek kincsei

Meneküljetek el a rohanó hétköznapok elől egy kis őszi lazításra a természetbe és fedezzétek fel Aggtelek mesés látnivalóit! A Baradla-barlangot biztosan nem kell bemutatni, ha pedig egy kis túrára vágytok, akkor vegyétek az irányt az Ördögszántás felé és pihenjetek meg az Aggteleki-tó partján!

Ördögszántás

Foglaljatok ide: Kövirózsa Apartman Aggtelek

6. Séta a középkorba Boldogkőváralján

A lélegzetelállító kilátás mellett ólomkatona-kiállítás is várja azokat a történelemre éhes kirándulókat, akik hajlandóak meghódítani a Boldogkői várat, ahol megelevenedik a muhi csata is. Hazafelé ne felejtsetek el betérni a vár aljában meghúzódó étterembe, ahol mennyei középkori ételeket kóstolhattok!

Bemutató a Boldogkői várban

Foglaljatok ide: Mandalaház Boldogkőváralja

7. Mámorító pillanatok

Tokaj valósággal megelevenedik ősszel, a szüretek idején. Tegyetek egy sétát a szőlőtőkék között, miközben pazar borokat kóstolgattok és keressétek fel a Világörökségi Bormúzeumot, valamint a Szerelmi Pincesort is! Egészségetekre!

Tokaji szőlőbirtok, háttérben a Szent Teréz-kápolna

Foglaljatok ide: Levendula Vendégház Tokaj

8. Mini Magyarország és Arborétum

Megszámlálhatatlan látnivalót találtok Szarvason, melyekért megéri útra kelni. Nézzétek meg közelebbről a Szarvasi Arborétumot, mely varázslatos színekbe öltözik ősszel és ne hagyjátok ki a Csodaösvény kalandpályát sem, amit a gyermekek egyenesen imádni fognak… nem is beszélve a Mini Magyarország kiállításról! 

Mini Magyarország

Foglaljatok ide: Zenit Nyaraló Szarvas

9. Minden évszakban wellness

Pancsoljatok akár beltéren, akár kültéren a minden igényt kielégítő Gyulai Várfürdőben, ahol igazi testi-lelki feltöltődésben lehet részetek! Élvezzétek a száguldást a vízi csúszdákon, a masszírozó élményelemeket és termálvíz gyógyító erejét egy helyen!

Gyulai Várfürdő

Foglaljatok ide: Autentik Apartmanház Gyula

10. Barangolások Békésszentandráson

Lazítsatok a világtól távol, Békésszentandráson, ahol végre lecsendesíthetitek a zavaros gondolatokat. Járjátok be a varázslatos környéket gyalog, kerékpárral vagy induljatok különleges vízi túrára – itt biztosan nem fogtok unatkozni! Látogassátok meg a hely nevezetességét is, a Hunyadi Kastélyt!

Foglaljatok ide: Éva Nyaraló Békésszentandrás

Még több szálláshelyet (nem csak Kelet-Magyarországon) találtok a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version