Site icon Szallas.hu Blog

Szauna kisokos – segítünk, hogy melyik típust válaszd!


Finnországban a lakosság egy főre jutó szaunáinak száma meghaladja a gépkocsiét. Nem véletlenül: a finnek életében központi szerepet tölt be a szaunakultúra, mely a szociális élet, a kikapcsolódás, a feltöltődés és a megtisztulás színtere is.  Régebben a helyiség higiénikus volta miatt a szülés és a halottak melletti virrasztás, sőt még a húsfüstölés színteréül is szolgált.

A finn mondás szerint: „Ha a szauna, a szesz és a kátrány nem segít, a betegség halálos.” És valóban: a rendszeres szaunázásnak számtalan egyészségre gyakorolt pozitív hatása van amellett, amiért mi elsősorban a hideg időben használjuk, hogy kellemes átmelegedjünk. Javítja a vérkeringést, beindítja testünk méregtelenítő folyamatait, erősíti az immunrendszert és a szívet, ellazít és a bőrünkre is jótékony hatással van.

Segítünk eligazodni, hogy a tradicionális finn szauna és a modern infraszauna mellett még mit próbálj ki mindenképp a következő wellness-hétvégén.

Finn szauna

Rönkszauna

Bioszauna

Infraszauna

Wellnesshotelek infraszaunával>>>

Szálláshelyek finn, infra- és bioszaunával>>>

Tepidarium

Caldarium

Frigidarium

A fenti wellness-szolgáltatásokat a ráckevei Duna Relax & Event Hotelben antik, római fürdőházakat idéző környezetben próbálhatod ki. A hotel ráadásul felnőttbarát, így a pihenés garantált!

Még több kép a Hotelről>>>

Szaunaszeánsz

Ha megjött a kedved a szaunázáshoz, mindenképpen ajánljuk, hogy próbálj ki egy szaunaszeánszot is! Ez az élmény abban különbözik a hagyományos szaunázástól, hogy a folyamatokat egy szaunamester irányítja, aki fokozatosan hevíti fel a helyiséget és gondoskodik a megfelelő páratartalomról. Ezt általában a kezében levő törölköző lobogtatásával éri el (ami elsőre komikus mozdulatsorozatnak hathat), megkavarva a levegőt és ezzel is befolyásolva a résztvevők hőérzetét. A szaunaszeánszok általában finn szaunában történnek és 15 percig tartanak. Igazi közösségi élmény, melynek végén meg szokás tapsolni a szaunamester munkáját.

Ha megjött a kedved a szaunaszeánszhoz, itt találsz belföldi szállásokat, ahol kipróbálhatod a szaunakultúra legutóbbi trendjét.


Exit mobile version