Site icon Szallas.hu Blog

Sétálj a fák között a kaszói lombkorona-tanösvényen!


Tudtátok, hogy már nem csak a Magas-Tátrában, hanem Magyarországon is található olyan lombkorona-tanösvény, amelyen végigsétálva a fák között érezhetjük magunkat?

Kaszó lombkorona-tanösvény

A Somogy megyei Kaszó település szomszédságában 2017-ben épült egy közel 10 méter magas, 124 méter hosszú tanösvény, amelyen végigsétálva megismerhetjük a belső-somogyi erdők világát.

A felső szinten egy hídszerkezeten halad az út. A Hent László építész tervei szerint 200 köbméter faanyag felhasználásával készült hidat hosszában több helyen „megtöri” egy-egy pihenő, illetve a létesítményt egy függőhíd elem teszi még izgalmasabbá.

A sétány végén egy „láthatatlan” les kapott helyet, ahonnan akár vadlesre is lehetőség nyílik.

Szállást keresel Somogy megyében? Ezeket ajánljuk ⇒

A fel- és lejárókon, valamint a fenti sétányon, pihenőhelyeken interaktív táblák segítségével ismerhetjük meg a gyertyános-tölgyes erdő szintezettségét, valamint növény- és állatvilágát.

Íme egy kedvcsináló videó a tanösvényről:

Megközelítés:

A lombkorona-tanösvény Kaszó központjától mintegy 450 méterre található, onnan egy könnyű, 10 perces sétával érhető el.

SZÁLLÁSTIPPÜNK KASZÓN

Kaszó Vadászház és Üdülő

 

 

A KASZÓ Zrt. Kaszó Vadászház és Üdülő Belső-Somogy legnagyobb összefüggő erdőtömbjében található.  Gyönyörű fekvésének és háborítatlan csendjének köszönhetően az idelátogató vendégek mind testileg, mind szellemileg teljes mértékben felüdülhetnek. A kikapcsolódásról számos program, illetve szolgáltatás gondoskodik, az étterem többek között ínycsiklandozó vadételekkel várja vendégeit.

További részletek ⇒

 

 

 

 


Fotók: kaszort.hu


Exit mobile version