Site icon Szallas.hu Blog

Programok és szállások felnőtteknek, gyerekeknek Budapesten augusztus 20-án


Augusztus 20-ra idén három napos programsorozattal készül a főváros. Számtalan kulturális, zenei és gasztronómiai program várja majd a felnőtteket és gyerekeket szerte a városban. Mutatjuk, mi minden az, amit nem érdemes kihagyni.

1. Szent István-napi tűzijáték

Időpont: Augusztus 20. 21:00 – 21:30

A pesti és budai alsó- és felső rakpartot célozzátok meg meg, ha élőben szeretnétek gyönyörködni az augusztus 20-i programok fénypontjában, a tűzijátékban. A szervezők látványos és monumentális drón show-val, ünnepi fényfestéssel is készülnek, mely az Országházat, a Magyar Nemzeti Galériát, valamint a Gellért-hegyet öltözteti különleges köntösbe, valamint egyéb vizuális és hangeffektek várják majd a látogatókat. 

Szent István Nap – Tüzijáték, Budapest

2. Aranyvonat a Kossuth Téren

Időpont: augusztus 18. 0:00 – Augusztus 20. 23:59

2020 után idén harmadszor tekinthető meg az Aranyvonat. A jármű különlegessége, hogy Szent István, államalapító halálának 900. évfordulójára, 1938-ban készült, ám amikor a Szent Jobbot országos körútra vitték volna vele, akkor teljesen megsemmisült. 2015-ben kezdődött a rekonstrukciója, amely 5 évvel később el is készült, és ez a csodás történelmi darab tekinthető meg testközelből az V. kerületben.

Aranyvonat kiállítás, Kossuth tér – Budapest

3. Csárdafesztivál a belvárosban

Időpont: augusztus 18. 00:00 – Augusztus 20. 21:30

Ki ne szeretne finomat enni egy jó, magyaros csárdában? Ehhez most nem kell vidékre látogatnotok, ugyanis a Vörösmarty téren összegyűlik a csárdák színe-java, hogy a Csárdafesztiválon szórakoztassák az ide látogató vendégeket. Kóstoljátok meg a finomabbnál-finomabb fogásokat, nézzétek meg a különleges néptáncbemutatókat, vagy csak élvezzétek a népzene andalító dallamait!

Csárdafesztivál, Vörösmarty tér – Budapest

4. Szent Korona-látogatás

Időpont: Augusztus 20. 10:00 – 18:00

Az augusztus 20-i programok között lehetőségetek nyílik arra, hogy ingyenesen tekinthetitek meg a Parlamentben a Szent Koronát, a díszlépcsőházat és a kupolacsarnokot. Egyedülálló élményben lesz része minden gyereknek és felnőttnek, aki ellátogat az Országházba Szent István napján.

Szent Korona látogatás – Parlament, Budapest

5. Szabadrét Fesztivál

Időpont: augusztus 18. 16:00 – Augusztus 20. 23:00

Budapest nyüzsgő központja, az Erzsébet tér az elektronikus és élő zene fellegvárává alakul át. A Szabadrét Fesztiválon piknik, 360 fokos fotózás, silent disco, tűzzsonglőrök és számtalan más program várja a látogatókat.

6. Sporthősök

Időpont: Augusztus 20. 9:00 – Augusztus 21. 21:00

A Március 15. téren a Sporthősök programsorozat vár benneteket az augusztus 20-i rendezvények között. A látogatók találkozhatnak nemzetünk sporthőseivel, meghallgathatják sikertörténeteiket és velük együtt visszaidézhetik a magyar sport legnagyobb sikereit. A gyerekeket sport témájú interaktív játszótér várja. 

7. Retro Fesztivál a Tabánban

Időpont. Augusztus 18. 20:00 – Augusztus 20. 22:00

A Gellért-hegy és a Várhegy között elhelyezkedő Tabán minden évben hatalmas bulival várja a retro zene kedvelőit. Idén sem hagynak cserben senkit, aki egy kicsit táncolna az államalapítás ünnepén, ugyanis 3 napon keresztül fantasztikus előadókkal várnak benneteket. Augusztus 18-án Charlie, 19-én Demjén Rózsi, 20-án pedig a Neoton Família lesz a sztárvendég.

8. Magyar Ízek Utcája

Időpont: Augusztus 19. 10:00 – Augusztus 21. 18:00

Budán, a Várkert Bazár előtti területen rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját, mely hazánk legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. A rendezvényen megismerhetjük a Kárpát-medence gazdag ízvilágát és gasztrokultúrájának, így például az Őrség, Kárpátalja és a Felvidék ízeit. Az idei központi téma a pecsenye, így az étel kedvelői számtalan változatban kóstolhatják meg ezt az ínycsiklandó fogást!

Magyar Ízek Utcája

Budapesti szállások augusztus 20-ra családoknak, pároknak

1. Vagabond Grand’Or Apartman Budapest

Aranyos csillogás és elegancia vesz körül benneteket ezen a különleges budapesti szálláshelyen, ahol akár 6 fős lakosztályt is választhattok a pihenésetekre. Habár az apartmantól pár percnyire már a főváros lüktetése érezhető, itt mégis csend és nyugalom várja a látogatókat. 

