Site icon Szallas.hu Blog

Sörre bort bármikor! Sörfesztiválok és boros rendezvények nyár végén, ősz elején


A sörfesztiválok és boros programok lassan egybeforrnak a nyárbúcsúztatás fogalmával. Van ezeknek egy sajátos hangulatuk, ami még azokat is magával ragadja, akik nem kifejezetten alkoholrajongók. Kellemes nyárvégi esték, fényfüzérek, baráti zsivaj, jó zene, hideg korsó sör, utcai kifőzdék – bizony, nehéz rá nemet mondani. Íme 10 sörfesztivál és boros rendezvény, ahol a család minden tagja talál kedvére való programot!

10 sörfesztivál és boros program – nem csak sörrajongóknak!

Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál, Vác

A dunakanyari sörfesztivál tipikusan azok közé a fesztiválok közé tartozik, ahova már önmagában a csodás helyszín miatt érdemes ellátogatni. A gyönyörű váci főtér mellett, a Duna Korzón vár a gasztro-forgatag 3 napon keresztül. Szuper családi program az ünnepi hétvégére!

Dátum: 2022. 08. 19-21. 

Helyszín: Vác, Duna-part, Zenepavilon

Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál, Vác

Otthonos apartmanok, vendégházak Vácon >>

Tábor Fesztivál, Alsóörs

Hogyan lehet egy keményzenei fesztivál családias hangulatú? Simán; látogassatok el a Tábor Fesztiválra, és meglátjátok! Alsóörsön idén is tobzódhatnak a rock és a sör rajongói, a hab a tortán pedig a hangulatos vízparti környezet

Dátum: 2022. 08. 24-28. 

Helyszín: Alsóörs, Pelso Camping

Pelso Camping, az Alsóörsi Sörfesztivál helyszíne 

A legjobb alsóörsi szálláshelyek >>

Óbudai Sörfesztivál

Mintegy 20 kézműves sörfőzde vár a Duna-parton, több mint 120 féle sörrel. A keményvonalas sörrajongókat érdekelhetik az olyan programok is, mint a sörfőzés rejtelmeinek bemutatása vagy a sörkultúráról szóló előadás. Addig a gyerkőcök bevackolhatnak a játszóházba vagy megnézhetik a tűzzsonglőr bemutatót.

Dátum: 2022. 08. 26-28. 

Helyszín: 1033 Budapest III. kerület, Fő tér

Hangolódj rá Budapestre! 13 budapesti apartman, ami segít benne >>

Országos Vadpörkölt és Borfesztivál, Zalaegerszeg

Nem kifejezetten sörfesztivál, de kihagyhatatlan nyárvégi boros program! Lesz vadászkutya felvonulás, vadfőző verseny, divatbemutató vadászati ruhákból, és persze vásár is. A rendezvény célja a zalai borvidék, valamint a zalai erdők és a vadászati értékek bemutatása. A fellépők közt többek közt a Tankcsapda és az Anna and the Barbies is tiszteletét teszi.

Dátum: 2022. 08. 26-28. 

Helyszín: Zalaegerszeg belvárosának több pontja 

Ugye te is megéheztél?

Tokaji Grill és Kézműves Sörfesztivál

Szeretitek a grillezett finomságokat? Akkor irány a tokaji piknik, ahol egy kerti grillparti hangulatával és különleges ízkombinációkkal várnak. A friss, ropogós zöldségeket és faszénen sült húsokat a legfinomabb, behűtött sörökkel öblíthetitek le. Tegyetek egy sétát a Tisza-parton és Tokaj romantikus belvárosában is!

Dátum: 2022. 08. 27.  

Helyszín: Tokaj, Tisza Camping & Kalandpark

Tokaji Grill és Kézműves Sörfesztivál

Imádsz borozni? Ez a 12 szálláshely Tokaj szívében csak rád vár! >>

Belvárosi Sörfesztiál, Budapest

Több, mint 250 féle sörrel és különleges kézműves italokkal garantálják, hogy senki se maradjon szomjas a fővárosi sörfesztiválon. Nemcsak a sör-ínyenceknek kiváló program, hanem mindenkinek, aki vágyik a nyárvégi esték társasági élményeire, hangulatos környezetben, finom ételekkel. A gasztrokaland 6 napon át tart, így egész biztosan tudtok majd időt szakítani rá! 

Dátum: 2022. 08. 30.-09. 04.

Helyszín: 1054 Budapest V. kerület, Szabadság tér

Belvárosi Sörfesztiál, Budapest

Hotelek és apartmanok a fővárosban >>

Szoboszlói Gasztro- és Borfesztivál, Hajdúszoboszló

Kéne egy jó kis őszi boros program, ahol különleges ízélmények és színpadi produkciók várnak? A szoboszlói gasztrofesztivál lehet a befutó. Bemutatkoznak a helyi kismesterségek, felvonulnak a borlovagok és borrendek, este pedig a koncerteken ereszthetitek ki a gőzt. 

Dátum: 2022. 09. 09-11. 

Helyszín: Szent István park, Hajdúszoboszló 

Hajdúszoboszlói borfesztivál

Wellness szállások és családbarát apartmanok Hajdúszoboszlón >>

Sváb Zenei Hétvége és Sörfesztivál, Villány

Ha Villány, akkor bor, de szeptember elején a sör is főszerepbe kerül! Persze éhezni sem fogtok, igazi tradicionális sváb ételek vándorolhatnak a bendőbe. Villány hangulatos utcái megtelnek élettel, lesz koncert és táncelőadás is – ne hagyjátok ki!

Dátum: 2022. 09. 09-10.

Helyszín: Villányi Rendezvénytér

A Villányi Pincesor

Hangulatos villányi vendégházak és panziók >>

Zalaegerszegi Sörfesztivál

A vidéki sörfesztiválok egyik legjobbja, ahol a kézműves sörcsodák mellett egyéb izgalmas programokkal is várnak. A vidámparkot biztosan élvezni fogják a gyerekek (és őszintén szólva a felnőttek is), a bungee jumping-ot viszont már érdemes kétszer végiggondolni, főleg, ha tele a has. Fellép többek közt Rúzsa Magdi, a Bagossy Brothers és Majka is. 

Dátum: 2022. 09. 16-18.

Helyszín: Zalaegerszeg belvárosa, a Sportcsarnok és Pláza előtti tér

Sokszínű szálláshely választék vár Zalaegerszegen! >>

Hatvani Sörfesztivál

Kicsit később kerül sor a hatvani sörfesztiválra, de legalább megvárják, hogy mindenki tutira visszaérjen a nyaralásból. Talán már színes falevelek közt, kellemesen csípős levegőn kóstolhatjátok végig a finom söröket és a kitelepült kifőzdéket. Természetesen a zenei aláfestés sem maradhat el, de a részletes fellépőlistát később teszik közzé.

Dátum: 2022. 10. 07-08.

Helyszín: Hatvan, Népkert

Hatvani Sörfesztivál

Hatvan-környéki szállások, a Turai Kastélytól kezdve a különféle falusi szálláshelyekig >>

Várnak a nyárvégi gasztrokalandok, irány valamelyik sörfesztivál vagy boros rendezvény! Csak ne felejtsétek a helyes ivási sorrendet: sörre bor mindenkor, de borra sör meggyötör. 

Szálláshelyek országszerte >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version