Site icon Szallas.hu Blog

Pihentető wellness és festői panoráma a visegrádi Silvanus Hotelben


Wellness részleg, páratlan panoráma, friss levegő és kutyabarát vendégszeretet. Ez a négy tétel szerepelt a kívánságlistánkon, amikor górcső alá vettük az ország 4 csillagos szállásait, hogy kipihenjük magunkat a négylábúakkal együtt. Végül elképesztő élményekben volt részünk Visegrád festői környezetben fekvő szállodájában, a Fellegvártól 111 lépésre. Ide mindenkinek el kell jutnia egyszer!

A szállásunk – Hotel Silvanus**** Visegrád

Az első és legfontosabb célunk a pihenés volt, minden gondtól és zajtól távol. A Silvanus a Fellegvár szomszédságában, az erdő közepén helyezkedik el, tehát a tiszta levegő és a csend itt „alapfelszereltség”, a kilátás a Dunakanyarra pedig elképesztően gyönyörű.

A szobánk messzemenőkig megfelelt az elvárásainknak, hiszen modern, tágas és világos volt, a fürdőszoba elrendezését pedig praktikusnak, és kényelmesnek találtuk. A panorámaliftben állva nem tudtuk levenni a szemünket a szabadtéri medencéről, így az első utunk ide vezetett.

A medencében lubickolva órákon át teljes nyugalomban néztük a Dunán haladó hatalmas szállodahajókat, és a lassan baktató uszályokat. Néha pihentünk egy kicsit a nyugágyakon, ám szerencsére itt sem kellett nélkülözni a kilátást. A hotel részéről olyan barátságos, segítőkész és őszintén kedves fogadtatást tapasztaltunk, hogy már az első nap végigtelefonáltuk a barátainkat, hogy ha tehetik, foglaljanak ők is szállást itt a közeljövőben.

Kutyával a hotelben

Szálláskeresés közben külön öröm volt látni, hogy a hotelben kutyákat is szeretettel fogadnak. A kutyákkal remek sétákat tettünk a jó levegőn, és végre kiszaladgálhatták magukat póráz nélkül (természetesen nem az erdőben, ott ugyanis tilos elengedni őket).

A hotelben minden probléma és konfliktus nélkül zajlott velük, így olyan családoknak, pároknak is jó szívvel ajánlom a szállást, akik hozzánk hasonlóan nem szívesen hagyják otthon a négylábúakat.

Wellness

Bármerre utazunk, mindig fontos számunkra, hogy egy hotel olyan wellness szolgáltatásokat nyújtson, amivel maradéktalanul elégedettek vagyunk. Szeretünk úszni, de szívesen üldögélünk forró vízben és szaunában is. Nagyon sok helyen jártunk már, de kevés olyan helyen szálltunk meg, ahol jobb lett volna a wellness részleg, mint a Silvanusban.

A fedett részen egy jakuzziban és még két másik medencében is fürödtünk, az egyikben még úszhattunk is. A buzgárok kellemes masszírozásának köszönhetően maximálisan el tudtunk lazulni.

Mivel késő estig nyitva tart a wellness, vacsora után úgy gondoltuk, ismét visszamegyünk a szaunához és a medencékhez. Rajtunk kívül senki nem volt már lent, így olyan volt, mintha egy saját wellness részlegünk lett volna.

Szállásfoglalás a Silvanus Hotelben >>

Gasztronómia

A hotel konyhája hatalmas választékkal várt bennünket reggel és este is, itt aztán tényleg mindenki megtalálja azt az ízvilágot, amivel azonosulni tud. A vegetáriánusoknak sem kell attól tartani, hogy éhesek maradnak. Bár én általában eszem húst, most a fantasztikus húsmentes ételek mellett döntöttem, így első kézből tudom, hogy ízletesek voltak. Nagy a választék, a levesek és a főételek egyaránt nagyon jól voltak fűszerezve, a sütemények pedig tényleg minden édesszájú számára nagy örömet szereztek.

Este élőzene mellett borozgattunk még egy kicsit, és ha nem ettük volna tele magunkat, biztosan pingpongoztunk vagy biliárdoztunk volna egyet a földszinten.

A Fellegvárhoz szinte minden szálló vendég elsétált estefelé, valószínűleg a jó levegő és a csodaszép panoráma miatt, mi azonban a szabadtéri medence mellett, a teraszon egy koktélt szürcsölgetve élveztük a naplementét.

9 tipp a visegrádi pihenéshez

Visegrádi fellegvár (fotó: shutterstock)

TOP10 látnivaló Visegrád környékén

Kinek ajánlom a visegrádi szállodát?

A Dunakanyar egyik legrégebbi szállodája egyaránt biztosítja a vendégek nyugalmát és kényelmét, maximálisan szem előtt tartva a testi és lelki pihenéshez szükséges feltételeket. A helyszín természet közelsége ideális a meghittséget keresőknek, ezért bátran ajánlom olyan pároknak, természetjáróknak és kutyabarátoknak, akik távol a világ zajától pihennének.

További részletek és foglalás >>

/Fotók: Kristóf Eszter/

 


Exit mobile version