Site icon Szallas.hu Blog

Romantika és Párizs – A tökéletes őszi utazás kettesben (+ akciós utazási ajánlatok)


Korzózás kéz a kézben az álmos Szajna mentén, gyertyafényes vacsora egy sétahajón, romantikus piknikezés a Tuileries vagy a Buttes-Chaumont parkban; csak hogy néhány romantikus programot említsünk, ha a kedveseddel látogatsz Párizsba. Ha már láttad az Emily Párizsban c. sorozatot, és élőben is átélnéd az élményt, olvasd el cikkünket és látogass el a francia metropoliszba!  

Eiffel-torony, Párizs

Korcsolyázzatok az Eiffel toronyban

A kedveseddel eltöltött időnél már csak az a jobb, ha együtt fedeztek fel új dolgokat. A párizsi utazás során keressétek fel a város szimbólumait. Rengeteg látogatót vonz az Eiffel-torony, habár a helyiek nincsenek oda érte. Az 1889-es világkiállításra terveztette Gustav Eiffel, és a svájci Maurice Koechlin készítette. A 325 méter magas torony magasabb, mint a római Szent Péter Bazilika.

A városlakók ellenszenve miatt többször le akarták bontani, ám még ma is régi fényében pompázik. Mindenképpen megér egy látogatást, ha ellátogattok oda, hiszen csodálatos panoráma tárul elétek a magasból.

Az Eiffel torony

Az idők során számos átalakítást végeztek rajta, ennek örömére az első emeleti üvegpadlón át szédületes magasságból csodálhatjátok meg a Szajna környékét. Szintén ezen a szinten telente korcsolyába lehet bújni. Ha eddig még nem próbáltátok ki, itt a remek lehetőség, hogy jégen csúszva is egymásba boruljatok. 

Kilátás a toronyból

Az Eiffel-torony második emeletén pazarul berendezett étterem fogad. A több Michelin csillagos francia séf, Alain Ducasse által megálmodott ínycsiklandó finomsággal kényeztethetitek magatokat. Tökéletes vacsorahelyszín, gyönyörű a kilátás naplementekor, amikor kigyulladnak az alattatok elterülő látványosságok és utcák fényei.

Az Eiffel Torony belsejében

Andalgás kéz a kézben

A francia főváros tömegközlekedése kiváló, de a metrózás közel sem olyan élvezetes, mint kézen fogva bandukolni a Champs-Élysées-én. Vegyétek célba a nagyobb parkok egyikét, a Jardin des Tuileires vagy a Jardin de Luxembourg-ot.

Ezekben a hatalmas rendezett kertekben sétálhattok, szép időben pedig piknikezhettek. Ha a fűben ücsörgéshez már hűvös van, akkor vegyétek nyakatokba a várost, és irány a Szajna part, vagy a Champs- Élyssées forgatagában található kávézók egyike

Megéri betérni a Tuileire-ák kertjébe

Ringatózás a Szajnán

Rengeteg hajótársaság kínál jegyeket, hogy a folyóról is meg tudjátok csodálni Párizst. Az egyórás, idegenvezetéssel egybekötött kirándulós utak mellett vannak olyan társaságok, amik lehetővé teszik, hogy a vízijárművön fogyasszátok el az ebédet vagy a vacsorát.

Az esténként fél kilenckor induló járatra nagyjából 44.000 Ft-tól lehet jegyet kapni. Ez tartalmazza az üdvözlőitalt, illetve, a három- vagy négyfogásos vacsorát, illetve, hogy élőzenére táncolhattok, miközben a hajó nyugodtan lebeg a Szajna vizén.

Az üvegtetős hajókról kényelmesen megcsodálhatjátok a nevezetességeket 

Szerelem a művészetben

A szerelem számos művészt alkotásra inspirált. A Louvre tematikus berendezésének köszönhetően néhány óra bejárhatjátok a témában született festmények, szobrok sokaságát. Nyomon követhetitek Ámor, a szerelem istenének születését és az ő tapasztalatait a szerelemmel kapcsolatban, illetve, hogy a letűnt történelmi korokban hogyan viszonyultak ehhez a nemes érzéshez.

A Louvre-ba többször el kell látogatnotok, ha mindent szeretnétek látni

TIPP: Elkerülhetitek a sorban állást, ha online előre megveszitek a jegyeteket fejenként 17 euróért. A digitális jegy előnye, hogy nem kell kinyomtatni, így biztosan nem marad otthon vagy a szállodában. Csak felmutatjátok a telefonon és már mehettek is nézelődni.

Montmartre negyed

A Montmartre negyed Párizs bohém része, ahol többek között Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Claude Monet is élt és alkotott. A 19. század végén itt nyitotta meg kapuit a Moulin Rouge, ami a korszellem számára botrányosnak számított erotikus revüivel, táncosaival.

Ha nem is ültök be egy műsorra, sétáljatok egy nagyot a kerületben. Lépcsők sokasága, macskaköves utcák, utcazenészek és festők teszik még hangulatosabbá az amúgy is különleges negyedet. 

Romantikus lépcsők és utcák a Montmarte negyedben

A felhők felett

Nem csak képletesen lehettek annyira boldogok Párizsban, hogy úgy érezzétek, hogy a felhők felett jártok. Számos pontja van a városnak, ahonnan páratlan kilátásban lehet részetek. Válassz ki egyet az alábbiak közül, és mindenképpen tervezd bele a párizsi utazás programjába

A Sacré-Cour Bazilika a francia főváros legmagasabb pontján épült, ezért csodálatos panoráma vár titeket a tetejéről. Kétféleképpen lehet feljutni: vagy megmásszátok a 263 lépcsőfokot, vagy siklóra szálltok. A római templom ingyenesen látogatható, viszont a mesés magaslati látképért 7 eurót kell fizetni. 

A gyönyörű Sacré-Cour

A Centre Georges Pompidou kívülről egy csarnokra hasonlít. A futurisztikus enteriőr, a varázslatos tetőterasz, a kiállítások, könyvtár tömegeket vonz, ezért, ha itt szeretnétek ebédelni vagy vacsorázni, foglaljatok asztalt. 

A Diadalív mindössze 50 méter magas, de kiváló elhelyezkedése miatt sokkal élvezetesebb panorámát nyújt, mint a jóval magasabb Eiffel torony. Ha az adventi időszakban utaztok, akkor szemtanúi lehettek, ahogy mesevilággá változik az egyedülálló karácsonyi fényekbe burkolódzó metropolisz.

A Diadalív

Maradjon meg nektek örökre Párizs!

Különleges lánykérést tervezel? Emlékezetessé szeretnéd tenni az évfordulótokat? Vagy csak megszöknétek egy last minute utazás lehetőségével a világ elől kettesben pár napra? Franciaország tárt karokkal várja a szerelmeseket.

Megérintett a francia romantika bája? Nézd meg ajánlatainkat és foglalj le egy varázslatos szállást! >>

(Képek: shutterstock.com)


Exit mobile version