Site icon Szallas.hu Blog

Sétálj végig a nagyharsányi Kikerics panorámasétány útján!


Ha örömmel választasz olyan kirándulóhelyet, ahol elképesztő panoráma fogad, ráadásul elhatároztad, hogy felkeresed az ország összes panorámasétányát, akkor reméljük, szerepel a listádon a nagyharsányi Kikerics panorámasétány is. Hol találod a sétányt, és milyen élményeket ígér a kirándulás? Tarts velünk, máris mutatjuk! 

Kikerics panorámasétány

Kikerics panorámasétány, Szársomlyó – Kilátás a villányi borvidékre

Ha nem jártál még a Szársomlyón, akkor fontos tudnod, hogy ez hazánk legdélebbi hegye, és egyben a Villányi-hegység legmagasabb hegytömbje. Régóta tervezed már, hogy közelebbről is megismerkednél Baranya megyével? Akkor mindenképpen vedd célba a mészkő-szigethegyet, amelynek hossza 3,2 km, szélessége pedig 1,7 kilométer. 

A panorámasétány 2019-ban épült, és a nevét – Kikerics panorámasétány – természetesen az itt élő magyar kikericsről kapta, amely fokozottan védett növény. A sétány célja, hogy bemutassa a Szársomlyó értékeit, köztük 50 védett növényfajt, amelyből 7 faj hazánkban kizárólag itt fordul elő. 

Kikerics panorámasétány

A panorámasétány mellett érdemes megnézni a közeli Nagyharsányi Szoborparkot is, amely a környék kőzeteiből készült szabadtéri kiállítás. A szoborpark különlegessége, hogy a szobrokat biztosan te is el akarod majd nevezni, ahogyan azt a korábbi látogatók is tették. 

A közel 130 csavart oszlop, és rendhagyó formájú alkotás között néhány olyan keresztnevet kapott, mint a Villányi Vénusz, az Emlék, vagy éppen a Kolumbusz tojása. A sétányt a szoborparkon keresztül lehet megközelíteni, és olyan panorámát ígér, aminek köszönhetően örökre a szívedbe zárod a villányi borvidéket. 

Hogyan juthatsz Nagyharsányba?

Megtetszett a Kikerics panorámasétány? Keresd fel a családdal vagy a barátokkal, és – biztos, ami biztos – foglalj szállást is Nagyharsány környékén, hogy akár hosszabb túrákat is tehess. Hogyan érdemes Nagyharsányba érkezni? 

Látnivalók Nagyharsány környékén

Felírtad a listádra a panorámasétányt és a szoborparkot, de kíváncsi vagy, milyen látnivalókat tartogat még a környék? 

Villányban vár az Ördögárok, a Fekete-hegy és a Villányi pincesor. Ha környéken jársz, ajánljuk a stílusos gasztrofalut, Palkonyát is! Ha szereted a jó borokat, és bejárnád a borvidéket, akkor ne hagyd ki a települést! Siklóson a siklósi vár, Malkocs bej dzsámija, a Máriagyűdi kegytemplom, és a Csodabogyó tanösvény kötelező célpont. 

A legjobb szállások Villány környékén >>

Ha jut időd Harkányra, szánj egy napot a Harkányi Gyógyfürdőre, és a Robinson étteremre, ahol ördögi a Kannibál paprikás. Pécs felé mennél haza? Ez a mediterrán város soha nem alszik! A kötelező látnivalók mellett keresd fel a Pécsi Állatkertet, a Mecsextrém Erdei Kalandparkot, és a Misina csúcsán álló TV tornyot

Siklósi vár

Ugye mennyi érdekességgel vár Baranya megye? A panorámasétány és a szoborpark felfedezése egyetlen napba is belefér, de egy hosszú hétvégét mindenképpen érdemes erre a környékre szánni. A nagyharsányi program 1-2 órát vesz igénybe, és minden korosztály szereti, mert a kirándulás nem túl megterhelő, de annál szebb élmény. 

Foglalj a közelben szállást a szállás.hu kínálatából, és élvezd a kilátást a villányi borvidékre! >>

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version