Site icon Szallas.hu Blog

Aquapark, csúszdavilág és burgerek – Extrém élményeket tartogat a szegedi wellness!


Kacskaringós csúszdákkal, fergeteges amerikai burgerekkel és vízi élményekkel vár Szeged, a napfény városa. Ha nincs még programod hétvégére, mutatjuk, milyen kalandokat tartogat számodra egy szegedi wellness

Napfényfürdő Aquapolis – Szegedi wellness fürdő, ezer élménnyel

Nem félsz a kihívásoktól, és örömmel tesztelnéd Európa leghosszabb vízi csúszdáját?  A Napfényfürdő Aquapolisban összesen 13 csúszda vár, ebből a legnagyobb az Európában is rekorder Kék Anaconda, amely 272 méter hosszú, az indítómagasság pedig 30 méter. 

A színes vízi kalandok itt még nem érnek véget, ahogyan a wellness élmények sem, hiszen Szeged wellness fürdőjébe nem akármilyen pihentető programok csalogatják a családokat, baráti társaságokat és a szerelmespárokat

A belső fürdőtérben sodrófolyosó, pezsgőágy és zuhatagok teszik izgalmasabbá a kikapcsolódást, míg a komplexum Csendes Wellness részlegén gőz- és sókamra, masszázskezelések, infra és finn szauna, aromaszoba és egy kültéri rönkszauna segíti a felfrissülést. 

A wellness fürdő 38 °C és egy 40 °C vízhőmérsékletű gyógymedencéit a mozgásszervi és belgyógyászati megbetegedésekkel, valamint a csontritkulással küzdő vendégeknek is jó szívvel ajánlják. 

Tipp: A Napfényfürdő Aquapolis természetesen teljes mértékben gyerekbarát, a csemetéket 4 szintes gyermekjátszó várja. 

Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő – 100 éve Szeged szolgálatában

Az Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő Szeged belvárosában található, az impozáns műemléképületben egy termál- és egy wellnessfürdő várja a vendégeket. 

A Termálfürdőben kapott helyet a gyógymedence, a fürdő gyógyvize, vagyis az Anna víz jótékony hatással bír mozgásszervi betegségekre, nőgyógyászati és urológiai betegségekre, légzőszervi betegségekre, bőrbetegségekre, emésztőrendszeri és anyagcsere betegségekre és idegrendszeri betegségekre is. 

A fürdő wellness részében aromakabin, gőzkabin, élményzuhany, finn szauna, infraszauna és bioszauna közül lehet választani. Egy nagy élménymedence, egy pezsgőágy medence és egy kis pezsgőmedence gondoskodik a teljes kikapcsolódásról. 

Gasztroélmények Szegeden – Top 8 cukrászda és étterem Szeged városában

Egy szegedi városnézés során muszáj feltérképezned Szeged étteremkínálatát, a város ugyanis színes kulináris kalandokat tartogat számodra.

A Katedrális Étterem és Kávézó a mediterrán és a magyar konyha ízeivel vár a Szegedi Dóm lépcsősora alatt, míg a Famous – Steak, Burger & More steakhouse fél kilós kézműves burgerekkel és amerikai sültekkel vesz le a lábadról. 

A salátakedvelő közönség számára bakancslistás hely a belvárosban a Palánta Salátabár, az Art Hotel Szeged épületében található Sanzon Restaurant pedig hetente frissülő menükínálattal teszi különlegessé a szegedi kikapcsolódást. 

Egy romantikus ebédhez tökéletes választás a Menü Étterem és Kávézó, amely a Vértó mellett helyezkedik el, ha pedig kíváncsi vagy, milyen a mézzel és házi lekvárral kínált hegyvidéki sajttál, vár a Kapca Café & Bistro.

Tipp: A Kálvária Cukrászda, illetve a Virág Cukrászda és Kávéház süteményei minden napot megédesítenek! 

Kihagyhatatlan látnivalók Szegeden – Hétvégi városnézéshez! 

Beleszerettél a szegedi wellness fürdő csúszdáiba és a helyi éttermek gasztrokínálatába? Fedezd fel Szeged népszerű látnivalóit és programjait, íme a tippjeink egy hétvégi bakancslistás városnézéshez:

Tipp: Kiegészítenéd a wellness élményeket más vizes programokkal is? Teszteld az élményhajózást, vagy a sétahajózást a Tiszán! 

Trónok harca-videó készült Szeged nevezetességeiről >>

Szállástipp: Exkluzív hotelek egy szegedi wellness kikapcsolódáshoz

Szállást keresel a szegedi pihenéshez? Foglalj szállást minél hamarabb, és élvezd a kényeztető kikapcsolódást a napfény városában! 

Novotel Hotel Szeged – Szálloda a Tisza partján

Hotel Auris Szeged – Szegedi hotel wellness szolgáltatásokkal

Hunguest Hotel Forrás Szeged – Összekötve a Napfényfürdő Aquapolis Szegeddel

Mozart Hotel Szeged – Állatbarát szálláshely Mozart ajánlásával

Art Hotel Szeged – Szállástipp a művészetek kedvelőinek

A szegedi wellness hotelek mellett vendégházak, apartmanok és panziók széles kínálatával vár a város. Tovább a szegedi szálláshelyekhez >> 

Ezeket a titkos helyeket is fedezzétek fel, ha Szegeden jártok >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version