Site icon Szallas.hu Blog

Hozd formába magad! – Hazai Street Workout pályák, ahol a szabadban is edzhetsz


A Street Workout hihetetlen népszerűségnek örvend hazánkban, a szabadtéri kondiparkok és futópályák száma évről évre növekszik. Ha te is kedveled ezt a mozgásformát, és örömmel edzel a szabadban, mutatjuk, utazás közben hol vár olyan Street Workout pálya, ahol csoportosan, vagy akár egyedül is sportolhatsz! 

Street workout

Mit jelent a Street Workout, és miért olyan népszerű hazánkban?

Azoknak a táborát erősíted, akik bárhol és bármikor szívesen edzenek? Akkor neked találták ki a saját testsúlyos edzést, amelyet modernebb néven Street Workout néven ismerhetsz. Ezt a testmozgást szabadtéren űzheted, többnyire parkokban, és nagy előnye, hogy teljesen ingyenes bárki számára. 

Edzés a szabadban

Az edzésmódszer lényege, hogy akár egyedül, akár csoportosan végzed, az eredmény hamar látványos lesz, nincs szükség hozzá gépekre, hiszen az alapja a fekvőtámasz, a húzódzkodás, és a tolódzkodás, illetve ezek kombinációja. Beépítheted ezt a típusú edzést a hétköznapjaidba, nem vagy időhöz kötve, és mozgás közben a friss levegőn vagy. 

Korábban régi játszótereket használtak a magyar Street Workout úttörői, manapság pedig már számos parkban is találsz olyan eszközöket, amelyek segítik az edzést. A szabadtéri kondiparkok gombamód szaporodnak az egész országban, az edzéseidnek csak a kitartásod és a fantáziád szabhat határt. 

Edzés egyedül vagy csoportosan

Szabadtéri kondiparkok – Tedd próbára, mennyire vagy fitt! 

Most, hogy már pontosan tudod, milyen mozgásforma a Street Workout, vagy talán már el is sajátítottad a Street Workout alapjait, ideje próbára tenni a tudásod. Ha nem kedveled a szállodai edzőtermeket, kiruccanás közben bátran keresd fel a helyi szabadtéri kondiparkokat! 

Az alábbi 12 Street Workout pálya csak arra vár, hogy teszteld, vajon elbírsz-e a saját testsúlyoddal:

Szabadtéri kondiparkok

Street Workout – A kirándulások üde színfoltja

Ha ülőmunkát végzel, valószínűleg olyan kikapcsolódást keresel, ami közben egy kicsit mozoghatsz is. 

Remek megoldás, ha feltérképezed a legjobb hazai kirándulóhelyeket, és olyan szállást keresel, amelynek a közelében szabadtéri kondiparkot is találsz. Így nyugodtan megszállhatsz kisebb apartmanokban és vendégházakban is, ahol nincsenek kondigépek, hiszen a Street Workout – mint választás – mindig ott lesz számodra. De jó hír, hogy folyamatosan gyarapodik a „sportos szálláshelyek” száma is, így ha a mozgás a mindennapjaid része, ezeken a helyeken nem kell kihagynod egy edzést sem.

Foglalj szállást a családnak akár még ma >>

Utazás előtt csomagolj a bőröndbe sportcipőt és sportruházatot is, és nézz utána, hogyan tudod megközelíteni a legközelebbi szabadtéri kondiparkot. A gyerekeket is nyugodtan vidd magaddal az edzésre, az eszközöket a legtöbb helyen korhatár nélkül bárki használhatja.  Ha a gyerekek esetében mégis a klasszikus játszótéri mozgásra szavaznál, összegyűjtöttük egy csokorba a legjobb városi lehetőségeket >>

Neked ajánljuk ezt a mozgásformát, ha…

Foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, keresd fel a legjobb hazai szabadtéri kondiparkok egyikét, és élvezd a mozgás és a pihenés adta édes kikapcsolódást az év bármely napján! >>

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version