Site icon Szallas.hu Blog

Dobfelszerelést és húsvágó bárdot is felejtettek már hazai szállásokon


Talán mindenkivel előfordult már, hogy nyaralásnál otthon felejtett valamit vagy épp a szállodában hagyott véletlenül 1-2 apróságot, amely csak hazaérkezéskor tűnt fel. A Szallas.hu friss felméréséből kiderül, mely tárgyak maradnak leggyakrabban a hotelekben, sőt arra is fény derül, rongálnak-e a vendégek a pihenésük alatt.

Műfogsort és dobfelszerelést is hagytak szállodai szobában

Nem unalmas a szálláshelyek takarítóinak az élete, hiszen munkájuk során gyakran találnak a szobákban felejtett holmikat. A gondatlan tulajdonosok leggyakrabban ruhaneműikről (70%), szépségápolási termékeikről (64%) és műszaki cikkeikről (31%) feledkeznek meg.

A szokványos tárgyak mellett azért akadnak extrémek is: műfogsort, vibrátort és dobfelszerelést is találtak már a szobalányok. A felsoroltakon felül előkerült már préselt növény, húsvágó bárd, bőr duda és 20 garnitúra fürdőruha is. Jóval kevesebb esetben maradnak ott kulcsok, iratok vagy épp a pénztárca. Ugyanakkor minden ötödik széffel rendelkező szálláshelyen maradt már a zárható szekrényben fontos holmi.

Olyan hotelt keresel, ahol van lehetőség csomagmegőzésre? >>

A legnagyobb értékű ottfelejtett dolog többnyire laptop vagy arany ékszer, karóra vagy luxusmárkás napszemüveg. A legmeghökkentőbb viszont, hogy akár élőlényt is elhagyunk: kisállatról és hozzátartozóról is feledkeztek már meg a távozó vendégek.

Törött tárgyak, égés okozta károk a szálláshelyeken

A vendégek joggal várják el, hogy egy szállodai szobába belépve makulátlan tisztaság és rendezett környezet fogadja őket. Sajnos azonban nem mindenkinek evidens, hogy ott-tartózkodása alatt vigyázzon a szálláshely bútoraira, berendezési tárgyaira. A szallas.hu felmérése szerint ugyanis a szállásadók kétharmadánál történt már káreset. Gyakoriak a törött tárgyak, égés okozta károk, de extrém esetek is előfordulnak.

Leggyakrabban a konyhai felszerelések (65%), a textíliák (51%) és a berendezés (45%) sérül meg.

„A szándékosság természetesen nem minden esetben feltételezhető, hiszen egy pohár eltörése vagy egy ital kiborítása bárkivel megtörténhet – magyarázta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. – Azonban vannak olyan példák is, mint a nyílászáró megrongálása, ahol nem kizárható, hogy direkt követték el.”

A felmérésben kirívó történeteket is megosztottak a szállásadók. „Egy partnerünknél a szekrénybe beépített széfet próbálta meg valaki kibontani, de volt, akinél a kerti bútort a szomszédos patakban találták meg” – mesélte Keresztes Nóra. A rongálók kétharmada hallgat ezekről a tettekről és nem vall színt távozáskor sem.

Mi ebből a tanulság? Érdemes körültekintőnek lenni és alaposan körülnézni, mielőtt elhagyjuk a szálláshelyet. Ha pedig káreset történt, minden esetben értesítsük a személyzetet, hogy a következő vendégeket is tiszta és rendezett szoba fogadja.

Forrás: szallas.hu


Belföldi szállásajánlónk:

Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók****+superior

Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók****+superior

Thermal Hotel Balance Lenti ****

Thermal Hotel Balance Lenti ****

Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom ****

Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom ****

Olvass tovább: Kiskutya, golyóálló mellény, preparált skorpió. Mi ezekben a közös? Mindet hagyták már ott hotel szobában.

Képek: shuttertock


Exit mobile version