Site icon Szallas.hu Blog

Szállások, ahonnan a legszebb várakra nyílik panoráma


A csodás panoráma sokféleképpen megnyilvánulhat; jelenthet kilátást a környező hegyekre, erdőségekre, vizekre, vagy éppen egy különleges műemlékre is. A lényeg, hogy legyen valami, ami egyedi látványt nyújt, és ami feldobja a szállodai pihenést! Ennek fényében most sorakozzanak a legjobb belföldi szállások, ahonnan közvetlen panoráma nyílik különböző várakra. Mellé programtippeket is adunk, hiszen ne felejtsétek, a foglaláshoz járó kuponok révén számos programon kedvezményes áron vehettek részt!

Visegrádi fellegvár

Szállások, ahonnan a legszebb várakra nyílik panoráma

Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom

A Kis-Duna partján, a Prímás-szigeten található az esztergomi Portobello hotel, ahonnan egy kőhajításnyira emelkedik a gyönyörű Bazilika. A hotel tágas lakosztályai és összenyitható szobái lehetővé teszik, hogy nagyobb családok vagy baráti társaságok is kényelmesen pihenhessenek, de akadnak tematikus szobák is. Így Japán, Bali és Hawaii környezetben is aludhatunk! A szállodát zárt folyosó köti össze az Aquaszigettel, ahol számos élménymedence és szaunavilág is vár.

Portobello Wellness & Yacht Hotel sztergom

A panorámában való gyönyörködés és a fürdőzés mellett érdemes elsétálni a Bazilikához, hiszen a Várhegy tele van történelemmel. A Kis-Dunán átívelő Kossuth Lajos gyalogos hídon keresztül könnyedén megközelíthető. Megtekinthetjük a Vármúzeumot vagy éppen az Esztergomi Dzsámit is. Jó hír: ezekre, és más esztergomi helyszínek belépőjére is kapunk kedvezményt, ha a környéken foglalunk szállást! A teljes listát itt találjátok >>

Kilátás a Bazilikára a Portobello felől

Programtipp az Esztergomi Bazilikában:

Menjünk fel a kupolakilátóba, ahonnan lélegzetelállító panorámát kapunk a környékről! Bár több mint 400 lépcsőt kell megmásznunk, de abszolút megéri! A Bazilika különböző részeibe szóló belépőről itt találtok információt >>

Silvanus Konferencia és Sport Hotel Visegrád ****

A Visegrádi Fellegvártól csupán 400 méterre, gyönyörű környezetben találjuk a négycsillagos Silvanus Hotelt. Mindegy, hogy a szobában, a teraszos étteremben vagy a kinti medencében tartózkodunk, itt mindenhol az erdők, hegyek, a Duna és a Fellegvár panorámája tárul elénk. Több mint 140 kényelmes szobával és wellness-részleggel vár a hotel, ahol fürödhetünk, szépülhetünk, vagy a fitness teremben edzhetünk.

Kilátás a Silvanus Hotel medencéjéből

A közelben számos kirándulási- és programlehetőség áll rendelkezésünkre, a Nagyvillám-hegy kilátójától kezdve a Visegrádi Bobpályáig. Kihagyhatatlan azok számára, akik szeretnek a Dunakanyarban gyönyörködni úgy, hogy közben még a szobát sem kell elhagyni. Lazítani, romantikázni, kirándulni tökéletes!

Téli kilátás a várra

Tudtad?

Visegrádon egymás hegyén-hátán vannak a jobbnál-jobb szórakoztató létesítmények, ahova olcsóbban juthattok be! Ha ugyanis itt foglaltok szállást, 10 % kedvezményt kaptok a Fun Extreme Canopy és Kalandpark belépőjéből, illetve a Visegrádi Gokart pálya belépőjéből is!

Várkert Panzió, Miskolc

A Bükk dombjai által körül ölelt, hangulatos Várkert Panzió a diósgyőri vár közvetlen szomszédságában található. A panzióban 12 kényelmes szobát találunk, és még szauna is van. Kellemes, gondozott udvarral és nagyobb csoportok befogadására alkalmas étteremmel vár. Ráadásul 6 éves korig ingyenesen foglalható!

Innen egy rövid séta vezet a várhoz, amely Nagy Lajos király korában virágzott, és amelynek minden fala izgalmas történelemről mesél. A pár éve létrehozott Lovagi Tornák Tere pedig csak 50 méter, ahol középkori lovagi bemutatókat és díjugratásokat szerveznek.

A diósgyőri vár kivilágítva

Programtipp a közelben:

Ha már Miskolc, vétek lenne kihagyni a környező csodás helyszíneket és programokat! Például a gyerekek imádják a miskolci Dínók Földjén kiállítást, vagy éppen a lillafüredi libegőzést.

