Site icon Szallas.hu Blog

Osztrák gyógyfürdők a luxus jegyében


A szomszédos Ausztria bővelkedik a pazar gyógyfürdőkben. Szeretnél álomszép környezetben, havas hegyek között úszkálni a csillagok alatt, miközben a tested és a lelked is felfrissül? Itt tudod megtenni: osztrák gyógyfürdők Tiroltól Karintiáig!

Osztrák gyógyfürdők a luxus jegyében

Tirol, Längenfeld: Aqua Dome

Ausztriában, Tirol tartományban található Längenfeld település, melyet nem csupán sífutó paradicsomként tartanak számon. Itt épült meg az Alpok egyik legjobb és legkülönlegesebb termálfürdője, az Aqua Dome is. A lenyűgöző fürdőkomplexum 12 beltéri és kültéri medencével, valamint 7 szaunával várja a gyógyulni és felfrissülni vágyó vendégeket, akik  úszás közben megcsodálhatják a környező hegyeket – többek között a Gamskogelt, a Fernerkogelt és a Hauerkogelt is. A szabad ég alatt kialakított, futurisztikus, tál alakú medencék mindegyike tartogat valami különlegességet a gyógyvíz mellett. Az egyik zenével és fényekkel, míg a másik masszázspadokkal csábít majd. A természetes anyagokból emelt fürdőben pedig még a pihenőszoba is luxusélményt biztosít. 

Amennyiben családdal érkeznél, nyugodt szívvel megteheted, mert gyermekbarát medencékkel és vízi szórakoztatóparkkal is készült az Aqua Dome, így a legkisebbek is örömüket lelik majd a pancsolásban. Ráadásul ingyenes gyermekfelügyeletre is lehetőség van a fürdőben azért, hogy a szülők is zavartalanul feltöltődhessenek.

Az egész évben nyitvatartó wellness-központban 4 étterem és bár is gondoskodik a kulináris élvezetekről, így biztosan nem maradsz sem éhes, sem pedig szomjas. Aki szívesen kortyolgat jóféle italokat, annak bátran ajánljuk, hogy próbálja ki a több mint 300 borfajtát őrző, különleges borospincét is.

Itt szállj meg, ha mész: AQUA DOME – Tirol Therme Längenfeld ****

Karintia, Bad Kleinkirchheim: Római termálfürdő

Ausztria leglátogatottabb üdülőhelyei között tartják számon a Karintia tartományban fekvő Bad Kleinkirchheimet, mely télen-nyáron tartogat meglepetést az ide utazóknak. Például a römerbadi termálfürdőt, mely 12.000 négyzetméternyi tömény wellness-élményt kínál, három szinten. Az épület 13 különböző szaunával, 5 termálmedencével és 1 masszázsközponttal rendelkezik, melyek mind az érkezők feltöltődését szolgálják. Ráadásul közben elképesztő panorámában is részed lehet a Nockberge-hegységre. 

A kép illusztráció

A gyógyulni vágyóknak jó hír, hogy az ásványi anyagokban gazdag termálvíz a reumás megbetegedésekre, az allergia problémákra és a migrénre is jó hatással lehet. Az áldásos hatásokon túl, unatkozni sem fogsz, ha ezt a fürdőt választod, mert masszázsfúvókák és más élményelemek fogják színesíteni az úszást. Wellness közben a gasztonómiai élményekben is elmerülhetsz – az itt található étterem a helyi termelőkre támaszkodva készít fennséges és egészséges fogásokat. 

Itt szállj meg, ha mész: Pulverer-Thermenwelt Bad Kleinkirchheim *****

Salzburg, Kaprun: Tauern Spa

Az osztrák Salzburg tartományban található Kaprun az ország egyik legmodernebb gyógyfürdője a maga 20.000 négyzetméternyi területével, melyen 11 medence, 10 szauna és 1 gőzfürdő osztozik. A fűtött, kültéri medencéből lélegzetelállító kilátás nyílik a környékre, a Hohe Tauern Nemzeti Parkra. 

A gyerekek is jól fogják érezni magukat a számukra kialakított vízivilágban, ahol 127 méteres csőcsúszda és saját barlang is várja őket. Ha pedig szárazföldi élményekre vágynának, akkor a kreatív terem és a karaoke szoba az ideális választás számukra. A bátrabbak pedig a mászófalat is kipróbálhatják. Amennyiben aktív kikapcsolódási formát keresel, akkor Kaprunban ezt is megtehed: sífutásra, kirándulásra, hótalpas túrázásra és snowboardozásra is lehetőséged van télen. 

Itt szállj meg, ha mész: TAUERN SPA Zell am See – Kaprun ****


Még több ausztriai szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version