Site icon Szallas.hu Blog

Patakparti szállások – a tökéletes őszi hétvége receptje


Mindentől távol, a hegyek ölelésében vagy az erdők gyűrűjében bújnak meg a következő, hangulatos, szuper házikók. Hallgassátok a csörgedező víz hangját, szemléljétek közelről a beköszöntő őszt, és érezzétek magatokat nagyon jól a legjobb patakparti szálláshelyeken!

Patakparti szállások – a tökéletes őszi hétvége receptje

1. Lombkuckó és alpakák: Őrségi Patakparti Alpaka Panzió, Kisrákos

A béke szigetére téved, aki az Őrség kapuján belép, és Kisrákos felfedezésére indul. A teljes nyugalmat pedig egy igazán egyedi szállásajánlattal szeretnénk teljessé tenni. Válasszátok az Őrségi Patakparti Alpaka Panziót, ahol lombkuckóban alhattok, számos állattal találkozhattok és a birtokot átszelő patak mentén is piknikezhettek.

2. Romantika a köbön: Börzsönyliget Patakparti Vendégházak, Kismaros

Szökjetek meg egy kis romantikázásra a Dunakanyar vadregényes vidékére, mert ebben a kis házikóban mindent megtaláltok, amire szükségetek lehet. A meghitt teraszról bármikor gyönyörködhettek a tájban, a belső terek pedig kényelmes és ízléses bútorokkal vannak berendezve. Hűvös időben ráadásul épp úgy hallgathatjátok a kandallóból kiszűrődő tűzropogást, mint a patak csörgedezését!

3. Vendégszeretet felsőfokon: Holló Vendégház, Szögliget

8 szobával és összesen 27 férőhellyel rendelkezik a Szögligeten, az Aggteleki Nemzeti Park övezetében megbújó Holló Vendégház. A szálláshely ideális kiindulópontja lehet a túrázásoknak, a kerthelyiségben pedig egy játszótér is helyet kapott. A segítőkész vendéglátóknak hála, itt biztosan finom, házias ízekkel találkozhattok. Nézzétek meg a kert végén csordogáló patakot is!

4. Kihagyhatatlan: HepeHuta Házikó, Háromhuta

Észak-Magyarország hegyei és erdei egy varázslatos világba kalauzolnak el titeket. Háromhután, a HepeHuta Házikóban a múlt és a jelen összeér. A tökéletes felszerelt szálláson összesen 7-en fértek el a modern berendezéssel megálmodott házban. Élvezzétek ki a pihenést a Tolcsva- patak partján, ahol még szauna is van!

5. Az egész családnak: Spirit Homes Apartments, Orosháza-Gyopárosfürdő

3 kitűnően felszerelt apartman közül tudtok választani, ha ide látogattok. Mellényúlni azonban szerencsére lehetetlen, ugyanis a remekül felszerelt és igényes szálláshelyen semmiben nem szenvedtek majd hiányt. A felnőttek a szaunának és a futópadnak, a gyerkőcök pedig a játszótérnek és gyereksaroknak örülnek majd a legjobban.

6. Összejövetelekhez kitűnő: Bakonybéli Patakpart Vendégház

Nagyobb összejövetelre vágytok a családdal vagy a barátokkal? Akkor utazzatok el a Bakonyba, ahol a Gerence-patak partján egy jól felszerelt vendégház rejtőzik! Csocsózzatok, ping-pongozzatok, és szép időben sütögessetek a kertben, ahol grillezni és bográcsozni is tudtok!

7. Rejtett kincs: Márfi Vendégház, Magyarszerdahely

Járjátok be a Zalai-dombságot és térjetek be Magyarszerdahelyre, ahol a Kürtös-patak partján a Márfi Vendégházra leltek! A 4 fős kuckóban kemence, hintaágy és kedves szállásadó fogad benneteket. A közelben pedig remek túralehetőségek közül válogathattok. Kalandra fel!

8. Egy kis csoda: Tulipántos Vendégház, Hosszúvíz

Nagyon cuki és bájos vendégházat kerestek? Akkor megtaláltátok! Pihenjetek a Boronkai-patak partján, ahol az erdők ölelésében bújik meg a Tulipános Vendégház! A hatalmas birtokon akár a reggeli kávézáskor is megpillanthatjátok az őzeket, szarvasokat, a hívogató lugasban pedig hintákat és ülő alkalmatosságokat is találtok. Járjátok be a meseszép tájat és töltődjetek fel a természetben!

9. Igazi ékszerdoboz: Arka Patak Vendégház, Arka

A Boldogkőváraljai-patak mentén épült Arka Patak Vendégház komfortos, kényelmes, és a meseszép környezetnek köszönhetően valódi lelki feltöltődést nyújt. Az aprócska település pedig valódi kincseket rejt, melyekért megéri útra kelni!

10. Földi paradicsom: Tóbik Ház, Sirok

Lustán csörgedező kispatak hömpölyög Sirokon, a Tóbik Ház mellett, mely csak tovább fokozza azt az idilli békét, amit az erdők karéjában fekvő szálláshely biztosít. Kapcsolódjatok ki ebben a szuper házikóban, mely jól felszerelt, kényelmes és akár 10 fő befogadására is alkalmas!

További szuper szálláshelyek a szallas.hu oldalán sorakoznak. Érdemes körülnézni! >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version