Site icon Szallas.hu Blog

Portofino, az olasz riviéra gyöngyszeme


Olaszország legszebb települései között tartják számon Portofinót, a ligur tengerpart gyöngyszemét, amely Genovától 35 km-re, festői környezetben fekszik. Portofino városát gyakran hasonlítják a Cinque terre falvaihoz, köszönhetően a színes házaknak, amelyek a kis öböl partján sorakoznak. Ugyanakkor eleganciája és hangulata az Amalfi-partra is emlékeztet. Ami biztos: bakancslistára való hely, amit egyszer az életben látni kell!

Portofino

Portofino, Olaszország egyik legszebb települése

Portofinót két oldalról is a Ligur-tenger határolja, míg északon Santa Margherita Ligure községgel, nyugaton pedig Camoglival szomszédos. Santa Margherita Ligure felől autóval is megközelíthető, Portofino szélén parkolóházak állnak rendelkezésre. Ám gyakran előfordul – főleg a főszezonban- hogy a város megtelik, ilyenkor az utat lezárják és érdemes hajóval (Rapallo, Santa Margherita felől) vagy busszal megközelíteni.

Maga Portofino rendkívül aprócska település, központja és legszebb része egy kis öböl partján terül el. A látvány festői, éppen olyan, mint a képeslapokon: a vízen ringatózó csónakok és a színes házak tökéletes harmóniát alkotnak. Találunk itt luxusboltokat, éttermeket, kávézókat és akkor se lepődjünk meg, ha egy hollywoodi híresség sétál el mellettünk. Portofino ugyanis rendkívül népszerű a sztárok körében.

Csónakok ringatóznak az öbölben

Látnivalók a tengerparti városban

Miután kigyönyörködtük magunkat az öböl szépségében és telítődtünk a dolce vita életérzéssel, érdemes kicsit eltávolodni a piazzától. Na nem túl messzire, csak néhány méterrel magasabbra, ahonnan még szebb kilátás nyílik a környékre. A San Giorgio (Szent György) templomhoz lépcső vezet fel a tengerparttól, mesés innen a panoráma.

San Giorgio templom

De ha még kevesebb emberrel szeretnénk osztozni az élményen, érdemes feljebb sétálni, egészen a Brown várig (Castello Brown). A várat egy olasz kert veszi körül, teraszáról lenézhetünk az öbölre és gyönyörködhetünk a Ligur-tenger végtelen kékségében.

Kilátás a Brown várból

Ha tetszett a cikk, olvass további olaszországi helyzínekről is:

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version