Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramja

Robogj bele a nyárba – 7 bámulatos látnivaló, amelyekért megéri kocsiba ülni

2 perces olvasási idő

Pattanjatok autóba, és fedezzétek fel Magyarország lélegzetelállító látnivalóit! Az országunk számtalan természeti kincset, történelmi helyszínt és elbűvölő kisvárost rejt, amelyek mind arra várnak, hogy felfedezzétek őket. Ebben a cikkben most olyan bámulatos látnivalókat szedtünk össze, amelyek megérik akár a hosszabb autózást is! Íme az ország néhány izgalmas látnivalója egy jó kis nyári road triphez!

1. Zemplén 

Magyarország vadregényes csücske tele van szebbnél szebb nevezetességekkel és izgalmas programokkal. Sűrű erdők, vidáman csordogáló patakok, haragosan zúgó folyók, romantikus kastélyok és hűs borospincék várnak rátok, ha országunk északkeleti része felé autóztok. A varázslatos Zemplénben érdemes több napot is tölteni, hiszen a történelem és a természet itt összeér.

Például keressétek fel hazánk egyik legismertebb borvidékét, Tokajt, és élvezzétek a dűlőket simogató nap sugarait! Aztán pedig húzodjatok vissza valamelyik hegyaljai pince hűsébe, és vigyetek haza egy üveggel a vidék híres nedűjéből, az aszúból. 

Robogj bele a nyárba – 7 bámulatos látnivaló, amelyért megéri kocsiba ülni
János vára kilátó, Kovácsvágás

Innen kocsival alig egy órára szédítő élményben lehet részetek, ha átsétáltok a sátoraljaújhelyi függőhídon. A Szár-hegy és a Vár-hegy csúcsait összekötő új  függőhíd egy igazi bátorságpróba, főleg tériszonyosoknak. A Nemzeti Összetartozás Hídját a maga 700 méterével ráadásul a világ egyik leghosszabb függőhídjaként tartják számon. 

A függőhíd után megtehettek még néhány kilométert a Rákócziak nyomában is: Sárospatak, Regéc vagy Szerencs vára ma is méltán őrzi a nagy múltú család emlékét.

TIPP: Nyerj 7 millió forintos Kia álomautót a Szallas.hu és új hűségprogramjával! 2024. június 17. – augusztus 31-ig játszhatsz. Hű! de jó lenne a vadonatúj Kia Picanto! Játszok >>

Pompás szállások a közelben

2. Boldogkőváralja

Ha a Zemplénben jártok, akkor a GPS-be mindenképpen üssétek be Boldogkőváralját is, ahol az út végén a Trónok Harcába is beillő, káprázatos Boldogkő várát találjátok.

Robogj bele a nyárba – 7 bámulatos látnivaló, amelyért megéri kocsiba ülni
Boldogkői vár, Boldogkőváralja

Az égigérő sziklán nyújtózkodó vár az impozáns látvány mellett fantasztikus kiállításokkal, hétvégente jelmezes tárlatvezetésekkel, lovagi bemutatókkal és interaktív, középkori fegyvertapogatóval is vár benneteket. Sőt, az éhes utazók egy falatnyi középkort is találnak benne, hiszen a vár  remek középkori éttermet is rejt. Ezekért a kalandokért mindenképpen megéri elautózni idáig. 

Pazar szállások a közelben:

Új Kia Picanto: kis autó nagy kirándulásokhoz: a 7 millió forint értékű, 2024-es, vadiúj Kia Picanto modell platinum felszereltségben, comfort csomaggal, Milky Beige színben vár. Városi kisautó, ami sportos, fiatalos és vagány külsejével, egyedi színeivel és LED-es nappali fényeivel kitűnik a tömegből. Egyedi belső tere pont olyan jól néz ki, mint amennyire kényelmes. Most meg is nyerheted az autót! Megnézem >>

3. Sümeg

Bármelyik úton is közelítitek meg Sümeget, csodálatos várát már messziről kiszúrhatjátok. Parkoljatok le a Várhegy tövében lévő parkolóban, és kaptassatok fel a történelmi kalandokat ígérő erődbe. A hegytetőt uraló várban interaktív kiállításokat és különböző bemutatókat nézhettek meg. A vár tövében található Lovagi Arénában zajló történelmi lovasjátéktól pedig biztosan leesik az állatok. 