Foglaljatok Miskolcon, és a kapott kuponokkal kedvezményes áron fedezhetitek fel a környéket! >>

Hotel Kapitány Sümeg ****+superior

A középkor szerelmesei számára a legjobb választás a sümegi vár lábánál épült Hotel Kapitány, mely 2015-ben elnyerte az Év Szállodája címet. A szálloda szobáiból és keleti stílusú medencéjéből fantasztikus kilátás nyílik a fölénk magasodó, 700 éves várra. 154 szoba és exkluzív wellness-részleg garantálja a pihenésünket, mindössze 20 km-re a Balatontól!

A sümegi vár látványa a szálloda medencéjéből

A szálloda és a vár együttesen repít vissza a középkorba, sokszínű programokkal és bemutatókkal. A várban például megtekinthetjük a Történelmi Élménypark fegyverkiállítását, a szállodában pedig szerdánként és szombatonként Középkori Lakomán vehetünk részt. A helyszín kifejezetten baba-és családbarát: 4 éves korig ingyenes a szállás, a gyerekek programjáról pedig a várban található történelmi gyermek játszótér és állatsimogató gondoskodik.

Tudtad?

Ha a Hotel Kapitány Sümegbe foglalsz szállást, a foglalás mellé járó 42 kedvezménykupon révén olcsóbban fedezheted fel többek közt a keszthelyi Festetics-kastélyt, vagy a Zalaszentgróti termálfürdőt.

És ha a várakból sosem elég, a Szigligeti várat is kedvezményesen látogathatod! >>

Hotel Historia Malomkert Veszprém ****

A Hotel Historia Malomkert nem csupán kilátást nyújt a veszprémi várra, de a szobák berendezése is tükrözi a műemlékek sajátos stílusát. Minden szoba egyedileg berendezett és remekül felszerelt. A szálloda saját étteremmel és rendezvényteremmel rendelkezik, és családoknak is tökéletes választás. A festői környezet mellett a különleges hangulatot az is árasztja, hogy az épület korábban malomházként működött. Nemrég azonban átalakították, és most Veszprém egyik legújabb és legkülönlegesebb négycsillagos szállodájává vált.

Ne maradjatok le a legjobb veszprémi programokról!

Ha Veszprémben foglaltok szállást, számos klassz programra ellátogathattok! A családok kedvence a veszprémi állatkert, melyet sokan az ország egyik legjobbjaként tartanak számon. Ha pedig inkább a pezsgő hangulatú bulik vonzanak, ajánljuk a 3 napos VeszprémFest fesztivált, ahol idén olyan világsztárok is fellépnek, mint Caro Emerald vagy Katie Melua!

A veszprémi vár

Hunguest Hotel Erkel Dürer Gyula ****

Gyula jelentős fürdővárosunk, egész pontosan főként a várfürdőjéről híres. A Hunguest Hotel Erkel Dürer szálloda közvetlen átjárást biztosít a várfürdőbe, ahol csaknem 20 medence közül válogathatunk. Találunk gyermek víziparadicsomot, hullámmedencét, csúszdákat, szaunákat, és mivel gyógyvizes a fürdő, így nem csak azoknak ajánlott, akik szórakozást keresnek, hanem azoknak is, akik gyógyulni szeretnének.

A családi élményfürdő, az AquaPalota

Ráadásul a hotel mellett egy gyönyörű kastélyparkot találunk, hiszen a várfürdő az egykori Almássy-kastély természetvédelmi területén helyezkedik el, több tízezer virágágyás között. A gyulai szállások egyik legszebbike nem kevesebb mint 181 szobával vár, és 5 lakosztályából pazar panoráma nyílik a 100 méterre található várra. A szálloda emellett saját wellness-részleggel is rendelkezik.

Programtipp a Gyulai Várban:

Június végétől augusztus közepéig működik a Gyulai Várszínház, ami sokkal többet nyújt egy sima színházlátogatásnál. Szabad ég alatt, autentikus környezetben élvezhetjük az előadást, mintha csak a középkorban lennénk! Az évad repertorája változatos programokból áll, a táncszínháztól kezdve a július elején megrendezett Shakespeare fesztiválig. Ha Gyulán vagy a környéken foglaltok szállást, a foglaláshoz kapott kedvezménykuponnal 10% lejön a Várszínház belépőjének árából! Ne hagyjátok ki!

A Gyulai Vár

Nagy magyar vártérkép, ha még több várba szeretnél ellátogatni

Kattints a térképre a várak megtekintéséhez.

Foglaljatok a várra néző szállások közül egyet, fedezzétek fel gazdag történelmüket és a panoráma látványát! Még több szállás közül válogathattok >>

(fotó: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version