Site icon Szallas.hu Blog

Szállásajánló a síelés szerelmeseinek: panziók és hotelek Bánkút közelében


Magyarországon 12 működő sípálya található, így megfelelő hó esetén sem kell a szomszédos országokba utazni feltétlenül, főleg ha egynapos programnak szánjuk a síelést, szánkózást. Aki pedig még csak most ismerkedik a téli sportok valamelyikével, annak kimondottan ajánlhatóak a magyar pályák: közel vannak, sok helyen működik síiskola, elfogadhatóak az árak. Az egyik legnépszerűbb pálya pedig Bánkút.

Síelés Bánkúton (fotó: Kozma Judit)

Bánkúti sícentrum

A Bükki Nemzeti Parkban lévő bánkúti sícentrumban 7 darab sípálya található. Nehéz, közepes és tanulópálya között válogathatunk, tudásunknak megfelelően. Elkülönített szánkópályával is kedveskednek az aktív pihenés szerelmeseinek. Ha nem vagyunk nagy síelés-, szánkózásrajongók, akkor pedig a Bánkutat keresztező túraútvonalon élvezhetjük a téli erdő szépségeit. Bánkúton keresztül vezet az országos Kék-túra útvonala is, így akár a pecsétjeink számát is gyarapíthatjuk a környéken tett túrákkal.

2017 óta síiskola és kölcsönző is működik Bánkúton. Ősszel műanyag pályán folyik az oktatás, télen pedig ha megfelelő minőségű és mennyiségű hó van, akkor természetes havas pályán. Nemcsak gyerekeket, hanem felnőtteket is várnak.

Aki pedig csak néhány órára gyönyörködne a téli nemzeti park szépségeiben, annak ajánlom a kora délelőtti bánkúti látogatást. Akkor még kevesen vannak, könnyű parkolóhelyet találni és nyugodtan sétálhatunk a pályák felső szakaszán. Később pedig a környék nevezetességeit, látnivalóit kereshetjük fel : Lillafüred, Diósgyőri vár, miskolci Deszkatemplom.

Miskolci gyerekprogramok – ha már unod a wellnesst >>

A környéken számtalan szállás várja, nemcsak nyáron, de télen is az ide látogatókat. Négy olyat ajánlunk a környékről, ahonnan gyorsan el lehet jutni a bánkúti sípályákhoz.

 

Bánkúti Síklub Turistaháza, Bánkút

Bármilyen hihetetlen, de a bánkúti sípálya mellett is van pályaszállás. Tavasztól őszig a túrázókat, kerékpárosokat várják, majd jöhetnek a téli sport kedvelői is az év hátralévő részében.  A kb. 60 fő elszállásolására alkalmas épület alig pár méterre található a pályáktól.

5-6 fős szobáktól kezdve, kétágyas és egyágyas szobákig mindenféle szobatípus található itt, sőt még sátorozásra is lehetőség van. A turistaház jelleg miatt a szobákhoz nincsen saját fürdőszoba, hanem közös mosdók állnak a vendégek rendelkezésére. A két közös társalgóban lehetőséget biztosítanak a vendégeknek önellátásra, de saját éttermükben többféle kiadós étellel várják a betérőket és a szálló vendégeket is: babgulyás, csontleves, sztrapacska, rántott szelet, pörkölt, spagetti és különböző piték szerepelnek az állandó kínálatban. De kiadós reggelivel is indíthatjuk itt a napunkat.

Miért a Bánkúti Turistaház? Mert a legközelebb van a pályákhoz, nem kell sok időt utazással tölteni.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Fehér Sas Panzió, Nagyvisnyó

Szintén közel a bánkúti sípályákhoz található Magyarország legmagasabban fekvő panziója, amely már többnyire saját fürdőszobás szobákkal várja vendégeit. Az épületben mindössze 13 szoba található, így nagyon családias hangulatú a szállás. 2, 4 és hatágyas szobákkal várják a vendégeket egész évben.

Saját éttermükön túl a kertben lehetőség van tűzrakásra és bográcsozásra is. Reggelivel, számtalan levessel, főétellel, gyerekmenüvel várják vendégeiket. És mindig valami évszaknak megfelelő különlegességgel is. A környéken rengeteg túraútvonal, hegyi kerékpáros út, tájfutó ösvény várja a természetkedvelőket. Szóval, ha mégsem esne elegendő hó, akkor is csodás környezetben tölthetjük az időnket, aktív pihenéssel.

Miért a Fehér Sas Panzió? Mert többágyas, fürdőszobás szobáival már nagyobb társaságoknak, családoknak is megfelelő szállás.

Még több fotó a panzióról >>

Jávorkút Étterem és Panzió, Lillafüred

Gróf Bethlen István egykori vadászkastélya, amely az 1920-s években épült, ma panzióként és fenyvesházként működik. A panzióban 10 kétágyas szoba, a fenyvesházban családi apartmanokkal illetve 10 és 12 fős szobákkal várják a vendégeket.

Felszerelésének köszönhetően (kiságy, etetőszék, babakád, játékok, játszótér, mesekönyvek) ideális helyszín családoknak is. A kertben bográcsozó, grillező helyet is találunk. Saját étteremmel is rendelkezik a vadászház, ahol vad és halételeken túl a magyar konyha klasszikusaival és gyermekmenüvel is várják a kicsiket és felnőtteket.

Miért a Jávorkút Panzió? Mert többféle szállástípusból mindenki talál kedvére valót; remek az étterme és mert családoknak is ideális.

Kattints további információkért >>

Hunguest Hotel Palota Lillafüred****

A pazar elhelyezkedésű szálloda a Szinva-patak völgye és a Hámori-tó mellett található, Miskolctól alig 10 kilométerre. A kastélyszálló több,  mint 100 szobával szinte mindenféle szobaigényt ki tud elégíteni.

Az épületben két étterem is működik, ahol lehetőség van félpanziós illetve a la carte étkezésre is.  A felújított és megnövelt alapterületű wellness-centrumban úszómedencével, gőzzel, szaunával, jakuzzival várják a síelés, sportolás után megfáradt vendégeket. A csendes wellnessben reggel és este, 2-2 órára a 14 év feletti vendégeket várják, ezzel biztosítva a tökéletes kikapcsolódást. Sókamrával, masszázsokkal is kedveskednek az itt megszállóknak.

Miért a Palota Szálló? Mert a remek szálláshelyen túl wellness-szolgáltatásokkal is várják a szálló vendégeit.

Tovább a hotel oldalára >>

Bánkút a 2000-es évek elejéig a magyar téli sport fellegvára volt. Az utóbbi néhány évben néhány új pálya elhúzott Bánkút mellet felszereltségben, fejlesztésekben. De Bánkút még mindig nagyon népszerű a síelők körében, hiszen a nemzeti park területe meseszép télen (is). Próbáljátok ki Ti is!

 


Exit mobile version