Site icon Szallas.hu Blog

Ezek a legjobb pünkösdi programok 2018-ban


Érdemes lesz a pünkösdi hosszú hétvégén is útra kelni, jókat enni, finom borokat kóstolni, sokat nevetni, gyermekekkel játszani, népi hagyományaink tárházát felfedezni. Most összegyűjtöttük a 10 legötletesebb, pünkösdi szerelmet (is) hozó programlehetőséget, amelyek között garantáltan mindenki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot.

Pünkösdi eljegyzés – Badacsony, 2018. május 20.

Tudtátok, hogy létezik Magyarországon egy hely, ahová ha elzarándokoltok, akár ti magatok is könnyen boldogságba eshettek? A badacsonyi Rózsakő sok szép szerelem és házasság, eljegyzés tanúja volt az idők során.

A helyiek szerint a Rózsakő varázserővel bír. „Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.”

Idén pünkösd vasárnap ismét a badacsonyi Rózsakőhöz várják a szerelmes párokat, hogy itt jegyezzék el egymást, majd vendégeikkel koccintsanak az erre az alkalomra készített Eljegyzések borával. Ez egy borkóstolóval egybekötött családi program is lehet, ahol hagyományok, népszokások kelnek új életre.

Cím: Badacsony, Rózsakő

Badacsonyi szállások ⇒

Pünkösd a Budai várban – 2018. május 20 – 21.

A budai vár történelmi romantikája most pünkösd hétvégéjén is igyekszik még jobban elvarázsolni a látogatókat. A Budavári Palota két legimpozánsabb teraszán kerül ugyanis megrendezésre a Pünkösdi sokadalom.

Tűzkereszt ünnepének hagyományai, búcsújáró szokásai elevenednek meg ebben az évben is, ahol a családok, kicsik és nagyok, hazai és külföldi turisták egyaránt jól fogják érezni magukat. A rendezvényen kézműves és gasztronómiai vásár, mesterségbemutatók, játszóházak és rengeteg izgalmas családi program fogadja a közönséget. A színpadon a világzene, népzene, néptánc, és a gyerekkoncertek szórakoztatják majd a vendégeket. És ha ez mind nem elég, akkor élvezhetitek majd a virágba boruló Életfa látványát, a Pünkösdölő Néptánc Gálát vagy a Pünkösdi királyválasztást és Meseváros minden titka is felfedezésre vár.

Cím: Budavári Palota: Halászó Fiú terasz, Savoyai terasz

Ha szeretnéd az estét Budapesten tölteni, itt találhatsz belvárosi szállást ⇒

Pünkösdi nyitott pincék Palkonyán – 2018. május 19 – 20.

Palkonya a Villányi-hegység ékszerdoboza, és ha már nem akarunk nyüzsgő pünkösdi programok forgatagában sodródni, akkor érdemes ellátogatni az egyutcás faluba, mely ma is hűen őrzi a XVIII. században betelepített német szőlőművesek építészeti kultúráját.

Pincefalu Palkonyán

Itt szemügyre vehetjük a község legnevezetesebb műemlék együttesét, a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesort, valamint a hagymakupolás Szent Erzsébet Templomot. Ezután pedig ne legyetek restek, nyugodtan kóstoljátok meg a kitűnő borokat a műemlék pincénkben, hogy ez a hétvége igazi pünkösdi élmény legyen.

Cím: 7771 Palkonya, Pincefalu

Szállást keresel Palkonyán vagy a környéken? ⇒

Pünkösdi Várjátékok – Hollókő – 2018. május 21.,11:00-16:00

Hollókő szinte minden évszakban gyönyörű, de ilyenkor tavasszal a nyíló természet még csodásabbá teszi a községet.

Hollókői vár

A pünkösdi hétvégén pedig ebben a csupa magyar hagyomány és népművészeti faluban természetesen lesz pünkösdi program is. A várba kell mennünk, ahol a Pünkösdi Várjáték a végvári időszakot és a kuruc-labanc korszakot idézi majd fel Hollókő egyedülálló középkori várában, a vár előtti téren és a portyázó csapatoknak köszönhetően az Ófaluban is. Készüljetek, hiszen igazi harci felszerelésekbe is beöltözhettek és kis időre valódi várvédő katonákká válhattok.

