Site icon Szallas.hu Blog

„Pihenésre, úgy gondolom, mindig kell szakítani egy kis időt…”


Az elmúlt években rengeteg szállodában megfordultam itthon és külföldön is. Sokszor munka miatt, így a kemény napok, stresszes időszak alatt kiélvezni a hotelek nyújtotta pihentető, felfrissítő szolgáltatásokat nem igazán van időm. Nagyon tud fájni a szívem, ha egy gyönyörű parkkal körülölelt szálláshelyről, mesés kilátással rendelkező szobáról, terülj-terülj asztalkám típusú reggeliről vagy éppen minden földi jóval kecsegtető szórakozási és pihenési lehetőséget kínáló helyről van szó.

Nem egyszer fogadom meg ilyenkor, hogy ide visszatérünk. Munka után édes a pihenés, vagyis megérdemlek egy kellemes wellness hétvégét, ami csak az enyém, csak a miénk párommal. Alakult már egy lista a fejemben, hiába vagyunk örökmozgók és mindig látni akaró utazók, amelyen gyűjtögetem, melyek azok a wellness hotelek Magyarországon, amelyeket csak azért is egyszer kipróbálunk.

Manapság már akkora a kínálat, hogy csak fogja az ember a fejét, melyik miért lenne ideális választás. Most a listámról bemutatott öt szállást meg is indoklom, miért és mikor venném igénybe.

Petneházy Club Hotel Budapest***+superior

Ennél a nem kimondottan csillogó-villogó, száz csillagos szállodánál engem két dolog fogott meg. Az egyik, hogy közel a városhoz, de mégis a Budai-hegyek árnyékában helyezkedik el, viszonylag távol a civilizációtól, és ameddig csak a szem ellát a természet lágy ölén találjuk magunkat.

A másik, hogy saját szaunás, családias hangulatban berendezett faház kényelmét élvezhetjük. Mindemellett van külső- és belső medencéje, finn szauna, infra szauna a relaxálást segítendő és masszázs is igénybe vehető. Budapesti lévén beköltöznék egy budapesti szállodába? – jogos a kérdés. A válaszom pedig igen. Van, amikor csak tényleg két nap kell a boldogsághoz, ennyi elég a kikapcsolódáshoz, és ha ennyi idő áll rendelkezésre, nem szívesen tölteném több órás utazással. Főleg, ha elérhető áron ilyen hívogató a hely.

TIPP: Kifejezetten kutyabarát szálloda, így, ha a házi kedvenceteket is magatokkal vinnétek egy családi vakáció alkalmával, nyugodtan megtehetitek.

Kattints a további részletekért >>

Szent Orbán Erdei Wellness Hotel Kóspallag****

Évek óta a listám előkelő helyén található ez az egyedülálló farönk szálloda a Börzsöny szívében. Egy a „Hazajárókkal” közös túrán a Dunakanyarban figyeltem fel egy útikönyvben erre a szállodára, azóta sem tudom kiverni a fejemből.

Mesés környezetben fekszik, kiváló kirándulási, túrázási lehetőségekkel, mindemellett a Patakpart névre hallgató wellness komplexuma minden igényt kielégítő, széles választékkal várja vendégeit. Amit a szokásos szolgáltatások mellett biztosan kipróbálnék az a dézsazuhany és az aromakabin fűtött ágyakkal. Ez már így leírva is jól hangzik szerintem. Szeretek túrázni, és erre a Börzsöny tökéletes terep. El is képzeltem már, hogy egy feszített tempójú, vadregényes kirándulás után, milyen jó lenne itt ellazulni.

TIPP: Télen, hóesésben igazi romantikus hétvégét tölthettek itt az erdő közepén. Erre mondom én azt, hogy mesevilágba csöppenhettek.

Még több fotó az erdei szállodáról >>

Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj

A nevében is benne van, kastélyszálloda, amiért én egyszerűen rajongok. A lillafüredi Hotel Palotáról írt élménybeszámolómban is kitértem erre, vagyis a kastélyok és kastélyszállodák iránti elfogultságom egy gyerekkori ábrándozásból fakad. Különleges hangulata van egy ilyen helynek, a múlt és a jelen találkozása, a klasszikus és a modern világ összeolvadása.

