Site icon Szallas.hu Blog

Spalettás Porta Őrtilos, ahol tilos stresszelni – ide utazz, ha lelassulnál a rohanó világban


Egy olyan mesebeli helyre kalauzolunk el ma téged, ahol egymásra köszönnek még az emberek, ahol harapnivalóan tiszta a levegő és az éj csendjét mindössze a tücskök ciripelése töri meg. Vadregényes, tölgyesek által szegélyezett úton jutunk el az országhatárig, a zöldes kéken csillogva hömpölygő Dráva túlpartja már Horvátország. Ebben a rejtett természeti csodákban gazdag környezetben Őrtiloson, a vidék őszinte vendégszeretetével vár rátok a Spalettás Porta!

Spalettás Porta Őrtilos

Falusi pihenés a Dráva-parton az érintetlen természet minden arcával

A Mura-Dráva összefolyás mellett található tündéri kis faluban nyugalomra lelhetsz, mint gyerekként a vidéki nagyszülőknél töltött felejthetetlen vakációk során. Itt magad mögött hagyhatod pár napra a hétköznapok zúgó örvényét.

Őrtiloson tilos stresszelni és rohanni. Őrtilos azon utolsó érintetlen helyek egyike, amelyekből a rohanó világban mára csak kevés maradt. Magadba szívhatod a frissesség illatát a kora reggeli még harmatos zöld fűben céltalanul sétálgatva, miközben a nap első sugarai kényeztetnek. Itt még kisétálhatsz az erdőbe vagy a folyópartra, hogy figyeld és hallgasd a természet csendes szépségét. Itt az éjszaka még csendes, az égbolt tintafekete, a csillagok megszámlálhatatlanok. Itt még megteheted, hogy mindezt kiélvezd. A falusi környezetben igazi “bio wellnessben” lehet részed.

Figyeld és hallgasd a természet csendes szépségét!

A határvidéki táj minden évszakban más arcát fedi fel előtted. Tavasszal illatos virágpompába öltözik, nyáron a tikkasztó forróságban a hűs folyópartra csábít. Ősszel nem lehet betelni a színekkel, míg a hófödte, méltóságteljes téli táj csöndes békességet áraszt.

Spalettás Porta: Vidékies nosztalgia a modern kor kényelmével

Még a házigazdák is napról-napra újból beleszeretnek ebbe a vidám, kék spalettáiról könnyen megismerhető házikóba, a vendégeket pedig egyszerűen rögtön magával ragadja. De mi az őrtilosi Spalettás Porta titka? A múlt évszázadot is megélt ház felújítása során tökéletes harmóniába kerültek a múlt értékei a jelen kor minden kényelmi követelményével. A szállásadók saját kezűleg újították fel a vidéki házikót, megőrizték autentikus jellegét. A patinás konyhabútor és a több, mint 100 éves asztallap tökéletes összhangban megfér egymás mellett olyan exkluzív kényelmi elemekkel, mint egy modern, kertre néző bambuszkád a fürdőszoba közepén.

Kertre néző bambuszkád

Egyedi hangulata mellett 3 vintage, mégis elkülöníthető stílusban berendezett hálószobával, minden igényt kielégítően felszerelt konyhával és egy imádnivaló vidéki kerttel csábítja a minőségi együtt töltött időre vágyó utazókat. A meggyfa árnyékában megbújó hangulatos kis terasz pedig már tényleg csak hab a tortán. Elsősorban családoknak, a világ előli romantikus elbújásra szomjazóknak és baráti társaságoknak ajánljuk.

Romantikus berendezés

A falusi vendéglátásnak nincsen párja!

A természeti csodák és a vidéki értékekhez való ragaszkodás mellett a szívbéli falusi vendéglátás az, ami igazán megteremti a vendégház elbűvölő hangulatát. A házigazdák jóvoltából alkalmad nyílik igazi háztáji alapanyagokból készült, ízekben gazdag fogásokon keresztül még jobban elmélyülni ebben a csodás vidékben.

Spalettás Porta – Igazi családi menedékhely Somogyban

Ha kisgyermekeddel utaznál se ijedj meg, nem kell a fél háztartást magaddal hurcolnod az ország déli végére. A szálláshely rengeteg bababarát szolgáltatással várja a legaranyosabb kis utazókat is. A nagyobbakat pedig a hangulatos kert mellett társasjátékok, könyvek és kártyák várják, így biztosítva az együtt szerzett örök élményeket csapadékosabb napok esetén is. 

A család csakis négylábú tagjaival teljes, ezt tudják a házigazdák is, ezért szeretettel várják a kutyusokat, cicákat is a nyaralásra!

Tipp: fedezzétek fel a Somogy megyét és a Mura-Dráva környékét két keréken, a kerékpárokat a szálláshely ingyen biztosítja hozzá! Gondolj csak bele, micsoda élmény lesz a családi túrát este, a kertre néző bambuszkádban vett fürdővel kipihenni!

Az ország egyik legszebb kirándulóhelye – így tölts el 4 napot Őrtiloson

A környékbeli kikapcsolódási lehetőségek elsősorban a természet szerelmeseinek kedveznek. Szívből ajánljuk 4 kedvencünket, melyeket semmikép se hagyj ki utazásod során!

4 somogyi programtipp, ha Őrtilosra indulsz:

 1.A Mura-Dráva torkolat gyönyörű, vadregényes táj, mely autóval 5-10 perc alatt megközelíthető, de ha teheted gyalog vagy kerékpáron keresd fel, úgy még nagyobb élmény lesz.

2. Szintén a torkolatnál található az Őrtilosi Dráva-ártér tanösvény. Hossza 2 km, háromnegyed óra alatt könnyen bejárható, így a gyerekek számára sem okoz problémát.

Mura-Dráva torkolat

3. Ha a lenyűgöző panorámák szerelmese vagy, ajánljuk a Látóhegyet, amit Őrtilos és Zákány között találsz meg. Innen megcsodálhatod a minden napszakban más színekben csillogó Drávát, sőt tisztább napokon az éles szemű látogatók a balkáni hegylánc csúcsait is felfedezhetik a horizonton!

4. Ha a vidéki nyugalom mellett városi programokra is vágysz, Nagykanizsán biztosan találsz érdekes és izgalmas látnivalókat.

Vidéki nyugalom

Kinek ajánlom?

Ha kedvet kaptál hazánk egyik legszebb vidékének felfedezésére, foglalj szállást a Spalettás Portába és éld át az igazi, szívből jövő vidéki vendéglátás élményét!

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version