Site icon Szallas.hu Blog

Szabadtéri ötletek az őszi szünetre, a Bükki Nemzeti Parkban


A Bükkben számtalan színes program és szabadtéri ötletek várják a kirándulókat és a kikapcsolódni vágyókat az őszi szünetben is. Lássuk, milyen programok és látnivalók közül válogathatunk idén októberben és novemberben!

Szabadtéri ötletek az őszi szünetre, a Bükki Nemzeti Parkban

Ipolytarnóci Ősmaradványok

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatóhely október 27-én és 28-án különleges programmal készül. Bemutatkozik a guruló természetbúvár eszköz, a Vidra Verda. A Vidra Verda célja, hogy a gyerekeknek az osztálytermen kívül, a terepen mutassa be azokat az európai jelentőségű természeti értékeinket, amelyekkel egyébként mindennap találkozhatunk, de nem ismerjük fel őket.

A guruló természetbúvárral az érdeklődők mindkét nap 14 órakor találkozhatnak az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál.

Bükkaljai KőkulTÚRA

A hónap utolsó napján, október 31-én folytatódik a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra látnivalóit és emlékeit bemutató túrasorozat, a Bükkaljai KőkulTÚRAA túra során az érdeklődők megismerkedhetnek a kaptárkövekkel, kőbújókkal és sziklahelységekkel, illetve a védett terület egyéb természeti és kulturális értékeivel.

Szilvásvárad és a Szalajka-völgy

Aki még két kerékre pattanna még a téli hideg előtt, annak irány Szilvásvárad! Az Az Aktív-és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a BNPI számára 15 hegyi terepre való e-bike-ot adott át. A kerékpárokat a nagyközönség a Szilvásváradi Kerékpárkölcsönzőn keresztül éri el. Érdemes kipróbálni az e-kerékpárokat, ugyanis az elektromos rásegítésnek köszönhetően a kevésbé tapasztaltak számára is új távok és magasságok nyílhatnak meg.

Szilvásváradról gyalog a Millenniumi Tanösvényen felkapaszkodhatunk a Millenniumi Kilátóig, megéri a séta, lenyűgöző színeit mutatja a Bükk vonulata, jó időben pedig akár a Magas-Tátra csúcsait is megpillanthatjuk.

Szalajka-völgy

TIPP:

Szalajka-völgyben járva, érdemes felkeresni a Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékeit árusító boltját. A látogató számtalan immunerősítő lekvár, szörp és más csodaszép kézműves termék közül válogathat. Az idelátogató gyermekek, pedig Kajla karikát is kaphatnak.

Lillafüred és a Hámori-tó

Őszi színekben pompázik már a Hámori-tó partja is. Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően megduzzadt a Lillafüredi-vízesés is, az odalátogatókat lenyűgöző látvány fogadja. A kirándulás során érdemes felkeresni a lillafüredi Anna– és Szent István-barlangot is.

Hámori-tó és a Palotaszálló

Szállást kerestek a közelben? Erre is van néhány tippünk >>

(forrás: bnpi.hu, fotók: szallas.hu)


Még több őszi kirándulóhely Magyarországon


Exit mobile version