Site icon Szallas.hu Blog

A tisztaság a védjegyük: utazzatok patyolattiszta szálláshelyekre!


Nyaralást terveztek, de a koronavírus miatt aggódtok az egészségetek miatt? Akkor megmutatjuk, hogy mi mindennel készültek a szálláshelyek azért, hogy felhőtlenül szórakozhassatok a vakáció alatt és nyugodtan hajthassátok álomra a fejeteket. Megnyugtató körképet készítettünk nektek és mutatunk 15 patyolattiszta, biztonságos szálláshelyet is!

Patyolattiszta környezet a szálláshelyeken is

A tisztaság mindig fontos szempont egy szálláshely kiválasztásánál, mely a mostani járványhelyzetben különösen igaz. A Magyar Turisztikai Ügynökség közelmúltban kiadott COVID-19 Kézikönyve számos olyan javaslatot tartalmaz, melyek segítségével még nagyobb biztonságban lehetnek a vendégek és az alkalmazottak is. Lássuk, hogy néz ki ez a gyakorlatban és mi mindent tesznek meg a látogatók és a dolgozók védelmében a felelős szálláshelyek vezetői!

A tisztaság a védjegyük: patyolattiszta szálláshelyek Magyarországon

Hotel Kapitány****+superior: vigyáznak rátok a vakáció alatt

A sümegi Hotel Kapitánynál minden helyzetben a vendég az első, ezért több olyan intézkedést hoztak a koronavírusra tekintettel, melyek segítségével garantálhatják a biztonságotokat és zavartalan nyaralást.

„A szálloda közösségi tereiben és gyakran látogatott részein professzionális kézfertőtlenítő pontokat alakítottunk ki, a takarításra pedig – patyolattiszta szálláshely révén – eddig is nagy gondot fordítottunk, de most több speciális fertőtlenítőszert is beszereztük, amik még tovább növelik a makulátlan tisztaságot. További intézkedésként a takarítások időpontjait is megtöbbszöröztük és szigorítottunk az olyan általános higiéniai előírásokon, mint a gyakran használt felületek (kilincsek, liftgombok, pultfelületek, bútorok…) folyamatos fertőtlenítése. Az ágyneműk és textíliák magas hőfokon történő mosása antibakteriális tisztítószerrel történik, illetve speciális gőzprogrammal és vasalással is rásegítünk arra, hogy vendégeink nyugodtan alhassanak a hotelben” – mesélte Szántó Zsófia, recepcióvezető, akit a wellness részlegben és az étteremben bevezetett óvintézkedésekről is megkérdeztünk.

A tisztaság mindig fontos szempont egy szálláshely kiválasztásánál – koronavírus intézkedések

„Szakmai ajánlások alapján végezzük a medencék és a szaunák tisztítását is, melyek használata előtt kötelezővé tettük a zuhanyzást. Az étteremben pedig igyekeztünk elejét venni a zsúfoltságnak, így a főétkezéseknél két időpontra osztjuk be a vendégeket, akiket a svédasztalos reggeliknél is kollégáink szolgálnak ki.”

Hotel Wellamarin**** +superior: tiszta, kényelem és biztonság

A Zamárdiban található Hotel Wellamarin****+superiornál is mindent megtesznek azért, hogy a koronavírus után, boldog pillanatokban gazdag és problémáktól mentes legyen a vakáció. Kiss Annamária, kommunikációs és marketingvezető segítségével pedig érdekes információkkal is gazdagodtunk az újonnan bevezetett egészségmegőrző intézkedésekkel kapcsolatosan:

„A gyakori, speciális és szakszerű takarítás mellett több olyan intézkedést is átemeltünk a COVID kézikönyből, mely a látogatók megóvását célozza. Ahol csak lehet, ott betartjuk a székek és a nyugágyak közti ajánlott, másfél méteres távolságot és több fertőtlenítőpontot is létesítettünk az épületben. A szobákból kivettük a fertőzés kockázatát növelő tárgyakat, mint a tollakat, papírokat és lehetőség szerint elektronikus megoldásokkal helyettesítettük ezeket, valamint a törülközőket is kérés nélkül, naponta cseréljük.

Gyakori fertőtlenítés a hotel területén

A Covid kézikönyv szerint, a kültéri medencénél és napozóterasznál fél/egy óránként fertőtlenítést végzünk és a vízminőséget is rendszeresen ellenőrizzük.  Az étteremben is történtek változások, mert bevezettük az adagos ételízesítőket, valamint az egyszer használatos szalvétákat és étel/itallapokat. A pincérek pedig segítenek az ételek porciózásánál.

Természetesen az alkalmazottak biztonságára is nagy hangsúlyt fektetünk, melyet a rendszeres oktatással, a maszk használatával, plexifalakkal és folyamatos szűrésekkel kívánunk elérni.”

Erdei Kisház: megnyugtató természet

A nagy szállodákon túl nem szabad elfeledkezni azokról a vendégházakról sem, melyek most, a koronavírus miatt, talán még nagyobb vonzerőt jelentenek. Ezt érzi is a vendégforgalmon Siklósi Zoltán, manager, akit a Noszvajon megbújó Erdei Kisházzal kapcsolatban kérdeztünk:

„Azt látjuk, hogy egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az olyan vendégházak iránt mint az Erdei Kisház. Az emberek keresik a szeparálható, különálló  helyeket, az hogy mi egy 10 hektáros erdő és a Bükki Nemzeti Park mellett fekszünk csak növeli a vonzerőnket. Itt nem probléma betartani a másfél méteres távolságot és a fertőzésveszély önmagában is minimális.

