Site icon Szallas.hu Blog

Romantikus sikátorok Horvátországban – eltévedni kötelező!


Ha Horvátország, akkor tengerpart! Illetve… nem feltétlenül. Horvátország vonzereje nem merül ki az Adria szépségében, hiszen számtalan ékszerdoboz város várja a turistákat, hogy visszarepítsenek az időben. Azonban nem csak a jól ismert Split és Dubrovnik létezik: nézzünk most 5 olyan kisebb városkát, amelyek gazdag történelemmel és romantikus sikátorok hangulatával várnak Horvátországban.

Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban

Rovinj belvárosában

Romantikus sikátorok Horvátországban

Korcula

Korcula az azonos nevű sziget egyik legnépszerűbb városa, amelyet úgy is hívnak, „kis Dubrovnik”, és bizony nem véletlenül. A vörös háztetők tengerének, a középkori erődnek és persze a macskaköves utcák labirintusának köszönhetően Korcula olyan, mintha egy képeslapról ugrott volna le. A szigetre rendszeres kompjárat közlekedik, többek között Splitből is.

Szállások Korculában >>

Szűk utca Korculában

Sibenik

A gyönyörű Krka Nemzeti Parktól mindössze 15 km-re található Sibenik tele van középkori épületekkel, de engem nagyrészt az az egészen pazar kilátás fogott meg, mely a városból az Adriára nyílik. Sibenik népszerűsége egyébként azóta nagyot nőtt, mióta itt forgatták a Trónok Harca bizonyos jeleneteit (emlékszünk Arya Stark tréningjére Braavosban, ugye?).

Szállások Sibenikben >>

Sibenik hangulatos belvárosa

Trogir

Tudtad, hogy ide menekült IV. Béla a tatárok elől? Trogir belvárosa igazi gyöngyszem, és 1997 óta a UNESCO világörökség része. A keskeny utcákban bolyongva számtalan kis vendéglőbe, eldugott ajándékboltba és fagyizóba lehet botlani. A város maga egy apró sziget, mely könnyedén elérhető autóval az összekötő hídon keresztül.

Szállások Trogirban >>

Trogir sikátorai kész labirintust alkotnak


Romantikus sikátorok Horvátországban: Zadar

Ez Horvátország legrégebben lakott városa, ahol az ókori római romok és középkori templomok között hangulatosabbnál hangulatosabb szűk utcák kacskaringóznak. Jó hír, hogy általában mentes a turisták tömegeitől, legalábbis a többi, népszerűbb történelmi városhoz képest. A város felfedezése közben érdemes beülni egy étterembe, mert Zadar híres a kiváló tengeri specialitásairól!

Szállások Zadarban >>

Rovinj

Hozzánk egészen közel, az Isztriai-félszigeten található ez a magas sziklaszirtre épült festői kisváros. Rovinj kulturális és művészeti központ is, erős olasz hatással – a horvát mellett manapság is hivatalos nyelve az olasz. Habár az óváros rész nem kifejezetten nagy kiterjedésű, könnyű eltévedni a sikátorok útvesztőjében. Ilyen romantikus szűk utcákban pedig még eltévedni is egy igazi élmény, nem?

Szállások Rovinj városában >>

Rovinj utcáin
Még több tengerparti szálláshelyért nézz körül a szallas.hu oldalán! >>

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version