2. T62 Hotel Budapest***

Budapest szívében, egy ikonikus épületben található a T62 Hotel, amely a főváros gyalogos felfedezéséhez tökéletes helyen fekszik. Modern megjelenésével, kényelmes szobáival és átriumos lobby-jával azonnal levesz majd benneteket a lábatokról, vidám színei és hangulatos berendezése pedig vidámsággal fűszerezi majd a pihenéseteket.

3. The Hotel Unforgettable Hotel Tiliana by Homoky Hotels & Spa****

A Budai hegyek ölésében, Budapest belvárosától mindössze 15 percnyire található ez a különleges hotel, ahol zöldkörnyezetben találhatjátok meg a felejthetetlen kikapcsolódáshoz a béke szigetét. Az erdős parkban a legkisebbek felfedezhetik a számukra ideális játékokat, a család számára pedig a kültéri medence adhatja meg a pihenéshez szükséges pluszt.

4. Nova Aparthotel Budapest

A Nova Aparthotel kiváló szállás lehet azok számára, akik szeretnék felfedezni a belvárost. Az apartmanok két külön épületben kerültek kialakításra, mindegyik rendkívül tiszta, csendes és biztonságos. A szálláson étterem is található, így akár az esti vacsorátokat is elfogyaszthatjátok a helyszínen.

5. Práter Residence Apartman Budapest

Teljes kényelemben tölthetitek pihenéseteket Budapesten augusztus 20-án is, ha a Práter Residence-re szavaztok. Akár családdal, akár a pároddal jöttök megnézni a tűzijátékot, itt jól fogjátok érezni magatokat. Minden apartman tágas nappalival, felszerelt konyhasarokkal és kényelmes hálószobával rendelkezik.

6. Vision Apartments Budapest

Közel a Nagykörúthoz, a nyüzsgő Corvin-negyedben található a Vision Apartments, amely megmutatja számotokra Budapest igazi arcát. Az apartmanok modern konyhával, tiszta környezettel várnak benneteket, a személyzet kedvessége pedig levesz majd benneteket a lábatokról!

7. Vagabond Broadway Apartman Budapest

A Vagabond Broadway Apartman egy kis zöld szigeten található, a város közepén, közvetlen közelében pihenőparkok, kosárlabdapálya és ping-pong asztalok. Igényes és ízléses szállás mindenkinek, aki augusztus 20-án Budapesten szeretne pihenni. 

8. Hotel Foldana Budapest****

2023 tavaszán nyitotta meg kapuit a Hotel Foldana, amely 26, elegánsan berendezett szobával várja a látogatókat. A bőséges svédasztalos reggeli után sétálhattok egyet a környező utcákban, vagy lemozoghatjátok az étkezést a szálloda fitnesz termében. Családok és párok számára is ideális!

9. La Prima Fashion Hotel Budapest****

Elegáns és kényelmes szobák közül választhattok a La Prima Fashion Hotel vendégeként, ahol jólesik majd a pihenés a főváros felfedezése után. A központi fekvésű budapesti szállodában babagondozási kellékek is várják a családokat.

10. City Hotel Unio Budapest***+superior

Nagypolgári hangulat vesz majd körül benneteket a City Hotel Unióban, melynek stílbútorokkal berendezett szobái és étterme egy régi világba repítik vissza a vendégeket. A hotel nagyszerű szállás Budapesten, hiszen autóba sem kell ülnötök a város felfedezéséhez.  

11. Christina Residence Hotel

Tökéletes elhelyezkedésének köszönhetően a Christina Residence Hotel egyszerre van csendes környezetben, mégis közel a városi forgataghoz, tökéletes infrastruktúrával. Tágas, kényelmes, mégis kompakt szobákkal rendelkezik, családias, mégis grandiózus. Próbáljátok ki az augusztus 20-ai hétvégén!

12. Moments Hotel Budapest****

A belváros egyik legszebb pontján, pár lépésnyire a Bazilikától találod találjátok a Moments Hotelt, mely tágas, igényes szobákkal vár családokat, párokat. Ha itt foglaltok, kulináris és turisztikai élmények sokasága vár majd a környéken.

13. Butik Life Apartments Budapest

Prémium kategóriás szálláshelyeket kínál a Butik Life Apartments, színházak és exkluzív üzletek közelében. A főváros egyik legszebb részén pihenhettek ezen a minden igényt kielégítő budapesti szálláshelyen, melynek apartmanjai rendkívül kényelmesek.

14. Vagabond SOHO Apartman Budapest

Négytagú családnak tökéletes szálláshely Budapesten a Vagabond SOHO Apartman, mely kényelmes és nyugalmat árasztó, egyedi helyiségekkel, letisztult stílussal várja vendégeit. A környéken kitűnő a tömegközlekedés, így autó helyett egy sétához megfelelő cipőt csomagoljatok!

15. Corvin Center Suites Budapest

Páros budapesti kalandozást terveztek? Vagy éppen, a családoddal töltenétek el néhány napot Budapesten? Bármelyik is igaz rátok, a Corvin Center Suites remek választás lesz hangulatos, kényelmes szobáival.

A Szent István-napi programok között minden korosztály megtalálja a számára legizgalmasabbat. Idén augusztus 20-án gyere te is Budapestre, foglalj hozzá szállást oldalainkon >>

Még több élmény Budapesten:

(Képek: Szallas.hu, instagram.com, szinesvaros.hu)


Exit mobile version