Site icon Szallas.hu Blog

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn


A tapasztalt szülők tudják, hogy annak, aki gyerekkel utazik, ritkán pihenés a nyaralás. De miért ne lehetne élményekben gazdag, gyerek- és családbarát a kalandozás úgy, hogy azért a szülőknek és nagyszülőknek is kijut a jóból?! Úti célunk ezúttal a határ menti Bük, ahol a család apraja-nagyja könnyen talál ízlésének megfelelő programot.

Bük – Programok és látnivalók

Lubickolj a lenyűgöző Bükfürdő Thermal & Spa medencéiben

A Bükfürdői gyógy- és termálfürdő évtizedek óta a pihenés és gyógyulás centruma, mely valódi ellazulást és feltöltődést kínál minden életkorban. A gyerekes családok szórakozásáról a gyermek- és tanmedencék, valamint a csúszdák és más szórakoztató elemek gondoskodnak. A szülők és nagyszülők pedig szabadon élvezhetik a pezsgőfürdős és gyógyvizes medencék kényeztetését. Bük azonban ennél sokkal többet tartogat!

A legjobb családi program: mesebeli játszótér extrákkal

A helyiek és a Bükre látogató családok egyaránt vágytak arra, hogy legyen a településnek egy igazán hangulatos játszótere, ahol az apróktól a nagyobbakig mindenki jól érezheti magát. Az felsőbüki Deák park teljes átalakulását hozó Répcementi mesék és mondák világát idéző mesejátszótér koncepciója igazodik a folyópartok és vízi világok titokzatosságához. A csúszda malmot formáz, a rugós hinták háztáji és mezei állatokat idéznek, a szemfüles gyerekek pedig még egy-egy rejtőzködő mezei tündért is észrevehetnek a bokrok között.

Álomhelyszín egy családi vakációhoz

Kerékpáros kalandozás Bükfürdőn

Nagyszabású településrekonstrukciós folyamat zajlik az egykori Felső Büki uradalomból kifejlődött fürdő- és agrárvárosban, melynek részeként bicikliutak és kerékpáros pihenők épülnek, valamint egy új, 900 négyzetméteres park is kialakításra került. Nemsokára ráadásul impozáns közösségi térként funkcionáló új főtérrel is büszkélkedhet majd a település.

A büki Tourinform Iroda bérelhető kétkerekűkkel vár

Ennek a megújulásnak keretében készült el nemrégiben a Büköt Iklanberénnyel összekötő kerékpáros útvonal is, mely gyerekekkel együtt is kényelmesen teljesíthető. Az alig tíz kilométeres táv végén játszótér és a kis Metőc patak várja a kicsiket. Mivel a környékbeli településeken további csodákra számíthatunk, érdemes kerékpárt vinnünk vagy bérelnünk, ha néhány napot Bükön töltünk. Drótszamárháton a vidék bája, a helyiek kedvessége és a természet szépsége élmény az egész családnak.

Tökéletes pihenőhely a Kneipp Park és az Organikus Pont

A város kedvenc köztéri látnivalója

Bük egyszerűen verhetetlen, ha testi-lelki kikapcsolódásról van szó! A Kneipp Parkban 500 méteres száraztaposón próbálhatjuk ki a változatos talajtakarók talpmasszírozó hatását, ha pedig elfáradnánk, az Organikus Pont lebegő acélkosaraiban kényeztető relaxáció vár.

Páratlan izgalmak: Kristálytorony Kalandpark

Ilyen kalandban még tuti nem volt részed!

Ha április 1. és november 1. között Bük felé vezet az utunk, meghódíthatjuk Magyarország egyik legkülönlegesebb kalandparkját is. A Kristálytorony egyedülálló látnivaló hazánkban: kristályos szerkezete miatt nincs előre megszabott útvonal, úgy járhatjuk be az akadályokat, ahogy nekünk a legkényelmesebb. Szenzációsan látványos a közel 1 kilométeres kalandpálya, így feltétlenül iktassuk be a büki útitervbe!

Fedezd fel a legszebb büki épületeket

Egy település karakteréről nem csak a helyiek vendégszeretete, a gasztronómia és a történelem tud mesélni, hanem a műemléki épületek is. A 2019-ben kicsinosított Koczán ház például egy igazi kis kultúrpajta, a Szent Kelemen Plébánia vélhetően már a XII. században is itt állt, az Ökumenikus Kápolna pedig kívül-belül csodálatos.

Íme a legjobb büki szálláshelyek

Családi wellness az Alpok lábánál: Danubius Hotel

Danubius Hotel

Csak pozitív tapasztalatom van a szálláshellyel kapcsolatban . A személyzet, a tisztaság, az ételek az, hogy mennyire figyelnek a gyerekekre és a szülőkre is, hogy jól érezzék magukat az már felülmúlhatatlan.” – foglalói vélemény a Szallas.hu oldalán.

Szüless újjá az exkluzív Caramell Premium Resortban

Testi-lelki gyorstöltés a spa részlegen

„Finom ételek, kényelmes szobák, jó kiszolgálás. Dicséret a szaunamestereknek, nagyon jó és hangulatos szeánszokba volt részünk. Nagyon tetszett minden.” – foglalói vélemény a Szallas.hu oldalán.

Madárcsicsergős pihenés a Rigótanyán

Wellness panzió hamisítatlan magyar karakterrel

„A szállás, hangulatos, barátságos, jól megközelíthető, a személyzet kedves, nagyon segítőkész volt. A reggeli finom, bőséges, van választék, sőt még a kívánságomat is teljesítették egyik reggel. Kedves családias környezet, vacsorához éttermek a közelben, akár egy jó kis esti séta keretében. Csak ajánlani tudom.” – foglalói vélemény a Szallas.hu oldalán.

Rigótanya Relax & Wellness

Egy csipet luxus: Apartman Brigitte

Brigitte Apartman

„A Brigitte Apartman tökéletes választás volt számunkra egy hosszú hétvégi pihenés eltöltésére. Kényelmes és nagy apartmant kaptunk mindennel felszerelve. A vendéglátónk nagyon kedves és a környékben rengeteg szép hely van. Ajánlom mindenkinek.” – foglalói vélemény a Szallas.hu oldalán.                        

Mindegy, hogy gyerekkel vagy a pároddal indulsz vakációzni, hazánk egyik legszebb fürdővárosa tengernyi élménnyel vár az őszi és téli szezonban is! Kattints és mutatjuk a legtutibb nyugat-magyarországi látnivalókat, hogy kiadós legyen a bakancslistád >>

A „Fenntartható turizmusfejlesztés megvalósítása Bük Városában és Iklanberényben” című, TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00010 számú pályázati projekt teljes költségvetése 196.519.183, -Ft.

(Fotók: szallas.hu)


Exit mobile version