Site icon Szallas.hu Blog

Romantikus kirándulóhelyek Magyarországon


Napfény, romantika, szerelem vár Magyarország legszebb helyein! Gyertek, fedezzünk fel együtt Magyarország romantikus arcát! 

Szeged, a napfény és a romantika városa

Napfény, halászlé és a Tisza-part. Kell ennél több, hogy boldog órákat töltsünk együtt andalogva azzal, akit szeretünk?

Szeged belvárosa

Talán nem, hiszen ha szeretnétek kikapcsolódni, aktív pihenéssel eltölteni az időt, akkor nincs más dolgotok, mint ellátogatni Szegedre. Az ország harmadik legnépesebb városa nem véletlenül kapta a „Napfény városa” elnevezést, itt tényleg szinte mindig süt a nap, ami persze hatással van boldogságfaktorunkra. Aztán ez az egyetemi város számos kulturális programot kínál sok látnivalóval, és rengeteg andalgásra érdemes hellyel. Ha csak sétálgatni szeretnétek, akkor menjetek végig a Tisza parton, vagy ballagjatok végig a Széchenyi téren. Üljetek ki a Zenélő kúthoz vagy menjetek be a Reök Palotába, ami egy az igazi romantikus szecessziós épületbe, ahol remek kiállításokat is láthattok. Esti órákban pedig szinte kötelező végigsétálni a belvároson és a Dóm téren, mert a város ilyenkor tényleg varázslatos.

⇒ Rejtett kincsek és titkos helyek Szegeden, amiket csak kevesen ismernek


Martonvásár – Brunszvik kastély

Szeretnétek messzebbre utazni és csodákat látni, de csak pár órára vállalták a nagyik az unokákat? Akkor most figyeljetek, mert itthon is találtok egy darabka Angliát.

Brunszvik-kastély, Martonvásár

Martonvásáron, az angol-neogót stílusú Brunszvik-kastély és elképesztően szép parkja elétek hozza a várt romantikus érzést. A hófehér falú Tudor stílusú kastélyban, amelynek leghíresebb vendége Beethoven volt, egy igazán szép és romantikus napot tölthettek el, sétálva a kastély múzeumi emlékei között és az angol parkban.

Itt találhatjuk Magyarország talán legszebb kastélyparkját, amit Gróf Brunszvik Antal 1783–85-ben a kastély építésével együtt kezdett el építetni. Brunszvik Ferenc paradicsommá varázsolta az addig kietlen pusztaságot, amelynek fái között megtalálható a mocsári ciprus, a páfrányfenyő, a juhar és a platán. A hársak közé amerikai szivarfát, balkáni vadgesztenyét ültettek. A park központjából kifelé haladva eredeti kőris-éger láperdőt, tölgy-kőris ligeterdőt, törpe mandulásokat is telepítettek. A 70 hektáros park közepén átfolyó Szent László-patak vizének felduzzasztásával kis tavat alakítottak ki, benne sziget, hatalmas, árnyas fákkal és szabadtéri színpaddal. Olyan, mintha a tündérek kertjébe kaptunk volna pár órára egy boldogságbelépőt.

A Kastélypark minden nap 8-17, télen: 8 – 16 óráig van nyitva.

⇒ Legszebb kirándulóhelyek Budapest környékén

Szilvásvárad – Szalajka-völgy

Természetesen tudom, hogy vannak vagányabb párok, akik szívesen barangolnak a természetben, vagy kirándulva, túrázva töltenek el kettesben pár órát vagy napot. Ezért ami személyes kedvencem, azt ajánlom nektek is.

Szalajka-völgy

Ugyanis Szilvásvárad amellett, hogy hazánk egyik legszebb vidékén található, számos gyönyörködtető elemet foglal magába. A forrásokkal, patakokkal, barlangokkal tűzdelt Szalajka – völgyet ezért semmiképpen ne hagyjátok ki. Az Állami Ménesgazdaság ménesudvarában pedig az év minden szakában megcsodálhatjátok a lipicai ménes gyönyörű példányait, majd romantikus sétakocsizásra is befizethettek. Hogy ne menjetek hiába, az alábbi információk fontosak lehetnek: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad szolgáltatásai: – fogatos méneslátogatás – fogathajtó tanfolyamok – lovastúrák – lovardai lovaglás – esküvői fogat kölcsönzés – csapatépítés – amatőr fogathajtás – lovasbemutató – múzeumok, kiállítások (Lipicai Lótörténeti Kiállítás és Hajtókocsi Múzeum) A szolgáltatások igénybevétele előtt, előzetes bejelentkezés szükséges! Munkaidőn kívül: +36 30 627 8303

⇒ 5 ok, amiért Szilvásváradot látni kell

Vác történelmi belvárosa és a Duna-part

Vác és a Duna-part egybeolvad a romantikával. Ez a honfoglalást követően kialakult település, amely korai püspöki székhely is volt, most barokk belvárosával igazi romantikus történelmi sétára invitál.

Vác történelmi belvárosa

Első királyunk, Szent István is kedvelte ezt a remek környezeti adottságokkal rendelkező tájat, és ha jobban szétnézünk, akkor a mi személyes kedvencüké is válhat. Aki szereti az újdonságokat és a titkokat, az ebben a városban bőven talál belőle. Egy kincskereső randira is elviheted párodat, hiszen tudtad, hogy Vácon található Magyarország egyetlen Diadalíve? Az egyetlen, ma is járható barokk híd? Az egyik legszebb, háromszög alakú barokk tér? Vagy, hogy kik a váci múmiák? Vagy azt, hogy a Pom-Pom és Gombóc Artúr „atyja”, Sajdik Ferenc karikaturista kiállítása hol található a városban? Nos, most itt a lehetőség, hogy felfedezzétek.

⇒ Páratlan kilátás és történelmi látnivalók a Dunakanyarban

Csodabogyós-barlang – Balatonederics

Egy igazán különleges helyet mutatok most nektek, ami egyben remek program azoknak, akik szeretik a kihívásokat. Ha próbára akarod tenni párod bátorságát, akkor nosza, menjetek le egy barlang mélyére! Hogy hova?

Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén a fokozottan védett Csodabogyós-barlangba, amely Magyarország tizedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén nyíló barlang a bejárat mellett is látható szúrós csodabogyó nevű örökzöld cserjéről kapta nevét, amelynek itt találjuk északi elterjedési határát.

A barlang jelenleg ismert járatainak hossza összesen több mint 6 kilométer, mélysége -136 m. Járatai elsősorban tektonikus mozgások során jöttek létre, így túlnyomórészt hasadékfolyosók, termek és aknák jellemzik. Az itt választható túrák fantasztikus termeket érintenek, mint a Függőkert és a Meseország, ami dunántúli viszonylatban igen sok és változatos képződményt foglal magába. Különleges látnivaló ez, egy új világ, aminek közös felfedezése a szakvezetett túrák segítségével örök élmény lehet.

⇒ TOP10 családbarát hotel a Balatonnál

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version