Site icon Szallas.hu Blog

Táncház, borszalon és csillagászati bemutató – programajánló a téli szünetre


Szeretnétek valami különleges élményt átélni az óév végén, de még nincs ötletetek, hogy mit csináljatok és merre induljatok? Van egy jó hírünk, hiszen itthon számtalan programlehetőség vár ránk! Zenés estekre, jó borokra, fergeteges ízkavalkádra számíthattok országszerte, mutatjuk a legjobbakat – programajánló következik.

Óév búcsúztató táncház – Cegléd, 2018. december 28. 17:00 – 23:45

Utazzunk az Alföldre, hogy részesei lehessünk az óév egyik legautentikusabb programjának. Cegléd régen és ma is, mint az „Alföld kapuja” számtalan utazónak jelentett felüdülést. Több mint 650 éves múltja, jó földrajzi elhelyezkedése miatt igazán jó gyűjtőterület volt néprajzi értelemben is. Nézzetek be és ismerjétek meg az alföldi virtust az Óév búcsúztató táncházban, amely során 17.00-19.00-ig gyermek táncházzal és kézműves foglalkozással, majd 19.00-24.00 között felnőtt, moldvai és vonós táncházzal várják a látogatókat.

A házigazda a Cegléd Táncegyüttes lesz, az oktatók pedig Borgya-Réfi Ildikó és Molnár Máté. A talpalávalót a Jártató Népzenei Együttes szolgáltatja.

Jegyár: gyermek 400 Ft, felnőtt 600 Ft. Helyszín: Kamaraterem

Erzsébet királyné karácsonyai– Gödöllő – 2018. december 28.

Az év végén töltsetek el a családdal egy kellemes napot Gödöllőn, a királyi kastélyban, ahol megismerhetitek a királyi család életét és bepillanthattok az uralkodók karácsonyaiba, szokásaiba, hogy hogyan készültek az ünnepre, mivel ajándékozták meg egymást és hogyan ünnepeltek.

Gödöllői kastély télen

A nap fénypontjaként pedig megjelenik „Erzsébet királyné” és köszönti a vendégeket, majd a jelenlévőket a kastély dísztermébe invitálja egy bábjátékra.

Szállástipp:

A Budapest belvárosától mindössze 25 percre található háromcsillagos szálloda minőségi szolgáltatásaival, hangulatos éttermével, egyedi báltermével, barátságos szobáival és figyelmes személyzetével várja kedves vendégeit.

Tovább a hotel oldalára >>

Csillagászati bemutató a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban – 2018. december 28., 16:30

Különleges csillaglesre indulhattok, mint ahogy a Napkeleti Bölcsek is tették több ezer évvel ezelőtt. A tél közepén, tiszta égbolt esetén gyönyörű látványban lehet részetek. Két ünnep között ezért a Borsodi-dűlőbe hívunk titeket, ahol a nemzeti park kollégái -szakvezetett túra keretében- csillagászati bemutatót tartanak az érdeklődőknek.

Különleges téli program a csillagles

A bemutató csak tiszta égbolt esetén lehetséges, a találkozási pont és a helyszín a Borsodi- dűlőben álló madármegfigyelő torony parkolója, Sarród felől Fertőújlak felé.

Megközelítés: a Sarródról Fertőújlak felé vezető közúton, a Hansági- főcsatornától kb. 200 méterre. GPS: 47°40’44.7″N 16°50’50.3″E. A részvétel díjmentes, de előzetes bejelentkezés szükséges: +36 99 537 620 (+ információ is).

Szállást keresel a közelben? >>

Előszilveszteri Jégdisco – Hatvan – 2018. december 28.

Hatvan az a város, amely minden évszakban kínál kikapcsolódási lehetőséget. A település egyik legfőbb vonzereje a Grassalkovich-kastély. A gyönyörűen felújított épület ad otthont a 2014-ben nyílt Magyar Vadászati Múzeumnak, mely egyedülálló, modern, látogató- és gyerekbarát kiállításaival igazi élményközponttá varázsolja a város közepén álló létesítményt.

A város egyik téli kuriózuma, a Kossuth téren lévő jégpálya, amely jégdiszkóval szórakoztatja az érdeklődőket. A legközelebbi parti időpontja: 2018. december 28., 19:30 – 22:00. Helyszín: Kossuth tér, Hatvan.

XVIII. Borszalon – Eger – 2018. december 29. 17:00 – 23:00

Ha Eger, akkor bor, ha bor, akkor elegancia minden évszakban, de a tél közepén különösen. Ugyanis a 18 éve megrendezésre kerülő borszalon több, mint 30 borász legkiválóbb borait hozza a közönségnek, a Hotel Eger & Park különböző termeiben, folyosóin és teraszán.

A karácsonyhoz leginkább illő eseményről van szó, hiszen a fények, a csillogás, a gyertyák romantikus hangulata, a halk szalonzene, a baráti társaságok örömteli beszélgetése teszi ünnepivé az eseményt. Az idei esemény különösen izgalmas, mert most mutatják be Eger Borkapuját, ami évtizedeken át köszönti majd az Egerbe látogatókat a város nemzeti büszkeségének, a Hungarikummá vált Bikavérnek szimbólumaként.

Tovább a Hotel Eger & Park**** oldalára >>

Vízparty Forraltbor Party – Balatonfüred – 2018. december 30.

Egy különleges hely, több mint száz éves történelem és számtalan romantikus történet vár azokra, akik ellátogatnak a füredi Vitorlás Étterembe. A Vitorlás eredetileg hajóépítő műhely volt, majd az 1870-s évektől kezdve neves angol urak kedvenc tartózkodási helyeként szolgált.

Így vált a magyar tenger egyik kultikus színterévé és vonzza ma is eleganciájával a látogatókat. S itt, a mesélő falak birodalmában kerül sor az óévi forralt bor főzőverseny és retro partyra. Vétek kihagyni!

Balatonfüred télen is vár! >>

Fővárosi programajánló: Leonardo Da Vinci és a Budapesti Lovas – 2019. január 6-ig

Utazzunk a fővárosba, hiszen az év utolsó napján jól eshet hódolni a művészetnek is. Az egyik legkülönlegesebb kiállításra invitálunk titeket, ahol a budapesti Lovast Leonardo remekműveinek társaságában mutatják be. A budapesti kiállítás Leonardo halálának ötszázadik évfordulójára rendezett programsorozat része, amelyet keddtől vasárnapig 10:00 – 17:30-ig tekinthető meg. Helyszín: Budapest – Szépművészeti Múzeum

Őszintén szólva, mi nem is tudjuk eldönteni, hogy melyik program legyen a kedvencünk az év utolsó napjaiban. Ti melyiket választjátok? 


Exit mobile version