Robogj bele a nyárba – 7 bámulatos látnivaló, amelyért megéri kocsiba ülni
Sümegi vár

Sümegen érdemes megállni a város szívében található Urunk Mennybemenetele-templomnál is, amit „a magyar rokokó Sixtus-kápolnájának” is neveznek elképesztő freskói miatt. Csodáljátok meg a templom belsejét díszítő nagy ívű alkotást, majd sétáljatok át a néhány éve felújított Püspöki Palotába. A túra végén pedig ugorjatok be egy fantasztikus ízvilágú natúr borért az Egly Kézműves Borászat palotához tartozó, 500 éves pincéjében. 

Ha már csak egy jó szállás hiányzik a kiránduláshoz, akkor nézzetek rá ezekre:

4. Csókakő

Pakoljátok meg a csomagtartót minden földi jóval, és piknikezzetek a csókakői vár tövében. A síkság és a Vértes találkozását vigyázó gótikus vár aljában remek pihenőhelyet találtok. Bár a parkoló fizetős, de cserébe találtok itt mosdót, játszóteret, padokat és néhány büfékocsit is.

Robogj bele a nyárba – 7 bámulatos látnivaló, amelyért megéri kocsiba ülni
Csókakői vár

A picike szirten álló, jelenleg ingyenesen látogatható várba felmászva pedig káprázatos panoráma tárul majd elétek, így ezt a helyet is mindenképpen megéri felkeresnetek!

Szállások Csókakőn:

5. Ozora

Napszemcsit fel, ablakot le, és irány a béke és szeretet fesztiválja Ozorán! A 2024. július 26. és augusztus 6. között a dádpusztai völgyben tartott egyedi hangulatú fesztivál hazánk egyik legkülönlegesebb eseménye.

Robogj bele a nyárba – 7 bámulatos látnivaló, amelyért megéri kocsiba ülni
Ozorai Pipó vára

Ha pedig a zene helyett inkább a történelemben szeretnétek elmerülni, akkor Ozorai Pipó kocka alakú várkastélya kihagyhatatlan látnivaló. A gazdagon berendezett vár garantáltan lenyűgözi a látogatóit.

Szuper szállások Ozora közelében:

6. Szigligeti vár

Nincsen nyár az M7-es és a Balaton nélkül. Ugorjatok el a Balaton-felvidék legszebb várához Szigligetre, ahonnan lélegzetelállító látvány nyílik a türkiz összes színében játszó magyar tengerre. A lankás szőlőskertek fölé magasodó délceg várat bebarangolva ne hagyjátok ki a mai napig esküvőknek helyet adó kápolnát és a látványos barokk konyhát se.

Robogj bele a nyárba – 7 bámulatos látnivaló, amelyért megéri kocsiba ülni
Szigligeti vár

Szállások Szigligeten, ha több napot is maradnátok:

7. Somló hegy

A vulkáni eredetű Somló mindössze 432 méter magas, mégis ikonikus hegyként magasodik a környező síkság fölé. Hagyjátok a kocsit egy kicsit magatok mögött, és másszátok meg a hajdanvolt tűzhányót! Pillantsatok körbe a hegy köveiből épült Szent István-kilátó tetejéről, ahonnan tiszta időben nemcsak a Balatont, hanem akár még az Alpokat is láthatjátok.

Robogj bele a nyárba – 7 bámulatos látnivaló, amelyért megéri kocsiba ülni
Somlói vár, Doba

A kilátóból leereszkedve fedezzétek fel az ötszáz éves Somlói vár filmbe illő, gótikus maradványait. A tanúhegy lábánál pedig a Szent Márton-kápolna bájos kis épülete is megér egy kitérőt. 

Ha pedig a környéken maradnátok, akkor ezekben a szállásokban nem fogtok csalódni:

Ha kedvet kaptatok ezekhez a remek úti célokhoz, akkor öveket bekötni, és irány az országút! Maradj több napraválogass szuper szállásaink közül! >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%