Site icon Szallas.hu Blog

Pihenj a hazai hotelben, amely elvitte a szállodák Oscar-díját! – Science Hotel Szeged


A tudomány rajongója vagy, esetleg örömmel pihennél egy hotelben, amely kémcsövekkel és Oscar-díjas lobbyval kényeztet? A Science Hotel Szeged páratlan a maga nemében, a hotel helyiségeinek berendezését a tudomány egyes területei inspirálták. 

Akár a matematika doktora vagy, akár csak szívesen gyönyörködnél reggelenként az ágyadból a Föld látványában, bátran mondj igent erre a nem mindennapi élményre! 

Tudományos világ fényűző köntösben

Nem túlzás azt állítani, hogy Oscar-díjas hotelben pihenhetsz Szegeden, hiszen a lobby bár 2017-ben a neves amerikai Gold Keys Award díját is elnyerte, amely a vendéglátóipar design Oscar-díja. 

Hotel lobby

Ha olyan szállodában pihennél, amelyben a tudomány és kényelem tökéletes összhangja találkozik, akkor a Science Hotel Szeged tökéletes választásnak bizonyul majd számodra. Akár a családdal, akár csak a pároddal pihennél, élvezni fogod a design szálloda modern, ugyanakkor barátságos berendezését, és teljesen egyedi hangulatát

Tudtad? A hotel a városközpontban helyezkedik el, alig 5 percre a Kárász utcától, Szeged belvárosának legismertebb sétálóutcájától. 

Design szálloda, egyedi enteriőr

Lebilincselő, eklektikus, földöntúli

Ez a három jelző tökéletesen leírja a hotelszobák stílusát és hangulatát, ugyanis ebben a hotelben a szobák a legkevésbé sem hétköznapiak

A hotel 43 szobával, ezen belül 7 különböző szobatípussal várja a vendégeket a Standardtól az Executive-ig. Ha szereted a prémium minőségű ágyakat és az egyedi enteriőrt, akkor itt garantáltan jól fogod magad érezni. 

Kertre néző erkélyes, háromágyas szoba

A szobák, illetve az épület minden helyiségének berendezését a tudomány több területe inspirálta. A falak és a burkolatok olyan látvánnyal fogadnak, mintha egy hihetetlenül izgalmas szelfimúzeumban járnál.

A lépcsőház nyomtatott áramköröket idéző szőnyegpadlója, illetve az azt körülvevő üvegfalon feltűnő bináris számzuhatag biztosan nagy kedvenced lesz, ahogyan az is, hogy a szobákban képletek, bolygók, és kémcsövek fogadnak.

Ha ez még nem lenne elég ahhoz, hogy első látásra megszeresd ezt a rendhagyó hotelt, tudnod kell, hogy az ötszintes hotel lobbyja is tartogat számodra izgalmakat. A svédasztalos reggelinél a minőségi alapanyagokra és az egészségtudatos táplálkozásra helyezik a hangsúlyt, ráadásul a glutén és laktózérzékenyekre is gondolnak

Nézz fel a lámpákra, alaposan térképezd fel a gazdag szín- és formavilágot, majd rendelj magadnak egy kellemes koktélt, dőlj hátra és érezd jól magad! 

Hotel lobby – reggeliző helyiség, Science Hotel Szeged

Kihagyhatatlan tudományos programok és élmények Szegeden

Alig várod, hogy a hangulatos hotelszobád feltérképezése után Szeged tudományos programjait is felfedezd? 

A város minden korosztály számára tartogat izgalmakat, élvezd a kikapcsolódást és hagyd, hogy a napfény városa a legizgalmasabb arcát mutassa neked.

A következő programok garantáltan nem okoznak majd csalódást: 

Szent-Györgyi Albert Agóra

A Szent-Györgyi Albert Agóra, vagy más néven Szegóra második és harmadik emeletén tudományos programok várják a látogatókat. Itt működik a Szegedi Biológiai Kutatóközpont látványlaboratóriuma, illetve 1000 négyzetméteres kiállítótéren az Informatika Történeti Múzeum kiállított tárgyait is megtekintheted.

Szent-Györgyi Albert Agóra

Szeged Belvárosi Mozi VR és AR élménytár 

Magyarország vadonatúj filmes VR élménytára VR (virtuális valóság) és AR (kiterjesztett valóság) kalandokkal teszi különlegesebbé a szegedi látogatást. A VR game room és VR mozi mellett filmtörténeti kiállítás is vár az intézményben, amely sétatávolságra fekszik a Belvárosi hídtól és a Széchenyi tértől

Azt az egyedülálló, 360 fokos VR filmet mindenképpen vedd fel a VR bakancslistádra, amely Zsigmond Vilmos magyar származású amerikai Oscar-díjas operatőr életét mutatja be

Virtuális Élménytár, Szeged

Szegedi Csillagvizsgáló

A Szegedi Csillagvizsgáló távcsöves megfigyelésekkel és az égbolt bemutatásával teszi izgalmasabbá a látogatást azok számára, akik érdeklődnek a csillagászat iránt. 

Az ismeretterjesztő előadások keretében többet tudhatsz meg az exobolygókról, az űrutazásról, a galaxisokról és a fekete lyukakról, míg a távcsöves bemutatón megfigyelheted az aktuálisan látható bolygókat és csillaghalmazokat.  

Szegedi Csillagvizsgáló

Ha legszívesebben már ma felfedeznéd a Science Hotel, illetve Szeged tudományos kalandjait, akkor a szálláshelyre ITT tudsz szobát foglalni. 

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version