Site icon Szallas.hu Blog

Őszi programok gyerekekkel – 5 úti cél, ahol tökfaragás és halloweeni bulik várnak


Idén rém jó programokkal is belecsaphattok az őszi szünetbe. Az ország számos települése kínál hátborzongatóan vidám rendezvényeket a halloween közeledtével. Használjátok ki a lehetőséget: pattanjatok fel a gyerekekkel egy boszorkányseprűre, és irány az ország 5 nagyvárosa, ahol jelmezekben és tökben gazdag programokban lehet részetek! 

Budapest

A mindenszenteket megelőző héten megéri a fővárosba utazni, hiszen Budapesten szinte minden sarkon halloweeni tematikájú programra bukkanhattok.

A Fővárosi Állat- és Növénykert például már október 25-én, pénteken este zombitánccal, boszorkánykonyhával, bátorságpróbával, kreatív kézműveskedéssel, fényzsonglőr show-val és arcfestéssel vár benneteket. A program 18 órától kezdődik, és egészen 23 óráig tölthetitek itt az időt.

Az állatkert előtt még pont belefér, hogy a Hunyadi téren táncoljatok egy nagyot 16 órától Rutkai Bori Bandájának vidám gyerekdalaira. Aztán maradjatok még egy napot, és nézzétek meg másnap este, ahogy töklámpások serege világítja be a Hősök terét. Az adománygyűjtéssel egybekötött 16. Töklámpás Fesztivált idén október 26-án rendezik meg. 

Töklámpás fesztivál a Hősök terén

Néhány nappal később, október 31-én Európa legnagyobb szabadtéri vasúti élményparkja, a Magyar Vasúttörténeti Park ad majd helyszínt egy rémisztően jó bulinak, ahol akár még egy szellemvasútra is felülhettek. Ha a vonatok füstje helyett inkább a csillagok csendjét választanátok, akkor ugyanezen a napon a Svábhegyi Csillagvizsgáló jelmezbe öltözött csillagászai várnak majd benneteket izgalmas programokkal. 

Ha ezeknél valami sokkal ijesztőbbre vágynátok, akkor töltsetek egy éjszakát a budapesti Madam Tussauds múzeumban. A panoptikumban azt ígérik, hogy október 30-án és 31-én különleges, sikolyokban gazdag látogatásban lehet részetek.

Ha már csak a szállás hiányzik a kiruccanáshoz, akkor nézzétek meg ezeket a budapesti szállodákat:

D 50 Hotel Budapest ****

Aquaworld Resort Budapest ****

Még több szállás a fővárosban >>

1. Győr és környéke

Győrben nemcsak a rémülettől ugorhattok majd az égig, hanem a trambulinoktól is. A város 1200 négyzetméteres trambulinparkja, a Cyberjump október 31-én egész napos halloweeni bulit tart. Lesz kincskereső játék, és ha jelmezben érkeztek, még a szerencsekereket is megpörgethetitek. 

A kisebbeket október 26-án a Kincsesláda Gyerekház várja egy izgalmas késő délutáni programmal, ahol többek között szellem- és pókvadászattal is elüthetitek az időt. Mivel a helyek száma korlátozott, ide előzetes bejelentkezés szükséges

A város állatkertje is többnapos programmal készül a halloweeni hosszú hétvégére. A sötétbe burkolózó Xantus János Állatkertben ismert mesehősök rémisztő alakjai kelnek majd életre, de lesz értékes nyereményekért zajló drón ügyességi verseny, fényfestés, látványetetés és máglyagyújtás is. 

Halloween a győri állatkertben

A Győrtől csupán karnyújtásnyira található töltéstavi Kimba Elefánt Parkban október 29. és november 3. között halloween-cirkusszal, jelmezversennyel és ijesztően jó halloweeni programokkal várják a látogatókat az újkeletű ünnep alkalmából!

Eden Center Home Győr

Hotel Kálvária Standard Győr ***

Még több kiváló győri szállás >>

2. Pécs és környéke

A mediterrán klímájú Pécs sem aprózza el a programokat, ha a halloweenről van szó. A pécsi Zsolnay Negyed egész napos halloweenjén a gyerekek mellett a felnőttek is jól érezhetik magukat. Az október 31-én 10 órakor kezdődő több helyszínes programon lehetőségetek lesz tököt faragni, rémisztő arcfestést kérni, halloweeni jelmezt készíteni, és többet megtudni az ünnep eredetéről is.

Az éj leszálltával a felnőtteknek sem kell félniük, ők sem maradnak program nélkül. A 18 éven felülieket ördögi koktélokkal fűszerezett bulival várják majd a szervezők. 