A kialakításánál megpróbáltak mindent, amit csak lehetett, meghagyni az eredeti épület formájában, így a 6,5 hektáros kert a japánházzal, a sétautakkal és a kerti úszómedencével a szálloda büszkeségei közé tartoznak. A wellness részlegük maga a kánaán. Fedett- és szabadtéri medence, Kneipp taposó, szaunák és gőzkabin mellett a masszázs kezelések végeláthatatlan választéka csábít. Valódi újjászületésen mehetünk át itt tartózkodásunk alatt, tetőtől-talpig megújultan vágyhatunk majd újra vissza ide. Kíváncsivá tett a csodavilág, amit adottságaik és szolgáltatásaik sejtetni engednek, így egy neves esemény, évforduló alkalmával meg fogjuk ajándékozni magunkat ezzel az élménnyel.

Nézz körül a kastélyszállóban >>

TIPP: A Fertő-Hanság régiója számtalan felfedezésre váró látnivalóval, kulturális élményekkel várja a látogatókat. Remek ismeretterjesztő programokat szerveznek gyerekeknek, olyan sportolási lehetőségekre ad lehetőséget, mint a kenuzás vagy kerékpározás. Unatkozni itt senki nem fog.

Castellum Hotel Hollókő****

Hollókőre egyszer az életben minden magyarnak el kellene látogatnia, hiszen a világörökség részéve nyilvánított kis falut ismernünk kell. A nemrégiben nyílt szálloda modern, igazán természetközeli, szobáinak többsége csodás panorámát biztosít a falura és az erdőre. A kulturális élmények mellett gasztronómia terén is maradandó emléket akarnak adni a vendégeknek, nem beszélve a hotel méretéhez képest hatalmas wellness részlegéről.

Élménymedence, jakuzzi, szaunák és persze masszázs szolgáltatások mellett had hívjam fel a figyelmeteket a privát aroma jakuzzi lehetőségre. Ha egy romantikus, kettesben eltöltött kis időre vágytok, akkor bejelentkezhettek 30 és 60 perces időszakra az illataromás saját birodalomba. Hollókőn sok éve jártam már utoljára, így az „Élő falut” újra fel kell fedeznünk magunknak.

Foglald le most a családi pihenést télre! >>

TIPP: A decemberi adventi hétvégéken Hollókő is ünnepi köntösbe öltözik. Amennyiben még nincs programotok, érdemes ellátogatni és megcsodálni az ünnepvárást ezen a különleges helyen.

Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók****+superior

A wellness hétvégék netovábbja, a csúcskategória vagy még fokozhatnám tovább, de talán ez az, amit egyszer át kell élni, és még akkor sem biztos, hogy találóbb szavakba tudnám önteni. Egerszalók neve már önmagában fogalom. Az Európában egyedülálló sódomb szomszédságában fekvő szálloda páratlan programlehetőségeket kínál a környéket tekintve is; kirándulásokat a Kékes vagy Bükk ösvényein vagy a minőségi borok vidéken egy exkluzív borkóstolást.

Korosztályban gondol a szálloda a kicsikre is, játék- és játszószobák, valamint animátorok várják a gyermekeket, míg a felnőttek a wellness világában töltődnek fel. E tekintetben tényleg egy kincsesbánya a hotel. Szám szerint tizenhét kül- és beltéri medence, gyógyvizes medence, szaunavilág szauna szeánszokkal áll a rendelkezésre, illetve wellness birodalmukban a legmagasabb minőségű masszázs szolgáltatásokat, arckezeléseket vehetjük igénybe. Egyszerűen a földi paradicsom ez a hely, a vidéki ötcsillagos wellness szálloda egyik mintapéldánya, amelyről álmodik az ember. Én is, és az álmok megvalósulásáért tenni kell. Én is dolgozom rajta, hogy megvalósuljon.

Szállásfoglalás és további részletek >>

Pihenésre, úgy gondolom, mindig kell szakítani egy kis időt. Szerencsénkre számtalan lehetőség nyílik, hogy megtapasztaljuk, mennyire jó érzés egy – mondhatni – új emberként, testileg-lelkileg feltöltődve kezdeni újra a munkás hétköznapokat. Én nem hittem el a wellness hétvége jótékony hatását egészen addig, míg saját magam meg nem tapasztaltam. Egy évben legalább egyszer – ha lehetne – mindenkinek kötelezővé tenném.

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version