Site icon Szallas.hu Blog

Mézeskalácsházikók egy zalai szőlőhegyen


A Zalai dombság lankái között, a Petrikeresztúr meletti Patóhegyen igazi ékszerdobozra bukkantunk. Pontosabban hatra. Az egykori borházikók különálló apartmanházakként keltek életre – hála a Sebők családnak. A tulajdonos házaspár, Sándor és Silvia sokat dolgoznak, Silvia egy nagy szállítmányozási cég vezetője. Így először csak maguknak szerettek volna egy kis búvóhelyet, ahol lazíthatnak, ehhez újítottak fel egy teljesen elhagyatott állapotban lévő borházat.

Borházikó volt, ma gyönyörű apartmanház

Majd szerették volna meghívni a barátokat is, ezért egyre több és több házikót vettek birtokba. Nemcsak a pusztulásra ítélt értékeket mentették meg, hanem a környékbelieknek is munkát adtak – és adnak a mai napig. Végül – nagy szerencsénkre – úgy döntöttek, bárki eltölthet itt egy kis időt, hogy ugyanezt a teljes kikapcsolódást szeretné átélni. Szuper helyszín egy kis romantikus elvonulásra, családi ünnepre, barátokkal való együttlétre, vagy éppen egy kis egyedüllétre.

Hat házikóból választhattok – de egyben is kivehetőek

Ma már hat házikó közül választhattok (bár ügyesnek kell lennetek, és hamar foglalni, mert gyorsan elkelnek). Mindegyiket más színvilággal, eltérő hangulattal rendezte be Silvia, aki itt lakberendezői vénáját is kiélhette. A házak kialakításánál a legapróbb részletekig odafigyelt mindenre, így készültek el a magazinokba és Instagram oldalakra való (és ott sokszor szereplő) enteriőrök.

Magazinokba illő berendezés

Mindegyik ház teljesen önálló, csak egy családnak vagy párnak kiadó, saját konyhával, fürdőszobával, kocsibeállóval, terasszal. Mivel azonban egymás mellett vannak, egy nagy társasággal is jöhettek, ha együtt, mégis külön szeretnétek pihenni. A fedett teraszról a végtelen zalai dombkat nézhetitek, a kerti tavacskát, és a csillagokat.

Kilátás a Patóhegy szőlőire

Összejöhettek a fedett sütögetőhelynél, ahova Sándor is szívesen lenéz, mesél, főz, játszik a gyerekekkel, de ha a társaság nem igényli, nincs senki terhére. És ha már gyerekek: itt nem a videojátékok kötik le őket, hanem fára mászhatnak, kergethetik Bukfencet a kutyát, pecázhatnak, bunkert építhetnek és szaladgálhatnak az óriási zöld területen.

A gyerekek sem unatkoznak

Muszáj egyszer személyesen megnézned, úgyis visszamentek többször is. Addig is gyönyörködj a képekben.

Udvarház 1: két, külön bejáratú hálószobával, stílus kékben (kék hűtővel!), búboskemencével:

Udavrház 1 kék hűtővel

Búboskemence a hálóban

Udvarház 2: ha a piros szín a kedvenced. Négyőtöknek, 2 külön hálóval, fürdővel, terasszal, cserépkályhával, elbűvölő!

Udvarház 2 cserépkályhával

 

Tágas hálószoba pihe-puha ággyal

Almafás ház: szintén piros, egy igazi romantikus menedék, egy hálószobával, konyhával (piros hűtővel):

Almafás ház

Még a hűtő is piros!

Macskásház: a zsalugáterek, a berendezés, és a hűtő itt zöld. ketten tudtok jönni, irtó cuki:

Macskásház

Itt minden zöld

Fülemüle: itt a mediterrán színvilág uralkodik. Ketten a hálóban, ketten a nappali khúzható kanapéján fértek el:

Fülemüle

Mediterán hangulat

A hatodik a Mókuslak, modern enteriőrrel egy romantikus elvonulásra, egy hálóval:

Mókuslak

Modern enteriőr

Nézd meg a szabad időpontokat itt: Patóhegyi Borházfalu Petrikeresztúr


Exit mobile version