Halloween a Zsolnay Negyedben

A Pécs melletti Mecsextrém is felkészülten várja október utolsó napján a látogatókat. Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkjában kipróbálhatjátok majd, hogy milyen érzés sötétben bobozni. A hely október 31-én két rémcsúszás között forralt borral és némi harapnivalóval is megvendégeli a látogatókat, sőt, cukorkaosztásra is lehet számítani!

A Pécshez közeli bikali Élménybirtok sem maradhat ki a halloweeni programkínálatból. Október 31-én a középkori faluban életre kelnek a varázslatok. Ugi mama varázsiskolájában hasznos mágikus tanácsokat sajátíthattok el, a gyerekek a halloweeni kis lovagok iskolájában tanulhatnak, a felnőttek az úgynevezett Úr-kurzus a tökös középkorból című előadáson is részt vehetnek.

Hotel Central Pécs ***

Hungária Apartmanház Pécs

További fantasztikus szállások a városban >>

3. Szeged

A mindenszentek előtti hétvége a napfény városában is tökfaragással telhet majd. Október 26-27-én a Szent István téren rendezik meg

a Tökéletes hétvégét. A kézműves vásárral kísért kétnapos rendezvényen egy ételszobrász segítségével profi töklámpást faraghattok, a legkisebbeket mesés bábelőadás és gyerekkoncert szórakoztatja, este a tér közepén álló víztorony is káprázatos fényfestést kap.

Október 31-én a város vadasparkja sem hagyja ki a halloweeni ijesztgetést. A Szegedi Vadaspark sötétedés utáni bulival készül, ahol az idei évben a hagyományos, esti látványetetések mellett kísérteties lovaskocsikázással, jelmezes felvonulással és cukorgyűjtő játékos feladatokkal is várják a vendégeket. 

Halloween a Szegedi Vadasparkban

Hunguest Szeged (ex Forrás) ****

Alexa Apartman Szeged

További mesés szállások a városban >>

4. Székesfehérvár

Székesfehérváron október 25. és 27. között a város egyik leghíresebb épületében egy igazi kísértetsétán vehettek részt. A középkori alapokon álló Hiemer-ház sötét hangulatú, vezetett sétáján elmerülhettek az ódon ház történetében, és megidézhetitek egykori lakóinak szellemét is. Napközben ugyanitt a gyerekeket három vénséges-vén boszorkány várja majd varázstanodájába. Fontos, hogy ez utóbbi programra előregisztrációt kérnek.

Heimer-ház, Székesfehérvár

A város egy másik, kicsit barátságosabb eseménnyel is igyekszik a halloween rajongóinak kedvezni. Október 31-én a Tök ősz című ingyenes családi napon ötállomásos rémtúrával, kézműveskedéssel, gasztronómiai foglalkozással, arcfestéssel, szabadulószobával, és természetesen tökfaragással várják a látogatókat.

Hotel Vadászkürt Székesfehérvár **+superior

Best Western Plus Lakeside Hotel Székesfehérvár ****

További szuper szállások a városban >>

5. Debrecen

Október 25-én Debrecenben nemcsak az emberek, hanem egy egész utca is jelmezt ölt majd. A cívis város szívének tartott Batthyány utca különleges program helyszíne lesz. A III. Halloween utcafesztiválon a sétáló utca üzletei rémséges dekorációt kapnak, a vendéglátóhelyek különleges, halloweeni ételekkel és italokkal készülnek, de lesz jelmezverseny, közös tánc és tréfás édességgyűjtő akció is. 

III. Halloween utcafesztivál, Debrecen

A város lehetőséget ad arra is, hogy elmerüljetek a fények és a misztikum hátborzongató világában. A Debreceni Állatkert és Vidámpark szezonzáró, hatnapos halloweeni rendezvénye varázslatos LED fényekkel és lézershow-val is készül. Az október 26-án kezdődő programokon többek között felfedezhettek egy elvarázsolt kastélyt, végigmehettek egy temetőn, megtanulhattok boszorkányt patkolni, és a Garden of Lights lélegzetelállító fényeit is megcsodálhatjátok.

Hotel Lycium Debrecen ****

Centrum Hotel Debrecen ***+superior

További gyerekbarát szállások a városban >>

Természetesen a fentieken kívül még számos település készül kisebb-nagyobb rendezvényekkel a ködös, ijesztgetős napokra. Foglaljatok ezekhez szállást a Szallas.hu oldalán keresztül! >>

10 szállás, ahol szenzációs programokkal várnak az őszi szünetben >>

(Fotók: Szallas.hu)


Exit mobile version