Helyszín: Hollókői Vár

Szállások Hollókőn ⇒

Pünkösdi Virágálom 2018 – Székesfehérvár2018. május 18 – 21.

A királyok városában, Székesfehérváron hagyomány, hogy pünkösdkor virágba borul a belváros.

Székesfehérvár belvárosa

Székesfehérvár virágkötő szakemberei fantasztikus virág kompozíciókkal díszítik fel a középületek kapuit és az emlékműveket. Szavazni is lehet majd, így a közönség kedvenc alkotásokat értékes ajándékok birtokába juttatnak. Remek programlehetőség, amely szép idő esetén egy fantasztikus kirándulással is összeköthető.

Cím: Székesfehérvár belvárosa

Székesfehérvári szálláslehetőségek ⇒

Hungarospa Pünkösd 2018 Hajdúszoboszló – 2018. május 20 – 21.

A májusi hosszú hétvége kitűnő lehetőség arra is, hogy ne csak lélekben töltődjünk, hanem a testi regenerálódást is előtérbe helyezzük. Ezért most Hajdúszoboszlóra invitálunk titeket.

Hajdúszoboszló

A Hungarospa fürdőkomplexumában a fürdőzés élménye mellett programok is várják a látogatókat. A pünkösdi hosszú hétvégén az élménymedencék, pezsgő- hullám-, gyermekmedence, a pancsoló medence és az úszómedence is várja a lubickolni vágyókat.

Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Gábor Áron utca 7.

Szállást keresel Hajdúszoboszlón? Mi ezeket ajánljuk ⇒

Pünkösdi Tor-túra 2018 Egerszalók – 2018. május 19.

Egy régi hagyományokra visszavezethető, igazi népi programra hívjuk most fel a figyelmet, hiszen a pünkösd előtti szombat különleges eseménye Egerszalókon, a Szalóki Tor-Túra.

A falu vendégváró portáinál, a borospincéknél szabadtűzön és kemencékben készült helyi ételkülönlegességekkel, házi süteménnyel és finom borokkal fogadják a vendégeket. Ilyenkor házról házra járva győződhettek meg arról, hogy a szalókiak vendégszeretete tényleg messze földön híres. A finom ételek mellett pedig a gyerekek szórakoztatására a Barlanglakások és a Sáfrány kert is rendelkezésre áll majd.

Cím: Egerszalók, Több helyszínen

Szállások Egerszalókon ⇒

Pünkösdi Királyválasztás 2018 Kiskunmajsa, Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő – 2018. május 19 – 21.

Igazi Pünkösdi Királyválasztás lesz a kiskunmajsai fürdőben a pünkösdi hétvégén. A Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőben a népi hagyományok szinte élővé válnak, hiszen nem csak a férfiak és fiúk küzdhetnek meg majd a nívós királyi címért, hanem népi játszóház és kézműves foglalkozás is várja a pihenni és szórakozni vágyókat.

Cím: 6120 Kiskunmajsa, Kőkút 26.

A fürdőhöz közeli, kiskunnmajsai szállásokat itt találsz ⇒

Pünkösdi kézműveskedés a Tisza-tavi Ökocentrumban – 2018. május 21.

A Tisza-tavi Ökocentrumban találkozhatunk Európa legnagyobb édesvízi akváriumával és amellett, hogy itt részletesen megismerhetjük az édes vízi élővilágot, szemügyre vehetjük a vízi sétányt, csónak és hajótúrázhatunk, számos programmal is készülnek a látogatók számára pünkösd hétfőn.

Környezettudatos és Ökojátékokkal várják a látogatókat, de a kézműves programok sem fognak hiányozni.

Cím: Poroszló, Kossuth u. 41.

Nincs szállásötleted Poroszlón? Nézz körül itt ⇒

Pünkösdi Örökség Ünnep – Szentendre 2018. május 20 – 21.

Szentendrei skanzen

A szentendrei skanzen pünkösdi ünnepén számos időszaki kiállítást is meg lehet megnézni a skanzen házaiban, portáin és a szabadtéri színpadon. Itt lehetőség van megismerkedni  a régi pünkösdi hagyományokkal autentikus, falusi környezetben.

Cím: Szentendre, Skanzen

 Szentendrei szállások ⇒


Exit mobile version