Site icon Szallas.hu Blog

Romantikus szigetek Horvátországban – Poszeidón ajánlásával! (+ szállástippek)


Vidám esernyős, színes koktélokat kortyolgatnál, miközben a tengerparton napozol egy hangulatos városnézés után? Mutatjuk, melyek azok a romantikus szigetek Horvátországban, ahol felejthetetlen élményben lesz részed a pároddal. Útra készen áll a bőröndöd?

Korčula – A sziget, amely még Poszeidónnak is kedves volt

A sziget szépségéről mi sem árulkodik jobban, mint a legenda, miszerint Poszeidón, a tenger istene a gyönyörű Kerkyrának ezt a szép szigetet adományozta. Korčula a hatodik legnagyobb Adriai-sziget, a szőlőültetvények, olajfaligetek és apró falvak látványa azonnal otthonossá teszi az itt tartózkodást.  

A sziget legszebb része Korčula városa, ha itt jársz, a helyi kőfaragás hagyományának számos nyomát találod majd a domborműveken. 

Korčula szigete

Szállástippek Korčula szigetén

Apartman Mir Korčula – Állatbarát apartman tengerparti panorámával 

A 8 férőhelyes, állatbarát apartman egyaránt jó választás egy hosszabb horvátországi nyaraláshoz és egy rövid hétvégi kiruccanáshoz. Az apartmanokhoz klíma, saját fürdőszoba és saját terasz tartozik, és a parkolás is ingyenes. Jó hír, hogy a szálláshelyen tárcsán is sütögethetünk, ráadásul a Kavicsos strand a szálláshelytől kevesebb, mint 50 méterre található.

Apartmanok Parkolóhellyel Prigradica – Vár az idilli pihenés!

A 12 barátságosan berendezett, kényelmes apartman ideális választás nagyobb családok és baráti társaságok számára, ráadásul macskákat és kutyákat is szeretettel várnak. A parkolás, a wifi és a légkondi ingyenes, és grillezésre is van lehetőség. A Kavicsos strand 200 méterre található.

Dragan’s Den Hostel Korčula – Ha medencés szálláshelyet választanál

A saját medencével rendelkező, légkondicionált szálláshely Korčula óvárosától 3 km-re található. A konyha közös, ám a fürdőszoba saját, zuhanyzó vagy kád lett beépítve. Az épületnek saját terasza van, ingyenes a wifi, a parkolás és a légkondi. A környéken kerékpározni, túrázni és strandolni is lehet. 

Rab – Romantikázz a középkori várfalak között!

Ha van olyan sziget, ami egészen biztosan felkerülhet a legromantikusabb szigetek Horvátországban listádra, Rab ilyen. A meseszép óvárosban sétálva a kacskaringós sikátorok, és az egykori várfal megmaradt részei garantáltan levesznek a lábadról, ahogyan a nyílt tenger, a homokos part és a pálmafák is. 

A mólón sétálgatva esténként gyönyörködj a naplementében, és élvezd ki a pihenés minden percét. Rab szigete a legendák és a hajós élmények fellegvára

Rab szigete

Szállástippek Rab szigetén

Apartments Bajcic Kampor – Medencés nyaraló minden kényelemmel

A kutyabarát ház négy ízlésesen berendezett, barátságos apartmannal várja azokat, akik saját teraszra, elképesztő panorámára és szabadtéri medencére vágynak a kiszemelt szálláshelyen. Az apartmanokban a légkondicionálás biztosított, van wifi, illetve a parkolás is ingyenes. A helyszínen van grillezési lehetőség, a legközelebbi strand pedig 500 méterre található.

Apartments Palit Rab – Panorámás vízparti szálláshely

A saját erkélyes apartmanok alkalmasak akár arra is, hogy nagyobb társaságot fogadjanak, ugyanis az 5 apartmanban összesen 16 fő fér el kényelmesen. A kutyát sem kell otthon hagynotok, itt ugyanis a négylábú kedvenceket is tárt karokkal várják.  A legközelebbi Kék Zászló strand csupán 100 méterre fekszik, de a Kavicsos strandig is csak 1 kilométert kell gyalogolni. Újabb pont a térképen, amelyet nem hagyhatunk ki a legromantikusabb szigetek Horvátországban listánkról!

Apartmanok A Tenger Mellett Supetarska Draga – Vár a napsütés!

Ha olyan szálláshelyet keresel, amelynek a teraszáról gyönyörködhetsz a lemenő nap fényében, akkor ne menj tovább, megtaláltad. A 11 barátságosan berendezett apartman egyikében nagyszerű élmény lesz a pihenés a sziget felfedezése után, a legmelegebb napokon pedig csupán 300 métert kell megtenni ahhoz, hogy a tenger hűsítő hullámaiba vethesd magad.

Mljet – Ha túrázásra és romantikázásra vágysz

A Mljet a horvát Adria nyolcadik legnagyobb szigete, amely a városnézés, a kulináris kalandok és a strandolás mellett eldugott látnivalókkal csalogat magához. A sziget délkeleti részén található a Mljet Nemzeti Park, ennek köszönhetően a sziget egy nagy része turisták által szinte teljesen érintetlen maradt.

Ha olyan romantikus kikapcsolódásra vágysz, amelyet összeköthetsz egy kis kirándulással a sziget természeti kincsei között, akkor a legjobb helyen jársz!

Mljet szigete

Szállástippek Mljet szigetén

Apartmanok A Tenger Mellett Sobra – Elképesztő kilátás, csodaszép környezetben

A szálláshely – különleges fekvésének köszönhetően – alighanem az egyik legszebb a szigeten, annál is inkább, mert a természet és a tenger közelsége együttesen ajándékoz meg a csend és a nyugalom fogalmával. 

Ülj le a sziklák szélére, romantikázz a vízparton, vagy élvezd a kikapcsolódást az apartmanok egyikében! 

Apartment Ruža Sobra – Teraszos szálláshely vízparti kilátással

Ha szeretsz grillezni, és szívesen borozgatsz egy egész napos kirándulás után a teraszon, akkor számodra ez lesz az ideális szálláshely. A legközelebbi sziklás és betonos strand is 200 méter távolságra fekszik, így ha kedved támad a túrázás után egy kicsit strandolni, természetesen arra is van lehetőséged. A szálláshelyen ingyenes a parkolás.

Apartmanok A Tenger Mellett Prozurska Luka – Élvezd a tenger közelségét!

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy a szálláshelyhez nem csak, hogy közel van a tenger, de még csónakázni is lehet? Ha meguntad a csónakázást, sétálhatsz egyet a vízparton, aztán felfedezheted a Mljet Nemzeti Park bámulatos látnivalóit

Ez a sziget igazán hangulatos választás egy romantikus kikapcsolódáshoz, a szálláshely pedig a tengerpart kedvelői számára igazi jolly joker!

A legromantikusabb szigetek Horvátországban csak rád várnak. Foglalj szállást még ma, romantikázz a tengerparton akár már holnap!

(Képek: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version