Site icon Szallas.hu Blog

Szigetszentmiklósi Úszóláp – Különleges tanösvény Budapest közelében


Van egy tanösvény Budapesttől néhány percnyi távolságra, amely a kirándulók körében kevéssé ismert, annak ellenére, hogy páratlan természeti kincseket rejt. Ha egy könnyedén, kisgyerekkel is teljesíthető kirándulási lehetőséget kerestek a főváros közelében, látogassatok el a Szigetszentmiklósi Úszóláp tanösvényhez! 

Szigetszentmiklósi Úszóláp

Családoknak és pároknak ez az egyik legjobb szállás Szigetszentmiklós közelében: Komo-sky Panzió és Élménycentrum Dunavarsány

A Komo-sky Panzió erdős, természetvédelmi területen áll, s kiváló szállás kisgyerekes családoknak és pároknak egyaránt. Udvarán nagy játszótér várja a gyerekeket, s amitől igazán izgalmas hely: hozzá tartozik a KOMO-SKY 51-es BÁZIS, ahol földalatti bunker, és közel 50 db katonai jármű található, némelyiket belülről is meg lehet tekinteni.  

Komo-sky Panzió és Élménycentrum Dunavarsány

Ezért különleges a Szigetszentmiklósi Úszóláp 

A szigetszentmiklósi Európa második legnagyobb úszólápja, így egy valóban egyedülálló természeti képződményről beszélhetünk. Kialakulását a főként nádból, sásból és gyékényből álló növényzetének köszönheti. A növénytakaró a gyökérzettel együtt ránő a vízre, s így egy másfél – két méter vastag, vízen úszó szövetet képez.  

Szigetszentmiklósi Úszóláp

Az iszapos-kavicsos zátonyokon az idők során növények telepedtek meg, majd állatokkal is benépesült a terület. Az elmúlt két-három évtizedben a fák és bokrok nagyra nőttek, a nádas és a gyékény megerősödött, a zátony anyaga összetömörült, és a part felé elzárt, mocsaras részek alakultak ki, ahol vízi madarak nevelhetik elzártan, megközelíthetetlenül fészekaljukat. Az ember csak a legszükségesebb mértékben avatkozott és avatkozik be az úszóláp életébe: zátonyalakítási, feltöltési, koronaszint-emelési tennivalókon kívül nem háborgatja az itt élő számtalan madárfajt, hüllőt és siklót.

Ezt a hotelt ajánljuk figyelmedbe Szigetszentmiklós közelében:
Hotel Lotus Halásztelek****

A legmagasabb igényeket is kielégíti a Hotel Lotus Halásztelek, mely pároknak és családoknak egyaránt tökéletes helyszín pihenésre. A szálló wellness szobái jakuzzival és szaunával is felszereltek, az igazi kikapcsolódás jegyében. Gyerekkel utazók számára jó hír, hogy a szállodában a kicsik 7 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak.

Hotel Lotus Halásztelek****

Milyen a Szigetszentmiklósi Úszóláp tanösvény?

A Szigetszentmiklósi Úszóláp gazdag növény- és állatvilágát egy egész évben elérhető, rendkívül hangulatos tanösvényen sétálva tanulmányozhatjátok. A tanösvény hossza 700 méter, 20-30 perc alatt kényelmesen végigsétálhattok rajta. Mivel több, lépcsővel ellátott hidacskán is át kell kelni, az ösvény babakocsival nehezen járható. Ha közben megpihennétek, több padot is használhattok. 

Szigetszentmiklósi Úszóláp

Akár a séta előtt, akár utána kipróbálhatjátok a tanösvény bejáratánál található nagy játszóteret, mely remekül kiegészíti a családi kirándulást. A közeli parkolónál egy büfé is áll, így ha elfogy a magatokkal vitt elemózsia, itt pótolhatjátok.

Ha a fővárost is felfedeznétek, ezt az apartmant ajánljuk Budapesten családoknak, társaságoknak: AVT Molnár Apartman Budapest

A 4 fő számára kitűnő AVT Molnár Apartman Budapest a nyüzsgő belvárosban, közel a Duna parthoz vár benneteket. A tökéletesen felszerelt, modern apartman ideális választás, ha a főváros szívében szeretnétek megszállni.

AVT Molnár Apartman Budapest

Fedezd fel Budapest és Pest megye legszebb látnivalóit. Kikapcsolódásodhoz itt választhatsz remek szállást >>

(fotók: szallas.hu)


Olvass tovább: Magyarország tanösvényeinek NAGY térképes gyűjteménye


Exit mobile version