Site icon Szallas.hu Blog

Soproni nyár: 5+1 kihagyhatatlan nyári program a városban (+szállásajánló)


Pörgős programokkal, természeti kincsekkel, különleges kilátópontokkal és gasztroélményekkel vár a soproni nyár. Mutatjuk, melyik az az 5+1 nyári program Sopron legszebb részein, amely még közelebb hozza hozzád a hűség városát!

Soproni nyár – 5+1 kihagyhatatlan nyári program Sopronban

Alig várod, hogy közelebbről is megismerd Sopron nyári arcát? A városban számos kaland és izgalmas program várja a család apraja-nagyját.

Fedezd fel a Taródi várat, Sopron „Bolondvárát”!

A soproni Taródi vár, más néven Bagoly- vagy Bolondvár különlegessége, hogy a lovagi középkort idéző kastélyt Taródi István teljesen önerőből emelte a Lövérekben. 

A vár minden korosztály számára kihagyhatatlan látnivaló Sopronban, annál is inkább, mert az építmény kiállításokkal, fürdőházzal, kerttel és titkos alagúttal várja az érdeklődőket. 

Teszteld a Jégverem Fogadó vendégszeretetét! >>

Taródi vár, Sopron

Szállástipp a történelmi belvárosban: Lackner Apartman Sopron

Gyönyörködj Sopron bámulatos panorámájában!

A római kori falmaradványokra épült soproni Tűztorony a város emblematikus jelképe, a hengeres formájú, gótikus építmény a városfalak északi kaputornyaként szolgált. 

Az 58 méter magas torony tetejéről a belvárosban, a várost körülvevő Lővérekben, tiszta időben pedig az Alpok közeli vonulataiban is gyönyörködhetünk. 

Innál egy jó kávét? Válaszd a Kultúrpresszót >>

A Károly-kilátó a Soproni-hegység legismertebb kirándulóhelye, a 23 méter magas toronyból csodálatos kilátás nyílik Sopronra, a Fertő-tóra, tiszta időben a Pannonhalmi Apátságig is ellátni

A soproni Sörházdombi-kilátó a Lővérek 300 méter magas dombján helyezkedik el, a széles lépcsőzettel kialakított, fából készült építményt 2006-ban állították. 

A 8 szintes kilátó tetejéről rálátni a Fertő-tóra és a Soproni-hegység erdőkkel borított lejtőire, a kilátó lábánál piknikezésre is van lehetőség. 

Imádod a fánkokat? Irány a The Box Donut >>

Sopron Várhely kedvelt célpont a kirándulók körében, a Felső-várban található Várhely-kilátóból csodálatos panoráma nyílik elénk. A kilátó egész évben ingyenesen látogatható, a fák árnyékában sokkal elviselhetőbb a soproni nyár is.  

Szállástipp ingyenes parkolással: Rákóczi Prime Apartman Sopron

Természeti kincsekkel csalogat a Soproni Botanikus Kert

A Soproni Botanikus Kertben található hazánk egyik legszebb élő növénygyűjteménye, a 17 hektáros területen fekvő park egész évben ingyenesen látogatható. 

Séta közben 4000 fás szárú és 2000 lágyszárú növényfaj mellett haladunk el, a legnagyobb nyári kánikulában jóleső élmény hosszasan gyönyörködni a virágágyások illatkavalkádjában és az énekesmadarak hangversenyében.  

Autentikus étteremben ennél? Vár az Erhardt étterem >>

Soproni Botanikus Kert

Szállástipp hangulatos kerttel: Szalus Apartman Sopron

Élvezd a száguldást a Soproni Bobpályán

Úgy gondolod, hogy bobozás nélkül elképzelhetetlen a soproni nyár? A nyári bobpálya Sopron külvárosában, a Bécsi-dombon található. Ha szereted a sebességet, és nem félsz a siklás édes élményétől, mindenképp látogass el bobpályára, ahol a 340 méter hosszú felvonó rész után 900 méter lesikló pálya vár. 

A bobozás családoknak, csoportoknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt remek szórakozás.

Házias receptekkel hívogat a Perkovátz-Ház >>

Soproni Bobpálya

Szállástipp kutyás programokhoz: Hotel Sopron 

Íme az első vidéki Sky Wellness – 7 ok, amiért imádni fogod a Hotel Sopront**** >>

Esti séta a soproni Várfalsétány mellett! 

Sopronnak soha nem volt saját vára, csupán várfala, amelynek feladata a belváros védelme volt. A falakat több mint 30 darab bástyával erősítették meg, bástyás kapukon lehetett a városba jutni. 

A soproni nyár egy esti sétával még különlegesebb lesz. A sétány a Bünker köztől a Szent György utcáig tart, sétánk során megtekinthetjük a Tűztorony látogatóközpontját, a Scarbantia Régészeti Parkot és a nagy Rondellát is.

Vacsorázz az El Gusto Gourmet étteremben >>

Szállástipp wellness szolgáltatásokkal: Hotel Lövér Sopron

Hűsölj a családdal! Vár a Tómalom Fürdő és a Lővér Fürdő és Uszoda

A Tómalom Fürdő a soproni nyár népszerű résztvevője, a fürdő hangulatos vizes élményekkel, kenu és vízibicikli bérlési lehetőséggel várja a strandolókat a legmelegebb nyári napokon. 

A Lővér Fürdő hét medencével, négy kültéri, és három fedett medencével hívogatja a fürdőzőket, a gyerekek kedvence a mini aquapark, ami négy csúszdával örvendezteti meg a csemetéket. 

Strandok, uszodák és fürdők Sopron közelében >>

Szállástipp szaunával és wellness élményekkel: Átrium Art & Rooms Sopron

Beleszerettél Sopron hangulatába? Merülj el a nyári programkínálatban, foglalj szállást Sopronban még ma!

TOP 10 elragadó szálláshely Sopronban >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version