Patyolattiszta szálláshely

Természetesen »»patyolattiszta«« szálláshelyként nagyon odafigyelünk a higiéniára, ezért két ózonos tisztító berendezést vásároltunk és nagyon bízunk az újfajta HEPA szűrős légtisztítós készülék hatásában is. Az odafigyelés jegyében pedig minden vendégnek egy saját szappannal is kedveskedünk.”

Luxus Mátraházán: Residence Ózon Conference & Wellness Hotel**** +superior

Pazar wellness élményekkel és kitűnő szobakínálattal találkozhattok, ha ide látogattok. Gyönyörködjetek a medencéből vagy akár a szaunából a Kékes csodálatos, ősfákkal borított vonulataiban és fedezzétek fel a nyugalom szigetét!

Rusztikus elegancia Szekszárdon: Takler Kúria

Mennyei ízekre, finom borokra és egy hangulatos, tiszta helyre vágytok a kikapcsolódáshoz? Akkor nektek találták ki a Takler Kúriát! Lazítsatok a szőlőtőkék árnyékában a csodálatos birtokon!

Igazi életérzés Szentesen: Open Hotel****

Vibráló színek, komfortos, patyolattiszta szobák és mindez a folyóparton! Ejtőzzetek a napozóteraszon és hűsöljetek a medencében egy pompás koktél társaságában!

Családi vakáció Sárváron: Azúr Apartmanház

A fürdő közvetlen közelében épült ez a szuper kis apartman, ahol nem csupán tisztaság, hanem modern kényelem és remek felszereltség vár benneteket – gyermekbarát szolgáltatásokkal kiegészítve.

Íjászkaland Szabolcson: Szabolcs Vezér Panzió

Vonzanak a kalandok, de az igényes szálláshelyek is? Akkor foglaljatok ide és jakuzzizzatok, pancsoljatok a medencében, szaunázzatok vagy íjászkodjatok kedvetekre!

Íztúra Badacsonytomajon: Borbarátok Panzió és Étterem

Kedvelitek a jó borokat és a finom ételeket? Akkor itt a helyetek! Kóstoljatok bele a kitűnő ízekbe és pihenjetek egy valóban exkluzív környezetben – pár percre a központtól.

Egy barátságos szálláshely Velencén: Studio Apartman

Egy igazán jól felszerelt apartman, melyhez csodaszép kert is társul, ahol kedvetekre grillezhettek és sütögethettek is, míg a közelben wakeboard pálya és csónakázási lehetőség is gondoskodik a szórakozásról.

Vadregényes kirándulás Lillafüreden: Hunguest Hotel Palota****

Mesebeli helyre vágytok a hegyek ölelésében? A Hunguest Hotel Palota kitűnő kiindulópontja egy emlékezetes, kalandokkal teli kirándulásnak. A koronavírus miatt a wellness részleget a biztonság kedvéért jelenleg zárva tartják, de a napozó terasz és a masszázs szolgáltatás igénybe vehető. A közelben rengeteg csodás látnivaló található. Csónakázzatok a Hámori-tavon, libegőzzetek, vagy csak sétáljatok el a közeli vízeséshez. Lillafüreden garantáltan nem fogtok unatkozni.

Programok Lillafüreden>>

Egy káprázatos hely Hajdúszoboszlón: Hotel Délibáb ****

Remek kikapcsolódás mindazoknak, akik a tökéletes kikapcsolódásra szavaznak, melyhez hozzátartozik a csodaszép szoba, a finom ételek, valamint a wellness és gyógyászati élmények is. A szálloda fürdőre néző teraszairól pedig gyönyörű kilátás nyílik a csónakázó tóra. Nézzétek meg ti is!

Felnőttek kedvence Püspökladányon: Green Cottage Vendégház

Ezen a hamisítatlan felnőttbarát szálláshelyen végre átadhatjátok magatokat a gondtalanság érzésének: jakuzzival, csalogató filagóriával és megannyi extrával várnak rátok!

Utazás a dínók földjére Nyíregyházán: Pangea Hotel

Csodás természeti környezetbe, a dinoszauruszok korába nyerhettek betekintést ebben a különleges szállodában, melyből korlátlan átjárással juthattok át a Sóstó Zooba – akár minden nap! Garantáljuk, hogy állati jó lesz!

Pancsolás Zamárdiban: Hotel Wellamarin **** +superior

Egy Balaton parti szálloda, hatalmas kültéri és beltéri medencékkel, a feng shui elvei szerint kialakított, pazar szobákkal, isteni ételkölteményekkel és izgalmas szórakozási lehetőségekkel. Kell ennél több egy nyaraláson?

Művészi vonalak Zalakaroson: Art Hotel***

Az Art Hotelben*** nem csupán az olyan szolgáltatásokkal bűvölik majd el az érzékeiteket, mint a szuper wellness élmények és az ízletes fogások, hanem a trópusi növényekkel és az izgalmas dekorációkkal is. Győződjetek meg róla személyesen!

Noszvaj ékszerdoboza: Erdei Kisház

Ébredjetek madárdalra ebben a bájos, de mégis jól felszerelt kuckóban, ahol szaunázni, fürdődézsában lazítani és grillezni is tudtok! Borrajongóknak pedig a kitűnő borokkal bélelt pincét javasoljuk!

Elérhető luxus: Komló Hotel Gyula****

Gyula központjának szívében kapott helyet a varázslatos Komló Hotel Gyula****, mely garantáltan nektek is elcsavarja majd a fejeteket az elegáns és igényes szobáival, valamint káprázatos ételeivel. Engedjetek a csábításnak!

Még több belföldi PATYOLATTISZTA szálláshelyet találtok a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version